Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ρεζιλίκια




φωτο από το μπουφέ την Κυριακή του Πάσχα, καθώς και "σοσιαλιστικό" μελομακάρονο, προϊόν νεοφιλελεύθερης συνταγής.


ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΦΤΗΝΟΙ ΣΤ΄ ΑΛΕΥΡΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2009 17:09
Αγ. Παρασκευή 22/12/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

¨ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΦΤΗΝΟΙ ΣΤ΄ ΑΛΕΥΡΙ¨



Για άλλη μια φορά όλοι οι εργαζόμενοι αισθανόμαστε “μεγάλη υπερηφάνεια” για τη “μεγαλοψυχία” της διοίκησης της ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ στις 21.12.2009, ανανέωνε τις συμβάσεις των golden boys, αποφάσιζε να καταργήσει το παραδοσιακό γεύμα (ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ) των συναδέλφων που εργάζονται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αντικαθιστώντας τα με ένα κουραμπιέ κι ένα μελομακάρονο!!!
Μερικοί βρίσκουν τη δαπάνη των γευμάτων μεγάλη!!!

Έτσι εισηγήθηκε η οικονομοτεχνική επιτροπή, που σημειωτέον συνεδριάζει χωρίς εκπρόσωπο των εργαζομένων!

Οι κυρίες και οι κύριοι, που απαρτίζουν αυτή την επιτροπή και που τα επιδόματα που λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους για ένα μήνα, ξεπερνούν το σύνολο της δαπάνης για το γεύμα όσων έχουν βάρδια τις επίμαχες μέρες, εισηγήθηκαν να τα κόψουν και να τους κεράσουν συμβολικά.
Δεν μπορούμε παρά να “υποκλιθούμε” σε αυτού του είδους τη λογική, το ήθος και τις άλλες “χάρες” που προφανώς διαθέτουν οι ιθύνοντες νόες.

Επειδή όμως η προσφορά των γευμάτων αυτές τις μέρες είναι ενέργεια ιδιαίτερα συμβολική, ας μας επιτρέψουν οι υψηλά… ιστάμενοι να είμαστε εμείς εκείνοι που θα προσφέρουν το φαγητό στους εργαζόμενους των ημερών.

Γι’ αυτό σε συνεργασία με τον ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ, η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. θα εξασφαλίσει το φαγητό των εργαζομένων οπωσδήποτε την Πρωτοχρονιά, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να προλάβουμε και τα Χριστούγεννα.

Y.Γ. σχολιο των Financial Crimes:είναι προφανές πως ορισμένοι αγωνιούν να πείσουν ότι είναι οικονόμοι (σε βάρος των εργαζομένων) και χρήσιμοι (στη νέα διοίκηση) για να παραμείνουν σε θέσεις ευθύνης (με το αζημίωτο). Καταργούν γεύματα, κλειδώνουν πόρτες για να μειώσουν την ανάγκη για φύλακες, άρα να γλυτώσουν επιπλέον αμοιβή λόγω αργίας και το καραγκιοζιλίκι σίγουρα θα συνεχιστεί...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

μονο αυτα ενδιαφερει την προσπερτ και να τρωνε με χρυσα κουταλια....τους 1080 των 799 euro συναδελφους δεν ενδιαφερεται και ολα αυτα γινονται επειδη εκοψαν δικα τους golden boy