Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Eργασιακή επικαιρότητα


1)Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την απόλυση της συναδέλφου Μαρίας Παπαγιαννακοπούλου από τον τηλεοπτικό σταθμό «Super B» και ζητά από την διεύθυνση του σταθμού να ανακαλέσει την άδικη και καταχρηστική απόφαση της.
Οι απανωτές απολύσεις συναδέλφων το τελευταίο διάστημα, από ΜΜΕ της Πάτρας, με πρόσχημα την δυσμενή οικονομική συγκυρία, αποκαλύπτουν την ηθικά απαράδεκτη τακτική των εργοδοτών να μετακυλίουν στις πλάτες των εργαζομένων τα όποια βάρη, έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα και σκοπό την προάσπιση των κερδών τους. Η τακτική αυτή δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από την ΕΣΗΕΠΗΝ.
Οι απολύσεις, οι προσπάθειες ανατροπής εργασιακών σχέσεων και αναίρεσης αυτονόητων κεκτημένων αλλά και το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρείται να καλλιεργηθεί στους εργασιακούς χώρους, δεν θα περάσουν. Οι δημοσιογράφοι, ενωμένοι, έτσι όπως απέδειξαν στο πρόσφατο παρελθόν, θα δώσουν την δική τους απάντηση, αντιδρώντας σε λογικές και νοοτροπίες που στρέφονται ευθέως εναντίον του δικαιώματος στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση και στην αξιοπρεπή διαβίωση του εργαζόμενου.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου Μαρίας Παπαγιαννακοπούλου. Σε αντίθετη περίπτωση, έτσι όπως ορίζει η ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Γενικής μας Συνέλευσης, εντός των ημερών θα συγκληθεί συνέλευση των εργαζομένων στο «Super B», με θέμα την κήρυξη κινητοποιήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό.

2)Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Η.Ε.Α. στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (οδός Πανεπιστημίου 52, Αίθουσα «ΑΠΟΛΛΩΝ», στις 5 Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Σάββατο και ώρα 11 π.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1) Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου από 5/2008 έως 11/2009 και υποβολή εκθέσεων από την Εξελεγκτική Επιτροπή.
2) Οικονομικός απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου 1/1/2008-31/12/2008.
3) Έγκριση προϋπολογισμού χρήσεως 2009.
4) Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για διαπραγμάτευση και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και Ιδιωτικής Συμφωνίας, με την ΕΙΗΕΑ, με την ΕΙΙΡΑ, με την ΕΙΤΗΣΕΕ και με οποιονδήποτε άλλον εργοδότη.
5) Κήρυξη απεργίας και στάσεων εργασίας στην Ε.Ι.Η.Ε.Α., στην Ε.Ι.Ι.Ρ.Α, στην ΕΙΤΗΣΕΕ, στον ΕΔΟΕΑΠ, στο ΑΠΕ και στις Ενώσεις και σε οποιονδήποτε άλλο εργοδότη και για οποιοδήποτε ζήτημα και εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. για υλοποίηση της απόφασης αυτής κατά τον χρόνο που αυτό κρίνει σκόπιμο ή οι ιδιαίτερες περιστάσεις το επιβάλλουν.
6) Ψηφοφορία για τα πεπραγμένα και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: