Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Aνακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων μελών της. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν:

1.
Η νομοθετική ρύθμιση για την αδειοδότηση των Δημοτικών ΜΜΕ. Οι Ενώσεις συμφώνησαν να ενοποιήσουν τις προτάσεις τους και να θέσουν το τελικό κείμενο στις συνελεύσεις των εργαζομένων.

Η διαδικασία αυτή αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί ως το τέλος της εβδομάδας, καθώς ο χρόνος τελειώνει και δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί κινδυνεύουν να βρεθούν μετέωροι την 1η Ιανουαρίου 2010.

2. Συμβασιούχοι ΕΡΤ. Π.Ο.Ε.ΣΥ. και δημοσιογραφικές Ενώσεις συμπαραστέκονται στους πραγματικά εργαζόμενους και συμπαραστέκονται στους αγώνες τους. Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση των συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου χρόνου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως

3. Εκφράστηκε επίσης έντονος προβληματισμός σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό που υπονομεύουν κεκτημένα του κλάδου.

4. Νέα Μέσα. Συζητήθηκε η χαρτογράφηση του χώρου και συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμός μεταξύ Π.Ο.Ε.ΣΥ. και Ενώσεων για την είσπραξη αγγελιοσήμου από το διαδίκτυο.

5. Καταχώρηση θέσεων εργασίας στα περιφερειακά γραφεία των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: