Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Να σταματήσουν οι αντισυνδικαλιστικές πρακτικές



Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Mία δυσάρεστη έκπληξη αντιμετωπίσαμε την Παρασκευή 5/2 στα πλαίσια χρήσης της αίθουσας του τρίτου ορόφου για μάζεμα της συντακτικής ομάδας των Financial Crimes, για την έκδοση του νέου μας τεύχους.

Αν και η παραχώρηση της αίθουσας ήταν μέχρι τώρα δωρεάν, μας ζητήθηκε η καταβολή 30 ευρώ για έξοδα επιμελητή. Πρόσφατα στα πλαίσια συνάντησης του σχήματος συνεργασίας «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» στο οποίο συμμετέχουμε, είχε καταβληθεί αντίστοιχο ποσό και για την αίθουσα του πρώτου ορόφου.

Προφανώς αυτά δεν είναι πρωτοβουλίες των εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες, οι οποίοι οφείλουμε να πούμε δημόσια, μας εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά αποφάσεις που προέρχονται από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Θεωρούμε παγκόσμια πρωτοτυπία τα μέλη συνδικαλιστικής οργάνωσης να πληρώνουν αίθουσες για να έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν, μέσα στο ίδιο τους το σωματείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα μέλη της ΕΣΗΕΑ (προφανώς κι εμείς) πληρώνουν συνδρομή για τη λειτουργία της, άρα έχουν πληρώσει και για την αυτονόητη χρήση του χώρου για συνδικαλιστικές δραστηριότητες.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε σταθερή βάση βλέπουμε στον οικονομικό απολογισμό ποσά που προσεγγίζουν τις 50.000 ευρώ σαν έξοδα κυλικείου και αναρωτιόμαστε, τι πληρώνουμε με τις συνδρομές μας και απάντηση δεν φιλοτιμήθηκε κανένας από το Δ.Σ. να δώσει. Την ίδια ώρα που στο Δ.Σ. «καταπίνουν την κάμηλο» δεκάδων χιλιάδων ευρώ, «διυλίζουν τον κώνωπα» των 30 ευρώ για να «επιτρέπει» μια συνδικαλιστική οργάνωση στα μέλη της, να υπάρχουν στο χώρο της.


Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να σταματήσουν τις αντισυνδικαλιστικές πρακτικές, που μετατρέπουν μια συνδικαλιστική οργάνωση σε κλαμπ τύπου «Πολιτεία τένις κλαμπ» που πρέπει να είσαι συνδρομητής για να μπεις μέσα.


Διεκδικούμε ανοιχτά γραφεία για ελεύθερη συνδικαλιστική δραστηριότητα:

1)Όλων των μελών της ΕΣΗΕΑ, σε οποιαδήποτε εκδοχή (παρατάξεις, ομάδες, θεματικές συνεργασίες, κλπ)

2)Όλων των μη μελών (λόγω του απαράδεκτου καταστατικού) που είναι συνάδελφοί μας

3)Όλων των συναδέλφων από άλλα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ, των οποίων οι χώροι δεν είναι λειτουργικοί (άλλωστε έχουν γίνει τέτοιες χρήσεις στο παρελθόν).

4)Σωματείων εργαζομένων και κοινωνικών φορέων, που τα ζητούν για συνεντεύξεις Τύπου και συσκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: