Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Απόλυτος ξεπεσμός της διοίκησης του "επικοινωνία 94 FM"


φωτο από κινητοποίηση με διανομή και ανάρτηση ανακοινώσεων τη Μεγάλη Εβδομάδα στον ΗΣΑΠ Ηρακλείου, όταν και τότε είχε επιχειρηθεί (ανεπιτυχώς) η απόλυση 6 ΑΜΕΑ



Σε γενική συνέλευση προχώρησαν οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Επικοινωνία 94» διότι (όπως έχουμε προαναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας)η διοίκηση αρνείται να συζητήσει την ανανέωση σύμβασης δημοσιογράφου – ΑμεΑ, η οποία έχει την ευθύνη ραδιοφωνικής εκπομπής για ΑμεΑ.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2009, λήγει η σύμβαση εργασίας (πρόγραμμα ΟΑΕΔ 3+1) της συναδέλφου δημοσιογράφου ΑμεΑ Σόνιας Περλέγκα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Η συνάδελφος έχει την ευθύνη εκπομπής για τα ΑμεΑ όλο αυτό το διάστημα (4 χρόνια). Μεταξύ άλλων η εκπομπή έδινε φωνή στο ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων) radio με τη συμμετοχή 20 μαθητευόμενων δημοσιογράφων με κινητική αναπηρία, μία συνεργασία που έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάδελφος έχει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε θέμα Πολιτισμού και ΑμεΑ.
Ως γνωστόν οι προσλήψεις/ανανεώσεις συμβάσεις εργασίας δημοσιογράφων σε δημοτικές επιχειρήσεις εξαιρούνται της διαδικασίας έγκρισης από το ΑΣΕΠ και χρειάζεται απλώς μία απόφαση του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης.

Μπροστά στην άρνηση της διοίκησης να ανοίξει τα χαρτιά της και νασυναντηθεί με τους εργαζόμενους, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, δημοσιοποιείται η κατάσταση τόσο στις κλαδικές Ενώσεις, όσο και στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο και λοιπά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση μέχρι και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2009, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε τοπικό (Ηράκλειο Αττικής) και κεντρικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: