Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Γαλάζιες μασέλες στην ΕΡΤ


Στη συνέλευση του συνεταιρισμού εργαζομένων της ΕΡΤ, που διαχειρίζεται το κυλικείο – εστιατόριο, το οποίο η διοίκηση της ΕΡΤ θέλει να δώσει σε ιδιωτική εταιρεία, μοιράστηκε συγκριτικός πίνακας τιμών, ανάμεσα στις τιμές του κυλικείου και τις τιμές ιδιωτικής εταιρείας (κάντε κλικ πάνω του για να τον δείτε αναλυτικά). Η σύγκριση μιλάει μόνη της και γεννά ερωτηματικά για τα κίνητρα των διοικούντων την ΕΡΤ να μεθοδεύσουν τέτοιες εξελίξεις. Πρόκειται (εκτός του ότι θα απολυθούν 16 εργαζόμενοι στο κυλικείο) για την απόλυτη ληστεία στις τσέπες των εργαζομένων, ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση της ΕΡΤ θα εισπράττει νοίκι από τους ιδιώτες. Να κάνουμε και μια ερώτηση σαν δικηγόροι του διαβόλου: το νοίκι είναι για να νοικοκυρέψει η ΕΡΤ τα οικονομικά της?
Γιατί εάν πρόκειται για "νοικοκύρεμα", τότε γιατί δεν κόβει τα μπόνους και τις αργομισθίες των golden boys?


Αφιερώνουμε στη διοίκηση της ΕΡΤ την ακόλουθη είδηση:
Το BBC ανακοίνωσε την Τρίτη, με αφορμή την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσής του, το πάγωμα «μέχρι νεωτέρας» των μπόνους που δίνει σε δέκα ανώτερα διευθυντικά στελέχη του.
Ο Μάικλ Λάιονς, πρόεδρος του BBC Trust σημείωσε ότι οι μισθοί των δέκα αυτών υπευθύνων του δικτύου εξακολουθούν να είναι γενναιόδωροι, παρά τη μείωση 7% των αποδοχών τους μεταξύ του 2008 και 2009.
Οι ετήσιες μεικτές αποδοχές των πέντε καλύτερα αμειβομένων μελών της διεύθυνσης του BBC κυμαίνονται από 490.000 ως 960.000 ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δικτύου.
Το BBC, το οποίο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες του για να εξοικονομήσει 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2013.
Τα μπόνους και οι δαπάνες των στελεχών των τραπεζών, των πολιτικών και των διευθυντών του BBC απασχόλησαν έντονα τη βρετανική κοινή γνώμη, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
Επιπλέον οι «παχυλοί» μισθοί των πλέον υψηλόβαθμων στελεχών του βρετανικού δικτύου είχαν επικριθεί έντονα από τον βρετανικό Τύπο.
Το ίδιο το δίκτυο είχε άλλωστε αποκαλύψει ότι διευθυντικά στελέχη του είχαν αυξημένα έξοδα για αγορές ακριβών ειδών και έκαναν πολυτελή ζωή.
Ο πρόεδρος του BBC Trust δήλωσε ότι με την κίνηση αυτή, το BBC επιζητεί να «διατηρήσει την εμπιστοσύνη» του κοινού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: