Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ 10/09/09
Το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ δυναμικά, αποφασιστικά και ακηδεμόνευτα αγωνίζεται για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ σύμφωνα με τους νομοθεσία και τον ΓΚΠ που οι διασπαστές παίζοντας το παιχνίδι της Διοίκησης θέλουν να καταργήσουν!.
Η διοίκηση ξέροντας ότι η ΕΣΣΕ υπογράφεται μόνο από την ΠΟΣΠΕΡΤ με μια φιέστα email ζητούσε συνενόχους και άλλοθι στα ατελέσφορα σχέδια της.
Νομίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι ψάρια να τσιμπήσουν!
Και θα πιστέψουνε ότι η διοίκηση ξαφνικά αποφάσισε να δώσει λεφτά και μεις δεν τα παίρνουμε! Νομίζοντας ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!
Ξέροντας ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και υπουργικές αποφάσεις και κυρώσεις ΣΣΕ με νόμο δεν γίνονται!
Η Αλήθεια είναι ότι σήμερα ΕΣΣΕ, δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο από τη Διαιτησία!
Δυστυχώς η εργοδοσία, έχει βρει δεκανίκια για τις κατά συρροή παρανομίες της, που τόσο καιρό έμεναν στο απυρόβλητο! «Συνδικαλιστές» που χρησιμοποιούν τη ψήφο σου για ιδιοτελείς σκοπούς και συναλλαγές και για να παίζουν το παιχνίδι της εξουσία που όταν την έχασαν άρχισαν να μπαινοβγαίνουν, με δικές τους ενέργειες, στα δικαστήρια για να ακυρώσουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς.
Τους χάλασε η σούπα!
Τους ενοχλούν, αμφότερους, οι καταγγελίες για τα λεφτά που δίνει η Διοίκηση στους εκλεκτούς, οι καταγγελίες στο ΣΕΠΕ και ΙΚΑ, η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ παρανομιών για τις εργασιακές σχέσεις, για τους συμβασιούχους και τους ενοικιαζόμενους, τα πρόστιμα στους ιδιώτες συνεργάτες τους, η πραγματική εργατική διεκδίκηση χωρίς συνδιαλλαγή.
Πριν την τελεσίδικη ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ απόφαση του ΟΜΕΔ παίζουν το ρόλο του δουρείου ίππου. Παραπληροφορούν και εξαπατούν τους εργαζόμενους. Δεν εμποδίζει κανένας κανένα να υπογράφει ΣΣΕ αλλά Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. είναι 1 για κάθε επιχείρηση, τους το είπε και η πρόεδρος του δικαστηρίου όταν υπερασπιζόταν τη Διοίκηση για να σταματήσουν τη Διαιτησία!
Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει την αρμοδιότητα αυτή. Επειδή τα 3 προεδρεία ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ, οδηγών,με τη εργοδοσία, σαμποτάρουν την έκδοση διαιτητικής Απόφασης για την ΕΣΣΕ, προσφύγαμε στην επιτροπή του Ν.1264/82 (Αφορά συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις διαφωνίες τους) ώστε να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης απόφασης.
Και αυτό το σαμποταζ, θέλουν να το φορτώσουν σε άλλους!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη διοίκηση να σταματήσει το «συνδικαλισμό» σε βάρος των εργαζομένων. Να παραστεί στη Διαιτησία με διάφανη, θεσμική και σύννομη άποψη.
ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα με υπευθυνότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, για τα συμφέροντα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: