Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση της "αγωνιστικής ΠΟΣΠΕΡΤ"


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ
(Α. Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ)

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2010 αριθμός πρωτ: 13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με περίσσιο προβληματισμό παρακολουθούμε τα τελευταία γεγονότα στο χώρο μας που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην συνδικαλιστική διάσπασή του.

Σαν εκπρόσωποι των ενώσεων των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών απευθυνόμαστε στους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ που αποχώρησαν και σε αυτούς που παραμένουν σε μια ύστατη προσπάθεια για την διατήρηση της ενότητας και τους ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα έναν ανοιχτό διάλογο πάνω στα καυτά πραγματικά θέματα που ταλανίζουν αυτή την στιγμή τον κλάδο (διαμόρφωση ενιαίων θέσεων για συμβασιούχους, ΣΣΕ, ψηφιακή εποχή κλπ) γιατί εκτιμούμε ότι τα προβλήματα που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση (αν αφαιρέσουμε τις κομματικές σκοπιμότητες) δεν είναι αγεφύρωτα.

Όσο για την δική μας εμπλοκή στην διαμάχη την θεωρούμε καθαρά προσχηματική, γιατί εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε, παρά τις αποφάσεις συνεδρίων της Ομοσπονδίας, να συνεισφέρουμε οικονομικά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην Ομοσπονδία μας.

Όμως έντεχνα οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο όταν ξαφνικά και απροειδοποίητα έγιναν απαιτητά από εμάς ποσά που αν καταβάλλονταν θα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση των σωματείων μας.

Τέλος ζητάμε από όλους τους εργαζόμενους της δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης να σταθούν εμπόδιο στα όποια διασπαστικά σχέδια από όπου κι αν εκπορεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: