Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΤΙΤΑ: όχι στις απολύσεις


Αθήνα 2-9-2009 Αριθ. Πρωτ. 751 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των Διοικήσεων του ΑΝΤ1 και του ΑΛΦΑ να μειώσουν το προσωπικό των Τηλεοπτικών Σταθμών με απολύσεις.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις την μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε εργολαβία, αυτός είναι ο στόχος του ΑΝΤ1 και του ΑΛΦΑ.
Στόχος μας είναι με κάθε τρόπο η εξυγίανση των εργασιακών σχέσεων στις εταιρείες, που νοικιάζουν τεχνικούς και τεχνικό εξοπλισμό στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
Να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.
Καλούμε όλους τους τεχνικούς σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μην αποδεχθούν καμία απόλυση, και να ενημερώσουν άμεσα το Σωματείο.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση. Με αποφασιστικότητα να δράσουν στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, να δημιουργήσουν ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ στους χώρους εργασίας, παντού. Αυτό θα δώσει δύναμη και ώθηση στον αγώνα. Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη για τη στάση της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Να οργανωθούν μαζικές αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων συντονισμένα. Να δυναμώσει ο αγώνας.

Εμπρός να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια κερδοσκοπίας που αναπτύσσονται σε βάρος των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: