Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Μπόχουμ δέρνουμε?





Μπόχουμ δέρνουμε"? είναι η ατάκα της διαφήμισης που αναφέρεται στην κάλυψη από συνδρομητικό κανάλι, ξένων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Στις αρχές Αυγούστου είχαμε αναρτήσει στο blog δημοσίευση που αναφέρονταν στο γεγονός ότι μόνο έξι κανάλια ελεύθερης λήψης (τα τρία της ΕΡΤ, το MEGA,ο SKY και ο ANT-1) μπορούν να δουν οι κάτοικοι της Ικαρίας και όλα τα άλλα μέσω NOVA. Αρχές Αυγούστου δεν υπήρχε εικόνα για αρκετές μέρες από την ΕΤ3. Η εξέλιξη είναι ότι την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου δεν μπορούσαν να δουν ούτε τη ΝΕΤ, με συνέπεια να την βλέπουν μέσω NOVA (προφανώς και τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Σέριφ, αλλά και την ειδησεογραφία, που λόγω πυρκαγιών και πολιτικών εξελίξεων έχει μεγάλο ενδιαφέρον).
Μάλλον δεν ιδρώνει από αυτά το αυτί του προέδρου της ΕΡΤ, που όπως πρόσφατα δήλωσε στη Βουλή, οι αποδοχές του είναι περίπου 340.000 ετησίως, όπως δεν ίδρωσε και το αυτί άλλων χρυσοκάνθαρων golden boys. Επαναλαμβάνουμε και δημοσιεύουμε και φωτο, ότι τα τουρκικά κανάλια δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Τουλάχιστον είδαμε Ντιγιάρμπακιρ - Φενερμπαξέ και ακολούθως τα χωριά σύσφιξαν τις σχέσεις τους στα καφενεία, βλέποντας ΝΕΤ μέσω NOVA!!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΠΟΣΠΕΡΤ: Συμμετοχή στη ΔΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
25-08-09
Συνάδελφοι,
Μετά την εκτεταμένη εφαρμογή κάθε είδους εργασιακής ευελιξίας με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.,τη μαύρη εργασία χωρίς δικαιώματα, την ομηρία των συμβάσεων έργου που αυξάνονται και πληθύνονται, η Κυβέρνηση χτυπά και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Στόχος: Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η πλήρης «εξατομίκευση» της εργασιακής σχέσης.
Στην ΕΡΤ η Διοίκηση της με πρωτοφανή τρόπο βάλλει κατά του θεσμού των
Συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παρανομεί αρνούμενη τη συλλογική διαπραγμάτευση με την ΠΟΣΠΕΡΤ που τόσα χρόνια υπογράφει ΕΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
Επιτίθεται ακόμη και στον ΟΜΕΔ για να αποδυναμώσει κάθε ΘΕΣΜΟ και δικαιώματα.Επικαλείται με αναφορές πρωτοβάθμιες οργανώσεις,προσπαθεί να διασπάσει το ΣΚ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΣΚ περιφρονώντας τις ποινικές ευθύνες.
Στον υπόλοιπο Ραδιοτηλεοπτικό χώρο οι συνθήκες επιδεινώνονται συνεχώς Οι εργοδότες φορτώνουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, στις πλάτες των εργαζομένων:Απολύσεις,κλείσιμο Ραδιοφωνικών σταθμών, προσχηματικές «εθελούσιες»,μη εφαρμογή ΣΣΕ.
Χρησιμοποιώντας τις δημόσιες συχνότητες παίζουν, εκτός από το παιχνίδι εξουσίας και με ταδικαιώματα των εργαζόμενων στα Η.Μ.Μ.Ε. Περιορίζουν συνεχώς τις εργασιακές θέσεις ανταλλάσσοντας εικόνες «συνεταιριστικά» δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση με pull συνδέσεις.

Η επίθεση Κυβέρνησης και εργοδοτών κατά των συνδικάτων και του ΟΜΕΔ,κάνει επιτακτική την ανάγκη αγωνιστικής δράσης.Είναι πλέον φανερό ότι καταργείται συστηματικά κάθε εργατικό δικαίωμα που κατακτήθηκε με τους αγώνες της εργατικής τάξης ότι απορυθμίζεται όλο το πλέγμα των σταθερών εργασιακών σχέσεων,εφαρμόζοντας τις ακραίες νεοφιλελεύθερες επιθυμίες του Κεφαλαίου,τιςοποίες στηρίζει αλλά και κατευθύνει η Ε.Ε.
Πρέπει να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής της απαράδεκτης και καταστροφικής αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.
Στις 5 Σεπτέμβρη, την ημέρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού, οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν ενώνοντας τη φωνή τους απαιτούν:
Σεβασμό στα δικαιώματα, στη δουλειά τους και στις ανάγκες τους.
Μόνιμη, πλήρη, σταθερή εργασία για όλους, αξιοκρατία και διαφάνεια.
Εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων. ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις για όλους.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Ε.Σ.Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχοντας στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ κινητοποίηση ΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη ΔΕΘ, καλεί τους εργαζόμενους των σωματείων μελών της να συμμετέχουν στη διαδήλωση. Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλύπτει τη μετακίνηση με αντίτιμο εισιτηρίου τρένου για όσους μένουν στην ΑΤΤΙΚΗ και αντιστοίχων μέσων για τους υπολοίπους. Η παρουσία στη διαδήλωση αποτελεί την επιβεβαίωση.(ΠΛΗΡΟΦ. Β. Μπρατάκου 210 6066827)
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5 Σεπτέμβρη 17. 30 στο Άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ .

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αντισταθούν όσο είναι καιρός.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ανοιχτή επιστολή της ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
21-08-09 Αρ.πρωτ:138
Προς Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ – ΑΕ
Κον Χρ. Παναγόπουλο

Κύριε πρόεδρε,
-Έχουμε πολλές φορές διαμαρτυρηθεί και μάλιστα εξωδίκως, για την ανεπίτρεπτη παρέμβαση σας στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος, η οποία έχει υπερβεί κάθε όριο νομιμότητας.
-Πρόσφατα στη Βουλή, στις 28/7, όπως από τα πρακτικά που μόλις παραλάβαμε προκύπτει,
απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών για την Ε.Σ.Σ.Ε. την οποία αρνείστε όπως υποστηρίξατε
διότι, << σήμερα έχουμε μία ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία υπήρχε και παλιά έτσι, αλλά ήταν
πλειοψηφικά εργαζόμενοι ΕΡΤ στο Δ.Σ., σήμερα αυτοί είναι κατά πλειοψηφία ελεγχόμενοι
από εργαζομένους του ΑΝΤ1 του MEGA του STAR και άλλων καναλιών. Υπάρχει μία διαφορά.
Μέχρι τώρα υπήρχε αυτή η ΠΟΣΠΕΡΤ με τους ιδιώτες μέσα, αλλά η πλειοψηφία της
ήταν των εργαζομένων ΕΡΤ και έτσι εγώ την δεχόμουν να κάνω διαπραγματεύσεις γιατί οι
δικές μου είναι διαπραγματεύσεις επιχειρησιακές. Αν θα δώσω εγώ αύξηση στους εργαζόμενους ΕΡΤ ή δεν θα δώσω, αν θα διεκδικήσουν περισσότερα ή λιγότερα δεν αφορά τους εργαζόμενους ΑΝΤ1….»
-Ισχυριστήκατε δηλαδή, εν γνώση σας ψευδώς, ότι σήμερα δεν είναι «πλειοψηφικά
εργαζόμενοι ΕΡΤ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ»! Διότι σας έχει γνωστοποιηθεί
η συγκρότηση του εκλεγμένου Δ.Σ. Γνωρίζετε λοιπόν ότι 10 μέλη από τα 15 είναι
εργαζόμενοι της ΕΡΤ .
Αν δεν έχετε πρόβλημα με την αριθμητική σίγουρα έχετε πρόβλημα με την αλήθεια!
-Συνεχίζοντας την κρίση σας για τις διεργασίες στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού
κινήματος, παρανόμως, πήρατε θέση ισχυριζόμενος << υπήρξε εντός του συνδικαλιστικού
κινήματος ένα πρόβλημα αντιπροσωπευτικότητας, καθώς ένα κομμάτι των εργαζομένων
Ε.Ρ.Τ., που κατά τεκμήριο αποτελούν πλειοψηφία των εργαζομένων Ε.Ρ.Τ., δεν δέχεται
πλέον να έχει σχέση με το υπόλοιπο κομμάτι, που ουσιαστικά την πλειοψηφία έχουν εκεί, οι εκπρόσωποι ιδιωτικών καναλιών >>!
-Εν γνώσει σας δηλαδή, παραπληροφορήσατε τη Βουλή, διότι γνωρίζετε ότι στην ΠΟΣΠΕΡΤ
ανήκουν όλα τα σωματεία των εργαζομένων στη ΕΡΤ, με βάση το καταστατικό της. Το
«πρόβλημα» στο οποίο αναφέρεστε το δημιουργούν συνδικαλιστές από 3 Διοικητικά Συμβούλια. με αντικαταστατικό τρόπο. Αντικαταστατικά επίσης ζήτησαν και εσείς συναινέσατε να μην υλοποιείτε συμβατική υποχρέωση σας για την παρακράτηση των εισφορών προς την ΠΟΣΠΕΡΤ, ζήτημα για το οποίο εξωδίκως σας έχουμε καταθέσει έγγραφο διαμαρτυρίας – καταγγελίας, όπως ότι τα σωματεία αυτά – μειοψηφία στο σύνολο των εργαζομένων στην ΕΡΤ, δεν έχουν διαγραφεί από την ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως επίσης σας ενημερώσαμε διότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ προσκομίσει αντίστοιχα νομιμοποιητικά έγγραφα, ενώ υπάρχουν προσφυγές για την νομιμότητα των συνελεύσεων, μέχρι να κριθούν δε αυτές τα εν λόγω σωματεία ανήκουν στην ΠΟΣΠΕΡΤ.
-Αγνοείτε παντελώς τη νόμιμη ΠΟΣΠΕΡΤ και ισχυρίζεστε ψευδώς.
«Εδώ τώρα έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι τάσεις μέσα από τα διασπαστικά συνέδρια που
έγιναν έχουμε τους εργαζόμενους του ΑΝΤ1 να έρθουν να συζητήσουν μαζί μου για το τι
αυξήσεις θα δώσω στους εργαζόμενους ΕΡΤ. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Υπό αυτή την έννοια αμφισβητείται το κέλυφος ΠΟΣΠΕΡΤ...>>.
Γνωρίζετε, διότι προσκαλείστε σε όλα τα συνέδρια της ΠΟΣΠΕΡΤ, ότι διασπαστικά συνέδρια δεν υπάρχουν.
- Σε άλλο σημείο δε υποστηρίξατε, << δεν είναι δηλαδή ότι εγώ δεν δέχομαι τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, είναι ποιος τους εκπροσωπεί. Οι πολυπληθέστεροι εντός ή η κλαδική. Στη κλαδική … οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν μειοψηφία. >>!!!
Ποιος σας δίνει άραγε το δικαίωμα να παραπλανείτε το Ελληνικό Κοινοβούλιο δίνοντας ψευδή στοιχεία;
-Το ίδιο κάνετε όμως και για το θέμα των συμβασιούχων, που ισχυρίζεστε ότι δεν
καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι εργάζονται σε εκπομπές, λες και το
πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν αποτελείται στο σύνολό του από εκπομπές.
-Τέλος επιτίθεστε προσωπικά εναντίον του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και υποστηρίζετε ότι <<
είναι Πρόεδρος που είναι υπό αμφισβήτηση… >>. Ενώ παρακάτω τον χαρακτηρίζετε ως << ο
Πρόεδρος της διασπασμένης ΠΟΣΠΕΡΤ >>!
Η νομιμότητα του 26ο Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν έχει προσβληθεί από κανένα
(ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ)
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα
Α) να ανακαλέσετε τα παραπάνω, με επιστολή σας στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Β) να μη συνεχίσετε να παραβιάζετε τη συνταγματική σας υποχρέωση για σύναψη Ε.Σ.Σ.Ε. με την ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΡΤ, για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων της ΕΡΤ ΑΕ για το έτος 2009. επικαλούμενος εσωτερικά ζητήματα και διαδικασίες των συνδικαλιστικών φορέων, παραβιάζοντας κατάφωρα τις διατάξεις του Ν. 1264/82 και μη σεβόμενος την αυτονομία και εσωτερική νομιμότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων,
γ) να ανταποκριθείτε στις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς εσάς : (1) για αλλαγή των
εκπροσώπων της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. στα θεσμοθετημένα όργανα της ΕΡΤ Α.Ε. στα οποία
συμμετέχουμε εκπροσωπώντας τους εργαζομένους (ΠΥΣ, ΔΥΣ, κλπ), (2) για την απόσπαση δύο (2) συναδέλφων στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ προκειμένου να απασχοληθούν με τη Γραμματειακή Υποστήριξη( έχει εγγράφως ζητηθεί από 20-02-09( Γ.Κ.Π. - ΑΡΘΡΟ 23 ΠΑΡ. 1 ΠΕΡ. β(3) . (3) για την καταβολή της προβλεπόμενης από τις Ε.Σ.Σ.Ε. οικονομικής ενίσχυσης της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και του ταμείου αλληλοβοηθείας, από την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. προηγουμένων ετών τα οποία ακόμα δεν έχετε καταβάλλει.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας μη περιοριζόμενου στις ανωτέρω ποινικά κολάσιμες πράξεις και παραλείψεις σας .
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Α) Όπως παραλείπετε στο μέλλον κάθε παρέμβαση και αναφορά στις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΚ χρησιμοποιώντας μάλιστα ανίσχυρα ψεύδη.
Β) Να απέχετε από κάθε άλλη διαδικασία - ούτως ή άλλως παράνομης και ακυρωτέας -
διαπραγμάτευσης για τη σύναψη Ε.Σ.Σ.Ε. με άλλο συνδικαλιστικό φορέα πλην της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία αποτελεί κατά τα ανωτέρω τη νόμιμη και πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση, όπως άλλωστε έχετε ήδη ενημερωθεί κατά τη νόμιμη διαδικασία μεσολάβησης ενώπιον του Ο.ΜΕ.Δ.
Γ) Να υλοποιείτε στο ακέραιο τις συμβατικές εργοδοτικές σας υποχρεώσεις.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Mε αφορμή τις πυρκαγιές





Χρειάστηκε άλλη μια τραγωδία (πύρινη αυτή τη φορά) για να αναδειχθεί ο πολύτιμος ρόλος της ζωντανής εργασίας στα ΜΜΕ, τόσο στην κάλυψη των γεγονότων, όσο και στην ερευνητική πλευρά που θα ακολουθήσει για τα αίτια και τις ευθύνες.
Μεγάλος αριθμός εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι και τεχνικοί) βρέθηκαν κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή του πυρός, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό της ενημέρωσης, με αυτοθυσία, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία.Αυτή η διάσταση της ζωντανής εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χωρέσει σε κανένα πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου, απολύσεων και περικοπών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανταμείβεται με καθυστερήσεις δεδουλευμένων, ελαστικές εργασιακές σχέσεις και παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων.
Ο ρόλος της ενημέρωσης και της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αντικατασταθεί, με σαπουνόπερες και ριάλιτι.
Δεν αφήνουμε έξω από την αναφορά ούτε τους συναδέλφους στα portals και τη σημαντική τους συμβολή και σε αυτή τη μάχη της ενημέρωσης, που η εργασία τους και η ασφάλισή τους δεν είναι καν ισότιμη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Πρόκειται για τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Αυτοί που καίνε τα δάση στο βωμό του κέρδους και της οικοπεδοποίησης, αυτοί που ευθύνονται για τις περικοπές και τις τραγικές συνέπειές τους στο θέμα της πυρόσβεσης, είναι οι ίδιοι που «πυρπολούν» εργασιακά δικαιώματα και ανέχονται τους «εμπρησμούς» στα ασφαλιστικά ταμεία και τις
εργασιακές σχέσεις.
Διαδηλώνουμε για ΟΛΑ αυτά στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 6μμ, με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Μαζί με τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες, τους εργάτες του Λαναρά και κάθε άλλο κλάδο εργαζομένων και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δίνουμε το δικό μας παρόν.
Κλείσε θέση στα πούλμαν στα τηλ. 6977410188 και 6946981042.


Financial Crimes

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Παγανή: ώρα μηδέν






αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΜΠΡΟΣ" της Λέσβου (www.emprosnet.gr) για τα όσα συμβαίνουν στη Λέσβο:

Παγανή ώρα μηδέν
Γράφει: Πέλλη Γιακουμή
21/08/2009
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση που επικρατεί πλέον στο Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών της Παγανής. Χθες για μια ακόμη φορά οι κρατούμενοι ανήλικοι, που παρά τις συσκέψεις και τις προσπάθειες παραμένουν κρατούμενοι, ξεσηκώθηκαν. Το γεγονός αποτέλεσε το σύνθημα για τη γενίκευση της εξέγερσης σε όλους τους θαλάμους. Ανήλικα παιδιά, άνδρες, γυναίκες, κρεμασμένοι κυριολεκτικά από τα κάγκελα των παλιών αποθηκών, φώναζαν με όση δύναμη τους έχει μείνει, ζητώντας την απελευθέρωσή τους. Την ίδια ώρα έξω από το Κέντρο Έλληνες και ξένοι ακτιβιστές, που συμμετέχουν στο αντιρατσιστικό κάμπινγκ «No border 2009», διαδήλωναν έξω από το Κέντρο της Παγανής. Ας σημειωθεί ότι το αντιρατσιστικό κάμπινγκ ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 25 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα.

«Azadi - Αzadi», που στα Αφγανικά θα πει «ελευθερία - ελευθερία», φώναζαν χθες πίσω από τα κάγκελα των θαλάμων του Κέντρου κράτησης της Παγανής οι 930 μετανάστες που κρατούνται εκεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τα χθεσινά στοιχεία. Οι χώροι στο Κέντρο, δυναμικότητας περίπου 300 ατόμων, έχουν γεμίσει ασφυκτικά από τα μέσα του καλοκαιριού και οι συνθήκες κράτησης των αλλοδαπών εκεί χαρακτηρίζονται τουλάχιστον άθλιες.
Εναντίον αυτών των συνθηκών διαδήλωναν χθες από το πρωί έξω από το Κέντρο της Παγανής ομάδες Ελλήνων και ξένων που ζουν στο νησί ή έχουν έλθει σε αυτό προκειμένου να πάρουν μέρος στο αντιρατσιστικό κάμπινγκ. Με πανό και συνθήματα, στα αγγλικά και τα ελληνικά, εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στους κρατούμενους, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για την πολιτική που εφαρμόζεται από την πολιτεία όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης.


…και στο θάλαμο των γυναικών

Λιποθύμησε…


Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ένας 13χρονος -κατά δήλωσή του- νεαρός από το θάλαμο των ανήλικων έχασε τις αισθήσεις του και υπήρξε άμεση ανάγκη μεταφοράς του στο Νοσοκομείο. Οι Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο του Κέντρου πλησίασαν στο σημείο, ενώ ζητήθηκε από τους ανηλίκους ν’ απομακρυνθούν από τα κάγκελα προκειμένου ν’ ανοίξει η πόρτα για να βγάλουν από το θάλαμο τον 13χρονο. Οι νεαροί κρατούμενοι απωθήθηκαν, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους έξω από το κέντρο. Ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κολικό νεφρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το προηγούμενο βράδυ ο ανήλικος διαμαρτυρήθηκε στους γιατρούς του Κέντρου για τους έντονους πόνους και του έγινε παυσίπονη ένεση. Ο νεαρός πάντως νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.




…και μια εγκυμονούσα


«Θέλω να μείνω εδώ να πεθάνω. Αφήστε με να πεθάνω», φώναζε στους αστυνομικούς και τους τραυματιοφορείς ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ μια νεαρή Σομαλή, που βρισκόταν χθες έξω από τους θαλάμους, στο προαύλιο του Κέντρου της Παγανής, ξαπλωμένη στο έδαφος. Η νεαρή γυναίκα περνά τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης της και αρνείται πεισματικά να μεταφερθεί το Νοσοκομείο, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο ότι τα άλλα ανήλικα παιδιά της βρίσκονται κρατούμενα στην Παγανή και δεν θέλει να φύγει μακριά τους. Η γυναίκα είναι εξασθενημένη από τις συνθήκες του Κέντρου αλλά και από την αφόρητη ζέστη και παρότι της έχουν ζητήσει να δεχθεί τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο η ίδια αρνείται.
Ας σημειωθεί ότι μετά την Παγανή οι ακτιβιστές διαδήλωσαν έξω από τα δικαστήρια, όπου για λίγα λεπτά έκλεισαν το δρόμο μπροστά από το κτίριο και έγραψαν στους τοίχους συνθήματα. Στο χώρο των δικαστηρίων και πίσω από τις κλειστές πόρτες του κτιρίου βρέθηκε μικρή δύναμη διμοιρίας ΜΑΤ που παρέμεινε εκεί μέχρι και που οι διαδηλωτές αποχώρησαν.



SOS από τη Νομαρχία

«Θα κλείσουμε το Κέντρο»


Η Νομαρχία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να βρεθεί λύση στο ασφυκτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Παγανή. Ακόμη και αν αποφασιστεί να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι από τους κρατούμενους μετανάστες του Κέντρου δεν υπάρχουν θέσεις στα πλοία της γραμμής για να φύγουν για Αθήνα, λόγω της κίνησης της τουριστικής περιόδου. Από την άλλη μεριά έτοιμο να τιναχτεί στον αέρα είναι όλο το πρόγραμμα υποδοχής, αφού η τελευταία χρηματοδότηση που στάλθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, πριν από δυο μήνες περίπου, κάλυψε τις οφειλές του Οκτωβρίου 2008(!).
Παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί για εξόφληση των οφειλών, τα συσσωρευμένα χρέη και οι πιέσεις από τους προμηθευτές απειλούν πλέον άμεσα τη λειτουργία του Κέντρου.
Σε μια αγωνιώδη επιστολή που υπέγραψε ο αρμόδιος Αντινομάρχης Σταύρος Ψαρόπουλος προς τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου περιγράφονται αναλυτικά οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ασφυκτικής αύξησης του αριθμού των μεταναστών στο Κέντρο, αλλά και το έντονο οικονομικό πρόβλημα αφού οι οφειλές στους προμηθευτές ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια ευρώ. Εδώ ας σημειωθεί ότι οι προμηθευτές απειλούν πλέον να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Νομαρχία. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οδηγούμαστε σε κλείσιμο του Κέντρου Υποδοχής», φέρεται να τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο αρμόδιος Αντινομάρχης.
«Περιγράψαμε στα αρμόδια υπουργεία την κατάσταση και περιμένουμε άμεσα, το συντομότερο δυνατό τις ενέργειές τους. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και όσο αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο», τόνισε χθες μιλώντας στο «Ε» ο κ. Σταύρος Ψαρρόπουλος

Έρχεται και ο Υφυπουργός Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο οποίος παρακολουθεί το πρόβλημα με τους ανηλίκους κρατούμενους στην Παγανή -που υπάγεται στην αρμοδιότητά του- αναμένεται αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη για να δει επί τόπου το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Πάντως σαν προσωρινή λύση εκτόνωσης της κατάστασης, από την περασμένη Τετάρτη ομάδες ανηλίκων μεταφέρονται στο Κέντρο ανηλίκων και ασυνόδευτων προσφύγων της Αγιάσου. Την Τετάρτη το μεσημέρι μεταφέρθηκαν 20 άτομα και χθες Πέμπτη επρόκειτο να μεταφερθούν άλλα 15 άτομα.

Αγωνιστικές χαρτοπετσέτες!!


Για την απόπειρα ιδιωτικοποίησης του κυλικείου - μπαρ - εστιατόριου, που διαχειρίζεται ο συνεταιρισμός εργαζομένων της ΕΡΤ και που αν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε 16 απολύσεις, έχουμε γράψει αναλυτικά στις αναρτήσεις του Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι βρήκαν έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο να υπενθυμίζουν το θέμα, μέχρι να γυρίσουν όλοι και όλες από τις άδειές τους. Τύπωσαν το σύνθημα πάνω στις χαρτοπετσέτες, ώστε να "χτυπάει" στο μάτι όλων όσων εξυπηρετούνται από το κυλικείο.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο?


Το έγραψε η "Αξία" πριν μερικές μέρες, σήμερα το γράφει και "Το Ποντίκι". Τι; Ότι το Mega ενδιαφέρεται να αποκτήσει ραδιοφωνική συχνότητα και...
...οι πληροφορίες (των δύο εφημερίδων) λένε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη συχνότητα του City αλλά και για αυτή του "Επικοινωνία 94", του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Ηρακλείου. Βέβαια επί Γεωργόπουλου ακούγονται κατά καιρούς διάφορα, αλλά στο Ηράκλειο πλέον είναι σχεδόν αδύνατο όχι να διασταυρώσεις αλλά ακόμη και να ακούσεις απλώς κάτι με σοβαρότητα, έστω και από μία μόνο πηγή... Δεν χρειάζεται προς το παρόν να μπούμε επί της ουσίας του θέματος, στο εάν δηλαδή μπορεί να μεταβιβαστεί συχνότητα που έχει ένας Δήμος κ.τ.λ. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε...

Αναδημοσίευση από το www.zonews.gr

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ανακοίνωση ΕΔΟΕΑΠ


ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ


Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ 8π.μ.-8μ.μ.:
ΕΩΣ 300 ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ή ΕΩΣ 1.500 ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΑΣ

Αγαπητοί/ ές συνάδελφοι
Η ένοπλη ληστεία του περασμένου Μαΐου οδήγησε, για λόγους ασφαλείας, σε απόφαση για κατάργηση του συστήματος άμεσων πληρωμών στο Ταμείο μας .
Το γεγονός δημιούργησε σειρά προβλημάτων, κυρίως εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων μετόχων –μελών μας, με συνέπεια η νέα Διοίκηση του Οργανισμού να ζητήσει μελέτη και υποβολή προτάσεων με βάση τις οποίες προχώρησε στην απόφαση για επαναφορά του συστήματος άμεσων πληρωμών στον ΕΔΟΕΑΠ αφού πρώτα διασφάλισε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για εργαζόμενους , ασφαλισμένους και επισκέπτες του χώρου.
Τα παραπάνω διασφαλίστηκαν με την υλοποίηση σειράς μέτρων, όπως εγκατάσταση ηλεκτρονικών κλειδαριών, επιπλέον κάμερας ασφαλείας, χρηματοκιβωτίου χρονοκαθυστέρησης, σύνδεσή μας με ειδοποίηση αστυνομικών αρχών, ασφάλιση χρημάτων (Εθνική Ασφαλιστική) ασφάλεια χρηματαποστολής, φύλαξη και ασφάλεια κτιριακών εγκαταστάσεων ( BRINKS SA ). Έγινε προσπάθεια να προστατευτεί ο ΕΔΟΕΑΠ, οι υπάλληλοι και τα μέλη μας από κάθε μελλοντική απόπειρα επανάληψης του περιστατικού , που καταδικάζεται όπως και κάθε απόπειρα βίας και εγκληματικότητας στην κοινωνία μας.
Έτσι, από 1ης Αυγούστου οι ασφαλισμένοι μπορούν να εισπράττουν άμεσα δαπάνες ύψους μέχρι 300 ευρώ, ενώ τόσο στο πρωινό όσο και στο απογευματινό Ταμείο θα εκκαθαρίζονται δαπάνες ύψους μέχρι 1.500 ευρώ εφ όσον έχουν τα πλήρη και νόμιμα δικαιολογητικά και αφορούν σε μόνιμες και αιτιολογημένες δαπάνες που εδράζονται σε αποφάσεις της Διοίκησης.
Οι προς εκκαθάριση αιτήσεις για δαπάνες Υγείας και παροχές θα κατατίθενται εντός 3 εργάσιμων ημερών στους λογαριασμούς της ΕΤΕ και εντός 4 ημερών σε όσους τηρούν τραπεζικό λογαριασμό σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα εκτός του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δεν θα υπάρχει Οικονομική επιβάρυνση για το σύστημα ηλεκτρονικής καταβολής των χρημάτων που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι για τις παροχές του Οργανισμού και τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως.
Όσοι ασφαλισμένοι δεν έχουν προσκομίσει αριθμό ΙΒΑΝ (ο αριθμός αυτός αποτελείται από 25 αριθμούς και ξεκινάει από τους λατινικούς χαρακτήρες GR) παρακαλούμε να το κάνουν άμεσα στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων.
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να συμβάλετε ουσιαστικά στην προσπάθεια σύγχρονης διάφανης και καλύτερης εξυπηρέτησής σας και στην εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου μας, καθώς όλα τα παραπάνω μέτρα κατατείνουν όχι μόνο στην ασφάλεια, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ 19/8/2009
Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει κατηγορηματικά την προκλητική αυθαιρεσία, κατά του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και του ΟΜΕΔ, των τραπεζιτών, κάθε εργοδότη αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής, που όχι μόνο δεν παρεμβαίνει στην κατάφορη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά καλύπτει και εκείνους που η ίδια διόρισε, ανοίγοντας έτσι ορέξεις και στους υπόλοιπους, για αυτές τις παράνομες συμπεριφορές τους.
Αντίστοιχη περίπτωση προσβολής του θεσμού των ΣΣΕ και του ΟΜΕΔ ακολουθεί και ο πρόεδρος της ΕΡΤ κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ, με ανίσχυρα ψεύδη και προκλητικές συκοφαντίες, ενώ παράλληλα προσπαθεί να διασπάσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του.
Η συντονισμένη αυτή επίθεση της εργοδοτικής πλευράς κατά των συνδικάτων και του ΟΜΕΔ, κάνει επιτακτική την ανάγκη από την εργατική πλευρά, ομόθυμης αντιμετώπισης της επίθεσης και κάθε μεθόδευσης σε βάρος των Ομοσπονδιών και του ΟΜΕΔ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμπαρίσταται στον αγώνα της ΟΤΟΕ σε κάθε του μορφή.

Το προεδρείο της, θα παρευρεθεί αύριο στην κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί κατά την εκδίκαση της προκλητικής προσφυγής των τραπεζιτών κατά της ΟΤΟΕ και του ΟΜΕΔ.

Ενημερωτική ανακοίνωση

Προς Ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΤΕΡ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες συνδικαλιστικές ενέργειες για το καυτό θέμα του Ρ/Σ ΞΕΝΙΟΣ 94.3.

Και μάλιστα στην τελευταία γενική συνέλευση των Τεχνικών του ραδιοσταθμού πριν λίγες εβδομάδες τα μέλη ενημερώθηκαν από το προεδρείο τις ένωσης για τις περαιτέρω κινήσεις αυτής καθώς και για την συνάντηση του διασωματειακού στον κο Γκιουλέκα.Αποτελούμενο από το κο Πλαχούρη {ΕΣΠΗΤ},κο Γκανά {ΕΠΗΕΑ},κο Καμαρινόπουλο {ΕΤΕΡ},κο Μητσόπουλο {μέλος Δ.Σ ΕΤΕΡ}καθώς και τον κο Περπατάρη νομικό σύμβουλο της Ενωσης. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και τηs ΕΠΗΕΑ στο Ρ/Σ είχαν κληθεί στην εν λόγω συνέλευση ,αλλά λόγω προσωπικού τους κωλύματος δεν μπορούσαν να παραστούν. Το Δ.Σ τις ΕΤΕΡ πρότεινε σε συνεργασία με τις άλλες ενώσεις εν επισχέσει ο ρ/σ να χρησιμοποιηθεί από το σύνολο των εργαζόμενων ως εργαλείο επικοινωνίας και κοινοποίησης προς τους ακροατές του προβλήματος των εργαζομένων. Επίσης προτάθηκε να βγει ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα και να μοιραστεί στους δημότες των Ανω Λιοσίων.


Δημήτρης Τσανακαλιώτης, εκπρόσωπος των τεχνικών του Ξένιου στο μικτό συμβούλιο της ΕΤΕΡ

Στήριξη νομικών ενεργειών


Ενδιαφέρουσα απόφαση έχει λάβει ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, σύμφωνα με την οποία θα καλυφθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων του Ξένιου, που παραμένουν εδώ και καιρό απλήρωτοι, στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες, για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ενημερωθήκαμε ότι προφορικά ήδη έχει συμφωνήσει και η ΕΠΗΕΑ, ώστε να συμβάλλει και αυτή, ενώ εκκρεμεί η απάντηση της ΕΣΗΕΑ. Επίσης σχετικές ενημερώσεις έχουν γίνει και στις ομοσπονδίες ΠΟΕΣΥ (δημοσιογράφοι) και ΠΟΕΠΤΥΜ (διοικητικοί).

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Συνέλευση τεχνικών στον Ξένιο


Συνέλευση των τεχνικών πραγματοποίησε στις αρχές Αυγούστου η ΕΤΕΡ στον Ξένιο, στην οποία η διαδικασία ήταν ανοιχτή για παρακολούθηση και από εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων. Η πρόταση ήταν να διανεμειθεί ανακοίνωση στον κόσμο της περιοχής και να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα του σταθμού υπέρ των εργαζομένων. Λίγες μέρες πρίν είχε γίνει συνάντηση του διασωματειακού με τον Γκιουλέκα με τη συμμετοχή των προέδρων της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ (και του νομικού της συμβούλου).

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ



Οι Financial Crimes συμμετέχουν και φέτος (φωτο από τη διαδηλωση του 2008)στην κινητοποίηση των συνδικάτων στη ΔΕΘ, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη και οργανώνουν το ανέβασμα στη Θεσσαλονίκη. Κλείστε θέσεις στα πούλμαν (τηλ. Τάσος 6946981042, Νάσος 6977410188).
Ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών, να πληρώσουν αυτοί για την κρίση και όχι οι εργαζόμενοι. Όχι στην αδράνεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Παλεύουμε για αυξήσεις, ικανοποιητικές ΣΣΕ, σταθερές θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι απολύσεις.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM!!!


Ανακοίνωση που μας έστειλαν εργαζόμενοι από τον Ξένιο:
Οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, παραμένουν απλήρωτοι... (από 3 μήνες και πάνω...) και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 15 Ιουνίου!!! Δηλαδή, μεθαύριο, παραμονή της Παναγίας, θα συμπληρώσουν... δύο μήνες σε επίσχεση!!!


Η διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου των Άνω Λιοσίων (και κατ΄επέκταση η Δημοτική Αρχή της πόλης), χρωστάει σε όλους τους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, τους μισθούς Μαίου, Ιουνίου, Ιουλίου, το επίδομα αδείας!!!, ενώ σε 16 εργαζόμενους υπάρχουν οφειλές από τον Απρίλιο!!! Σε μία συνάδελφο, εκτός των παραπάνω, η διοίκηση δεν έχει καταβάλει ακόμη, τους μισθούς του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου του 2008!!!


Και για όλα αυτά τα οφειλόμενα, η διοίκηση του σταθμού και η Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων, την Παρασκευή 31 Ιουλίου, έδωσε στους εργαζόμενους, από 500 ευρώ!!! στον καθένα. Τους αντιμετωπίζουν... σαν ζητιάνους, με συμπεριφορά που δεν αρμόζει ούτε... στα ζώα!!!

Η κατάσταση, όπως αντιλαμβάνεστε, έχει φτάσει στο απροχώρητο πλέον.

Οι υποχρεώσεις τρέχουν... και οι εργαζόμενοι του σταθμού, βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Αν δεν καταβληθεί το επίδομα αδείας, μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου, δεν θα πρέπει να λειτουργήσει η διαδικασία του αυτόφωρου, για τη διοίκηση του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, και τη Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων;

Ωστόσο, διά στόματος του ίδιου του Δήμαρχου Άνω Λιοσίων κ. Χρήστου Παππού, οι εργαζόμενοι θα δουν το χρώμα του χρήματος, μετά τις 24 Αυγούστου(!!!), χωρίς ωστόσο, να διευκρινίζει για το «ύψος» των χρημάτων που θα τους καταβάλει, σε σχέση με αυτά που τους οφείλει!!!

Παράλληλα, ο κ. Παππούς, επιδιώκει πλέον τη μετατροπή του σταθμού σε Α.Ε., καθώς δεν έχει στείλει στην Περιφέρεια, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (από τις 15 Ιουνίου), περί λουκέτου (λύσης και εκκαθάρισης) του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM και μεταφοράς των εργαζομένων στο Δήμο για να γίνουν δημοτικοί υπάλληλοι!!!

Η στήριξη από τα σωματεία (ΕΣΗΕΑ-ΕΤΕΡ-ΕΠΗΕΑ) μέχρι στιγμής είναι σχεδόν ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!! Αναμένουν μάλλον, την περίφημη ρύθμιση-τροπολογία, που θα ψηφιστεί στη Βουλή (μάλλον στο 3ο θερινό τμήμα) και η οποία θα δίνει (αν δεν αλλοιωθεί) ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

Μέχρι τότε όμως, ας ελπίσουμε, ότι δεν θα έχουν θυσιαστεί οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, προκειμένουν να "σωθούν" οι εργαζόμενοι των άλλων ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε.!!!

Οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, όλο αυτό το διάστημα τραβούν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, το σταυρό του μαρτυρίου στο δικό τους... Γολγοθά!!!

Η κυβέρνηση, σφυρίζει... αδιάφορα. Η αντιπολίτευση, δεν ασχολείται όσο... θα έπρεπε. Η δικαιοσύνη, είναι μεν ΤΥΦΛΗ... αλλά σίγουρα ΚΟΥΦΗ!!! Τα σωματεία είναι... σε ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

Ποιος θα ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με τους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM; Ακούει κανείς;

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ;

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ;

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ;

Θα ασχοληθεί κάποιος... λοιπόν, με τα προβλήματα των εργαζομένων, του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM;

Απολύουν ΑΜΕΑ


Δημοσιεύουμε (αναδημοσίευση από το www.zonews.gr) επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο του ΔΣ της δημοτικής ραδιοφωνίας Ηρακλείου τρία μέλη του ΔΣ:

Ηράκλειο Αττικής, 10 Αυγούστου 2009

Προς: Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94» κ. Νίκο Μαραγκό

Κοινοποίηση: Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94»

Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός «Επικοινωνία 94», βρίσκεται σε εργασιακή αναταραχή εξαιτίας της αδικαιολόγητης και αναίτιας πρωτοβουλίας σας να απολύσετε στον ηχολήπτη – ΑμΕΑ Δημοσθένη Λαμπίρη.
Επειδή ουδέποτε το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής ραδιοφωνίας έχει λάβει τέτοια απόφαση, αντιθέτως μάλιστα έχει αποφασίσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 9ης Απριλίου 2009 όλα τα ΑμΕΑ εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού να παραμείνουν στην εργασία τους και φυσικά στην μισθοδοσία, τουλάχιστον μέχρι να γνωμοδοτήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την περίπτωσή τους (για το εάν υπάρχει πρόβλημα να παραμείνουν στην εργασία τους μετά τη λήξη του σχετικού προγράμματος του ΟΑΕΔ ή όχι κ.α.) σας καλούμε να συγκαλέσετε το γρηγορότερο δυνατό το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης Ραδιοφωνίας «Επικοινωνία 94» για να συζητήσουμε το μείζον αυτό ζήτημα.

Με εκτίμηση

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94»

Γ. Κυπραίος
Στ. Παπουτσής
Τ. Τατάρογλου εκπρόσωπος των εργαζομένων

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ



Ας έχει συνδέσει το όνομα του με το ΠΔ τακτοποίησης των συμβασιούχων ! Ας έχει πει ότι είναι υπέρ του ΑΣΕΠ! Ο κος Παυλόπουλος συνεχίζει την τακτική της ομηρίας των τελευταίων Κυβερνήσεων με νέες συμβάσεις έργου σε ειδικότητες τακτικού προσωπικού του ΓΚΠ, με απόφαση του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ας έχει δηλώσει πρόσφατα στη Βουλή ότι « σε ότι αφορά προσλήψεις ημετέρων το απορρίπτω» o κος Χ Παναγόπουλος θέλει στις «Υπηρεσίες που υπάγονται απ’ ευθείας στον Πρόεδρο» , 42 ηλεκτρονικούς , 3 Ηλεκτρολόγους, 32 εικονολήπτες, 26 διευθυντές Παραγωγής και βοηθούς, 20 Σκηνοθέτες και βοηθούς, 65 Δημοσιογράφοι και άλλες πολλές ειδικότητες σύνολο 283 άτομα με «γνήσιες συμβάσεις μίσθωσης έργου»!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ;

Η «αξιοπιστία» στο ζενίθ! Και οι εργασιακές σχέσεις στο ναδίρ. Οι περισσότεροι, εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και συλλογικές Συμβάσεις, ενώ οι λίγοι επίλεκτοι και αρεστοί με παχυλές συμβάσεις για να τους υπηρετούν και «συνδικαλιστικά»! Χωρίς ορθή αξιολόγηση των αναγκών, χωρίς νόμιμες εργασιακές σχέσεις και προσόντα, χωρίς σεβασμό στη δημόσια περιουσία που βρίσκουν τρόπους να κακοδιαχειρίζονται.Είναι η δικαιοσύνη τους! Και κάποιοι τους στηρίζουν! Γιαυτο ο κος Χ Παναγόπουλος στηρίζει με μανία όσους θέλουν τη διάσπαση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Καλούμε τη Γ.Σ.E.Ε. να ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να καταγγείλουν κάθε μορφή ομηρίας και ρουσφετολογίας. Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να συσπειρωθούν στην ΠΟΣΠΕΡΤ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα επίθεση. Να αγωνιστούμε για νέες προσλήψεις με τακτικές συμβάσεις αορίστου χρόνου, αξιοκρατικές με τα αντίστοιχα και αναγκαία κατά ειδικότητα προσόντα και σεβασμό του δικαιώματος της συμμετοχής κάθε εργαζομένου, κάθε πολίτη.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Εισβολή Νεάτερνταλ σε βάρος αθλητικού συντάκτη


Εισβολή στα γραφεία της εφημερίδας των Τρικάλων "Ενημέρωση" και επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου Βαγγέλη Κοντοχρήστου, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Α.Ο.Τρίκαλα Βαγγέλης Πλεξίδας και ο παράγοντας Νίκος Γαλανακόπουλος. "Έγκλημα" του συναδέλφου, η συνέντευξη που πήρε για λογαριασμό τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού και η διαφωνία των επιτιθεμένων με το περιεχόμενο των δηλώσεων του συνεντευξιαζόμενου!!
Ο συνάδελφος υπέβαλε μήνυση, ο ΠΣΑΤ εξέδωσε καταγγελία, οι συνάδελφοι της πόλης των Τρικάλων εξέδωσαν ανακοίνωση και οι συνάδελφοι του γραφείου Τύπου του Α.Ο.Τρίκαλα παραιτήθηκαν.


Ανακοίνωση αθλητικών συντακτών Τρικάλων
Οι αθλητικοί συντάκτες του Νομού Τρικάλων καταδικάζουν την άνανδρη και τραμπουκίστικη συμπεριφορά των Βαγγέλη Πλεξίδα και Νίκου Γαλανακόπουλου, μεγαλομετόχου και τεχνικού διευθυντή αντίστοιχα του ΑΟ Τρίκαλα, οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης (06/08) εισέβαλλαν στα γραφεία της εφημερίδας «Ενημέρωση» και προπηλάκισαν τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Κοντοχρήστο ο οποίος την στιγμή εκείνη εργαζόταν στο γραφείο του.Οι δύο «ψευτονταήδες» ενοχλημένοι από συνέντευξη που πήρε το πρωί της ίδιας μέρας στον FM 100 Ράδιο Ζυγός ο συνάδελφος επέλεξαν αυτόν τον «τρόπο» προκειμένου να τον συνετίσουν και να τον επαναφέρουν στην τάξη.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης Πλεξίδας τα βάζει με δημοσιογράφους της πόλης αφού κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει απειλές αλλά ουδείς πίστευε ότι θα έφτανε στο σημείο να χειροδικήσει.Είναι κρίμα, διότι δεν αντιλαμβάνεται το ιστορικό βάρος της θέσης που κατέχει, αυτή του προέδρου του ΑΟ Τρίκαλα. Μία θέση από την οποία έχουν περάσει και έχουν τιμήσει επιφανείς προσωπικότητες της πόλης των Τρικάλων.Η στήριξη των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στον ΑΟ Τρίκαλα είναι συνεχής και αδιάλειπτη όλα αυτά τα χρόνια. Τις τελευταίες μόνο μέρες αφιερώνονται «σεντόνια» ολόκληρα και δικαιολογημένα στην νέα προσπάθεια που θα καταβάλλει στην Γʼ Εθνική.Μέρος όμως της δουλειάς των δημοσιογράφων είναι και η κριτική την οποία δυστυχώς δεν φαίνεται να αντέχουν οι κ.κ. Πλεξίδας, Γαλανακόπουλος. Και κάτι ακόμη που αγνοούν είναι ότι ο σεβασμός και η εκτίμηση δεν αποκτιούνται με απειλές αλλά με έργα μέσα και έξω από τα γήπεδα.Όλοι οι αθλητικοί συντάκτες της πόλης των Τρικάλων εκφράζουν την συμπάθεια τους και την στήριξη τους στον καλό συνάδελφο και θα είναι στο πλευρό του σε κάθε απόφαση του.Τέλος δηλώνουν ότι σε ένδειξη αποδοκιμασίας των «ενεργειών» των δύο «κυρίων» δεν θα καλύψουν το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΟ Τρίκαλα και τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι αθλητικοί συντάκτες της πόλης των Τρικάλων.

Παραίτηση Αναστασίου, Καραμπούλα από το Γραφείο Τύπου του ΑΟΤ
Με αφορμή την αναίτια και βάναυση επίθεση εναντίον του συναδέλφου δημοσιογράφου Ευάγγελου Κοντοχρήστου, στο χώρο εργασίας του στην εφημερίδα «Ενημέρωση» των Τρικάλων, από μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στο πρόσωπο του συναδέλφου και δηλώνουμε την παραίτησή μας από το γραφείο Τύπου της ομάδας.Τέτοιου είδους ενέργειες είναι ενάντια στην ελευθερία του Τύπου και σε καμία περίπτωση δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
Κώστας Αναστασίου, Γρηγόρης Καραμπούλας.


σχετικό βίντεο στο http://www.e-enimerosi.gr/video/101/

Πώς αμείβεται η 15η Αυγούστου

Η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά τις οποίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών, καθώς και η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και κατά τις υποχρεωτικές αργίες.
Φέτος η 15η Αυγούστου συμπίπτει με την ημέρα του Σαββάτου με αποτέλεσμα να ισχύουν τα εξής:
Για τους μισθωτούς που δεν θα απασχοληθούν κατά την 15η Αυγούστου ισχύουν τα εξής:
1) Επί συστήματος εξαημέρου εργασίας.
α) οι ημερομίσθιοι που δεν θα απασχοληθούν για λόγους που δεν οφείλονται σ’ αυτούς, θα πάρουν το συνήθως καταβαλλόμενο για τη συγκεκριμένη ημέρα ημερομίσθιό τους.
β) οι επί μηνιαίο μισθό, δεν δικαιούνται άλλη αμοιβή πέρα από το καταβαλλόμενο μισθό τους.
2) Επί συστήματος πενθημέρου εργασίας
Για την βδομάδα από 10 έως 15 Αυγούστου οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν από Δευ! τέρα έως Παρασκευή δικαιούνται τα εξής:
α) οι ημερομίσθιοι , ένα ημερομίσθιο επιπλέον.
β) οι μισθωτοί δεν δικαιούνται άλλη αμοιβή πέραν του μισθού τους.
Για τους μισθωτούς που θα απασχοληθούν κατά την 15η Αυγούστου ισχύουν τα εξής:
α) οι ημερομίσθιοι θα λάβουν το συνηθισμένο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, για όσες ώρες απασχοληθούν.
β) οι επί μηνιαίο μισθό θα λάβουν τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
• Δεν υπάρχει θέμα μεταθέσεως της γιορτής σε άλλη μέρα διότι με το άρθρο 7 του ν.1400/83, καταργήθηκαν τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα οι διατάξεις περί μεταθέσεως εορτών- αργιών όταν συμπίπτουν με Κυριακή ή Σάββατο
• Εάν η απασχόληση τόσο των ημερομισθίων όσο και των επί μηνιαίο μισθό κατά την 15η Αυγούστου είναι πέρα των 40 ωρών! , οφείλεται εκτός από την προσαύξηση και πρόσθετη αμοιβή λόγω ! υπερεργα σίας κλπ.
• Το ημερομίσθιο της 15ης Αυγούστου το δικαιούνται και οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια, χωρίς να προσμετρήσουν όμως τη μέρα αυτή στις εργάσιμες μέρες της άδειάς τους. Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό δεν θα πάρουν πρόσθετο ημερομίσθιο για την αργία, αλλά και στην περίπτωση αυτή δεν θα προσμετρηθεί η ημέρα της αργίας στις εργάσιμες ημέρες της άδειάς τους.
• Δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο οι μισθωτοί που θα απέχουν από την εργασία τους για τους δικούς τους λόγους, αν η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις αργίες.

Για το ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε.
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του παρόντος άρθρου με την υποχρεωτική αναφορά της πηγής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ
http://www.kepea.gr E-mail: kepea@kepea.gr

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ξανά για τις κάρτες εισόδου

Eπανέρχονται με επιστολή τους οι εργαζόμενοι στον Πήγασο, στο θέμα της έκδοσης καρτών εισόδου, αφού όπως τονίζουν δεν έλαβαν καμία απάντηση από την ΕΣΗΕΑ στο αίτημά τους. Με μεγάλο αριθμό συναδέλφων να λείπει σε άδεια, η εργοδοσία προχώρησε στην ανάρτηση ανακοίνωσης που ζητάει από τους εργαζόμενους να δώσουν φωτογραφίες και να συμπληρώσουν στοιχεία για την έκδοση καρτών. Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση των εκπροσώπων τους στο μικτό εξέδωσαν και ανακοίνωση με την οποία καλούν τους συναδέλφους τους να μην δώσπυν φωτογραφίες για τις κάρτες εισόδου και να μην τις παραλάβουν. Παράλληλα επανέρχονται στο αίτημά τους για ενεργοποίηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αφού όπως αναφέρουν, οι κάρτες εισόδου παραβιάζουν τη ΣΣΕ των δημοσιογράφων, ενώ υπάρχει και απόφαση παλαιώτερης γενικής συνέλευσης στο θέμα αυτό.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

3 Αυγούστου 2009

Εν μέσω θερινών διακοπών σημειώνονται απολύσεις συναδέλφων από εργοδότες οι οποίοι παραβιάζουν κατάφωρα την εργατική νομοθεσία.

Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν απολύσεις, από διάφορα ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας το ανάλγητο πρόσωπο της εργοδοσίας, η οποία, πλέον, δεν σέβεται τίποτε και στέλνει στην ανεργία πλήθος εργαζομένων με διάφορα, κατά καιρούς, προσχήματα…

Ενδεικτικές είναι οι απολύσεις δύο συναδέλφων, που βρίσκονταν σε κανονική άδεια! Άλλος συνάδελφος απολύθηκε, γιατί ζήτησε το αυτονόητο- δηλαδή, να πληρωθεί για την εργασία Κυριακής και Σαββάτου! Χαρακτηριστικότερη, όμως, είναι η απόλυση συναδέλφου, η οποία, λόγω σοβαροτάτου τροχαίου ατυχήματος, κατέστη ανάπηρη με συνέπεια να εργάζεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι!

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αυτές και δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα επιτρέψει οι δημοσιογράφοι να γίνουν εξιλαστήρια θύματα και αναλώσιμο είδος στην επιδίωξη του κέρδους.

Προειδοποιεί δε, ότι θα περιφρουρήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει το δικαίωμα στην εργασία και την προστασία των συμφερόντων των συναδέλφων μας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

HABERLER



Πόσα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης μπορεί να δεί κανείς στην Ικαρία και κατ΄ επέκταση και σε αρκετά άλλα ακριτικά νησιά του Αιγαίου? Σίγουρα όχι όλα. Π.χ. στην Ικαρία εκτός των τριών κρατικών, του MEGA, του SKAI και του ANT-1, για ΟΛΑ τα υπόλοιπα μπορείς να τα δεις ΜΟΝΟ αν είσαι συνδρομητής στη NOVA. Τί κι αν έχουν άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, τί κι αν παίρνουν διαφημίσεις (ανάμεσά τους και κρατικές) ακριβώς με το δεδομένο της πανελλαδικής άδειας. Αφήστε που έχουν μπει σε φάση περικοπών των ανταποκριτών τους, φαίνεται η επαρχία δεν μετράει γιατί τους "κοστίζει" πολύ (πάντως λιγότερο από τις απολαβές των golden boys που τα διαφεντεύουν). Για να τα δεις πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. Προφανώς δε συμβαίνει το ίδιο με τα τουρκικά κανάλια της TRT. Αντί λοιπόν να δούμε τον ρεπόρτερ Ιορδάνη του STAR να κάνει ρεπορτάζ στη Μύκονο και την Πετρούλα να λέει τον καιρό, ή τον Χαρδαβέλλα να ψάχνει την Ατλαντίδα και τα ΟΥΦΟ, ας δούμε HABERLER (δελτίο ειδήσεων) και ΗΑΒΕR VΙΖΥΟΝ (μάλλον ματιά στην επικαιρότητα).
Το ΕΣΡ δεν πρέπει να δει γιατί δεν προχωράνε οι σταθμοί με πανελλαδική άδεια στην εγκατάσταση αναμεταδοτών?
Η ΠΟΕΣΥ και όλα τα σωματεία των ΜΜΕ δεν πρέπει να ασχοληθούν?

Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ