Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Δεν ξεχνάμε


Μπορεί σε ορισμένους οι δύο τελευταίες αναρτήσεις να δίνουν έναν "βαρύ" χαρακτήρα στο blog, όμως μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να βαδίζουμε με αξιοπρέπεια στη ζωή μας, είναι να μην ξεχνάμε.

Συμπληρώθηκε στις 6 Γενάρη ένας χρόνος από τότε που "έφυγε" απροσδόκητα ο Κώστας Καρανάσος, γνωστός και σαν DJ MUSCLE Κ. Μαζί με άλλους εργαζόμενους είχε εκπαραθυρωθεί στις αρχές του 2007 από το σταθμό "επικοινωνία 94FM", στον οποίο ήταν μουσικός παραγωγός, με τη μορφή της μη ανανέωσης σύμβασης έργου, από τον πρωταθλητή στις αντεργατικές πολιτικές, δήμαρχο Ηρακλείου Σταύρο Γεωργόπουλο. Βρεθήκαμε μαζί στους δύσκολους αγώνες για την εργασιακή και ασφαλιστική αναβάθμιση των εργαζομένων στο σταθμό, με τον Κώστα να σηκώνει το σταυρό του ότι ήταν σε μια ειδικότητα που δεν έχει κατοχυρώσει συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ώστε να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς, κάτι που οι υπόλοιποι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) είχαμε. Προσπάθησε προσεγγίζοντας τον ΣΠΕΡΑ (σύλλογος παραγωγών της ΕΡΤ) να βρει τα αναγκαία πατήματα για να προχωρήσει και σε αυτό το επίπεδο. Ήταν πάντα παρόν σε κάθε συλλογική προσπάθεια, ανιδιοτελής και μαχητικός.
Είχε προσφύγει δικαστικά μαζί με άλλους εργαζόμενους για να διεκδικήσει τα εργασιακά του δικαιώματα που είχαν καταπατηθεί βάναυσα. Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε και να βρισκόμαστε, οι "πρώην" του "επικοινωνία 94FM" στις αίθουσες των δικαστηρίων, άλλοι σαν μάρτυρες υπέρ των εργαζομένων, ο Κώστας μαζί με άλλους διωχθέντες μπλοκάκηδες, διεκδικώντας τα αυτονόητα, σταθερή εργασία, ασφαλιστικά δικαιώματα και επιστροφή στην εργασία Τιμώντας τη μνήμη του, κάνουμε την αγανάκτηση, δημιουργική και οργανωμένη δύναμη, για να μην ξαναταλαιπωρηθεί ποτέ κανένας εργαζόμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: