Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα "ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ"





φωτο οι απεργοί της ΕΣΗΕΠΗΝ στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Πάτρας στις 24/2




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την απαράδεκτη, αιφνιδιαστική, ανάλγητη και ηθικά καταδικαστέα απόφαση της ιδιοκτησίας των «Αιολικών Νέων» Μυτιλήνης η οποία, κυριολεκτικά εν μια νυκτί έβαλε λουκέτο, αναστέλλοντας την έκδοση της εφημερίδας και αφήνοντας στο δρόμο 20 εργαζόμενους.
Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, οι άνθρωποι δηλαδή που με μόχθο, με προσωπικές θυσίες και αυταπάρνηση, με αίσθημα ευθύνης, όραμα και σεβασμό στην αλήθεια και στην δεοντολογία, έκτισαν το ισχυρό όνομα της εφημερίδας, ενημερώθηκαν για την αναστολή της έκδοσης της από δελτίο τύπου που εστάλη σε άλλες εφημερίδες του νησιού, ενώ όταν πήγαν στη δουλειά τους βρήκαν τις πόρτες κλειδωμένες!
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους εκδότες των «Αιολικών Νέων» Γιώργο και Τζούντυ Κονδυλούδη, αφού η εφημερίδα, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται στην ανακοίνωση τους με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2010, «από οικονομικής πλευράς είναι απολύτως υγιής και βιώσιμη», να ανακαλέσουν την απόφαση τους και να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης μιας τέτοιας απόφασης αλλά και τον αντίκτυπο που προξενεί στη ζωή και στο μέλλον των 20 συνεργατών τους.
Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους φορείς της Λέσβου να στηρίξουν το αίτημα άμεσης επανέκδοσης της εφημερίδας ώστε, σε μια δύσκολη για τους εργαζόμενους συγκυρία, να μη χαθούν 20 θέσεις εργασίας.
Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ δεν πρόκειται να δεχθεί παιχνίδια εργοδοτών στην πλάτη των εργαζομένων και θα εξαντλήσει κάθε νομικό και συνδικαλιστικό περιθώριο ώστε η εφημερίδα να παραμείνει εν λειτουργία και να συνεχίσει να ενημερώνει τον λαό της Λέσβου, συμβάλλοντας στον δημοκρατικό διάλογο και στον κριτικό έλεγχο της εξουσίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: