Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ





άστεγοι στο δρόμο, λουκέτα σε μαγαζιά, απούλητα προϊόντα, τιμές "φωτιά" μόνο για να τις βλέπειες και να φεύγεις και στα ΜΜΕ τα σωματεία μας σφυρίζουν αδιάφορα, στο μικρόκοσμο της συντεχνιακής "θαλπωρής"


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ


Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για πάγωμα μισθών και προσλήψεων, για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και οι νέοι φόροι στα καύσιμα που θα πυροδοτήσουν νέο κύμα ακρίβειας, έρχονται να αποδείξουν την ορθότητα και την αναγκαιότητα για συλλογική αντίσταση των εργαζομένων, ώστε να μην φορτωθούν τις συνέπειες της κρίσης.
Πρόκειται για συνταγές λιτότητας και περικοπών που η εφαρμογή τους στις χώρες της Ε.Ε. από τα πολιτικά και οικονομικά επιτελεία, έχει το ίδιο χαρακτηριστικό γνώρισμα, την απόπειρα να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Με ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και προκλητικές δηλώσεις «εθνικής ενότητας» των τραπεζιτών με τους ανέργους, των βιομηχάνων με τους ελαστικοποιημένους εργαζόμενους, των πολυεθνικών με τους ανασφάλιστους, οι δηλώσεις του Παπανδρέου δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη συνέχεια που θα ακολουθήσει, αν δεν τον σταματήσουμε.

Στην εποχή που η επιστήμη μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει απελευθερωτικά προς όφελος των εργαζομένων, ο πρωθυπουργός "ανακάλυψε" ότι ο κόσμος ζει περισσότερα χρόνια και άρα του "αξίζει" να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Σε μια εποχή που ήδη η οικονομική πραγματικότητα είναι δύσκολη για κάθε μισθωτό, η "αναλογικότητα" στις θυσίες είναι απάτη, πρώτον γιατί οι περικοπές στους ήδη πενιχρούς μισθούς είναι δυσβάστακτες για τους εργαζόμενους, ενώ δεν "αγγίζουν" το επίπεδο διαβίωσης των πλουσίων. Δεύτερον οι πλούσιοι είναι λιγότεροι από τους φτωχούς, οι οποίοι θα ταλαιπωρηθούν περισσότερο. Αρωγοί του στην αντεργατική επίθεση η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ.

Αρα η ανάγκη απεργιακού συντονισμού, τόσο στον κλάδο των ΜΜΕ, όσο και ευρύτερα, αποτελεί αναγκαιότητα, με πρώτο σταθμό της 10 Φλεβάρη. Τώρα είναι η ώρα να πάρουν την υπόθεση οι εργαζόμενοι στα χέρια τους. Υπενθυμίζουμε ότι η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, έγκαιρα είχε καταθέσει τόσο το σκεπτικό της, πριν τις εξαγγελίες Παπανδρέου, όσο και την προτεινόμενη τακτική (συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, διασωματειακές συνεργασίες, μικτά συμβούλια, κλπ).
Δυστυχώς οι ηγεσίες των δημοσιογραφικών σωματείων προσπαθούν να αποφύγουν την πραγματικότητα και κωλυσιεργούν, γεγονός που θα οδηγήσει ή σε ένα ανοργάνωτο σύρσιμό τους σε απεργία την τελευταία στιγμή, ή σε επί της ουσίας απεργοσπαστική συμπεριφορά και φυγομαχία, την ώρα που η αντεργατική επίθεση περνάει σε νέα και πιο επικίνδυνη φάση. Τους καλούμε να εγκαταλείψουν άμεσα αυτή την τακτική (που στη σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ εκφράστηκε από μερικούς με αντιλήψεις να απεργούμε μόνοι μας σε άλλες ημερομηνίες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους)και να συνταχτούν στο απεργιακό μέτωπο που θα συνεχίσει να διαμορφώνεται μετά από την ανακοίνωση και από τη ΓΣΕΕ για απεργία στις 24 Φλεβάρη.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
(Financial Crimes, Σπάρτακος, Αριστερό ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: