Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Εξώδικο για Ελ. Τύπο


Απαντήσεις σε καίρια ζητήματα για την πώληση του Ελεύθερου Τύπου, το τίμημα, την φερεγγυότητα των αγοράστών και μια σειρά άλλων στοιχείων ζητούν με εξώδικο οι πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας από τον εκκαθαριστή, Χαρ. Μπιλλίνη, ο οποίος εκπροσωπεί στην υπό εκκαθάριση εταιρία Ίδρυμα Τύπου.
Με την εξώδικη δήλωσή της, η οποία απεστάλη χθες, 10 Σεπτεμβρίου, η 5μελής ομάδα εκπροσώπησης των απολυμένων του ΕΤ, του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής και του portal e-tipos.com ζητά μεταξύ άλλων, το πλήρες κείμενο της συμφωνίας, πληροφορίες για το μετοχικό σχήμα που αγόρασε την εφημερίδα, αλλά και απάντηση στο εξίσου σημαντικό ζήτημα αν υπήρξαν και άλλες προσφορές για την εξαγορά του ΕΤ, ποιες ήταν αυτές και με ποιο αντίτιμο.

Η εξώδικη δήλωση έχει ως εξης:


Δικηγορικό Γραφείο Γιάννης Κ. Καρούζος & Συνεργάτες
Ακαδημίας 35, Κολωνάκι 10672 Αθήνα, τηλ+32103813900, fax+32103634617, e-mail: karouzos@otenet.gr


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ
1.Σταματούλας Παπαχριστούδη του Σιδέρη,
2.Γιάννη Αγγέλη του Γεωργίου,
3.Θανάση Αργυράκη του Δημητρίου,
4.Θανάση Χατζητσάκου του Αντωνίου,
5.Σοφίας Χρονοπούλου του Παναγιώτη, κατοίκων όλων στην έδρα του πληρεξουσίου Δικηγόρου τους, Ακαδημίας 35 Αθήνα.
με την ιδιότητά τους ως εκπροσώπων των απολυμένων του Ελεύθερου Τύπου, του Τύπου της Κυριακής και του portal e-tipos.com, οι οποίοι εκλέχθηκαν από τη γενική συνέλευση των απολυμένων που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 09.09.2009

ΠΡΟΣ
Την υπό εκκαθάριση ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ ΑΕ» που εδρεύει στο Μαρούσι, οδός Αγησιλάου, αρ. 6 – 8, νομίμως εκπροσωπουμένης από τον εκκαθαριστή της Χαράλαμπο Μπιλλίνη

Κατά τη Γενική Συνέλευση των απολυμένων του Ελεύθερου Τύπου, του Τύπου της Κυριακής και του portal e-tipos.com που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 09.09.2009 εξελέγη η ως άνω πενταμελής Επιτροπή, με αναπληρωματικά μέλη τους Παναγιώτη Αμυρά του Στυλιανού, Μάριου Λώλου του Λάμπρου και Σάββα Κόκκινο του Λεωνίδα, με σκοπό να ζητήσει για λογαριασμό των απολυμένων ενημέρωση από την υπό εκκαθάριση εταιρεία όσον αφορά στο περιεχόμενο της συμφωνίας μεταβίβασης των τίτλων των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος, Τύπος της Κυριακής και της διαδικτυακής πύλης e-tipos.com, καθώς επίσης αναλυτική ενημέρωση για όλα τα στοιχεία πώλησης της υπό εκκαθάριση εταιρείας, και γενικά να παρακολουθήσει τη διαδικασία μεταβίβασης της επιχείρησης προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των απολυθέντων εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, με το παρόν εξώδικο ζητούμε να λάβουμε αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με τα ακόλουθα ζητήματα:

1) Το πλήρες περιεχόμενο του συμφωνητικού μεταβίβασης των τίτλων των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος, Τύπος της Κυριακής και της διαδικτυακής πύλης e-tipos.com. Ειδικότερα, ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του συμφωνητικού στην εκλεγείσα Επιτροπή εκπροσώπησης των απολυθέντων.

2) Αναλυτικό κατάλογο των κινητών στοιχείων της υπό εκκαθάριση εταιρείας που έχουν μεταβιβαστεί μέχρι σήμερα (υπολογιστές, εξοπλισμός φωτογράφων, κ.λπ.) ή έχει συμφωνηθεί η μεταβίβασή τους.

3) Αναλυτικό κατάλογο των ακινήτων της εταιρείας που έχουν μεταβιβαστεί μέχρι σήμερα ή έχει συμφωνηθεί η μεταβίβασή τους.

4) Να γνωστοποιήσει η εταιρεία, ποια στοιχεία φερεγγυότητας των αγοραστών λήφθηκαν υπόψη προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και βιώσιμη λειτουργίας της επιχείρησης η οποία θα επανεκδώσει την εφημερίδα.

5) Να μας γνωστοποιηθεί, αν υπήρχαν άλλοι ενδιαφερόμενοι για την αγορά μέχρι και την πρόσφατη μεταβίβαση των τίτλων.

6) Να μας γνωστοποιηθεί, αν υπήρχαν άλλες γραπτές προσφορές για τους τίτλους ή και λοιπά περιουσιακά στοιχεία της υπό εκκαθάριση εταιρείας.

7) Ποια κριτήρια ελήφθησαν υπόψη για να μεταβιβαστούν οι τίτλοι στο νέο αγοραστή;

8) Ποιο είναι το μετοχικό σχήμα της εταιρείας που αγόρασε τους τίτλους και ενδεχομένως άλλα στοιχεία της υπό εκκαθάριση εταιρείας;

9) Ποιο είναι το ακριβές τίμημα της μεταβίβασης;

10) Υπάρχει ρήτρα επαναπρόσληψης των απολυθέντων στη συμφωνία μεταβίβασης, και αν ναι, με ποια κριτήρια;

11) Τέλος, ζητούμε να ενημερωθούμε για τη γενικότερη τήρηση και το χρονοδιάγραμμά εφαρμογής του συνόλου των συμφωνηθέντων μεταξύ των εκπροσώπων της υπό εκκαθάριση εταιρείας και της αρμόδιας σύμφωνα με το νόμο 1387/83 Επιτροπής Εκπροσώπησης των Εργαζομένων.
Αθήνα, 10.09.2009
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ


Υ.Γ. και ένα σχόλιο από τον διαχειριστή του blog: τελικά εκείνοι οι λεβέντες στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τον πλήρωσαν τον δικηγόρο ή ακόμα κάνουν κορδελάκια?

Δεν υπάρχουν σχόλια: