Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΣΕΜΜΕΛ: Συμμετοχή στην απεργία


1)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου συμμετέχει μαζί τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στην Πανελλαδική- Πανεργατική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 24 Φλεβάρη 2010.

Οι εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική συστηματική τρομοκρατία που έχει εξαπολυθεί από την κυβέρνηση, τους συμμάχους της, τα αφεντικά και τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης για δήθεν χρεοκοπία και εξαθλίωση της οικονομίας που θα κάνει… «αναγκαστική», όπως τολμούν να λένε, την συμμορίτικη επίθεση ενάντια στις απολαβές, τα επιδόματα, τα δώρα, τις άδειες, την ασφάλιση και το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων των εργαζομένων. Σκηνοθετούν μια ψεύτικη εικόνα σκόπιμα για να πάρουν τα χρήματα από τον κόσμο της δουλειάς επειδή δεν θέλουν και δεν τολμούν να τα πάρουν από εκεί που περισσεύουν: από την επιχειρηματική, βιομηχανική και τραπεζική κερδοσκοπία, από τα διαφυγόντα κέρδη της πολιτικής διαφθοράς, από τις αμυντικές δαπάνες που χαράσσουν τους κύκλους των πολέμων και του αίματος κλπ.
Ειδικά σε περιόδους που απειλείται η ίδια μας η ζωή, που μας αμφισβητούν το δικαίωμα στη δουλειά και την ασφάλιση, που είναι έτοιμοι να πετάξουν στον σύγχρονο Καιάδα τους άνεργους και τους συνταξιούχους, που η νέα γενιά καταδικάζεται στην ανασφάλεια, την περιπλάνηση και τον κοινωνικό μεσαίωνα, είναι αδήριτη η ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να αντισταθούμε σθεναρά και να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν οι επιδιώξεις τους. Αυτό ισχύει και για μας τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, οι οποίοι καλούμαστε να πάρουμε καθαρές αποφάσεις, που θα σφραγίσουν το δικό μας μέλλον – αλλά και του κλάδου.
Με βάση τα παραπάνω, συμμετέχουμε ενεργά και μαζικά στην απεργία την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που έχουμε ανάγκη δεν είναι μια ντουφεκιά στον αέρα, όπως επιδιώκει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ. Απαιτείται αγώνας διαρκείας, με συγκεκριμένο σχέδιο και πρωτοβουλίες, που θα αξιοποιεί όλες τις μορφές αγώνα. Που θα διασφαλίζει ότι πρωταγωνιστές και «στρατηγοί» θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι συνελεύσεις τους, όχι κάποια κλειστά επιτελεία.

-Για να απαγορευτούν οι απολύσεις και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας των εργαζόμενων.
-Για να αποσπαστούν δεσμεύσεις για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και να σπάσει η αλυσίδα της λιτότητας και των μισθολογικών περικοπών.

-Για το δικαίωμα στη σταθερή, πλήρη και ανθρώπινη εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ.

Πιστεύουμε ότι σ αυτή την απεργία πρέπει να υπάρξει μια συνάντηση από «κάτω». Γι’ αυτό καλούμε Σωματεία και Συνδικαλιστές από το ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όλους τους εργαζόμενους να πλαισιώσουμε και να συγκροτήσουμε Απεργιακή Επιτροπή.

Συνάδελφοι η εμπειρία μας δίδαξε ότι δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα, κεκτημένα ή νόμιμα δικαιώματα και αμοιβές, υπάρχουν δικαιώματα, υπάρχουν αμοιβές τα οποία κερδίζονται με τον καθημερινό αγώνα και την ενότητα στους χώρους εργασίας χωρίς ταλαντεύσεις και ερωτήματα για τα δίκια… της εργοδοσίας. Μοναδικός σκοπός της απεργιακής Επιτροπής θα είναι η οργανωμένη παρέμβαση σε εργασιακούς χώρους ώστε να σπάσει ο εργοδοτικός τσαμπουκάς από την μία και να ενθαρρυνθούν οι εργαζόμενοι να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν από την άλλη. Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος…

Καλούμε σε συνάντηση για την συγκρότηση Απεργιακής Επιτροπής το Σάββατο 20/02/2010 και ώρα 18:00 στο Καφέ «Δίαυλος» στα Λαδάδικα.


24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

2)
Μυτιλήνη 17/02/2010

Δελτίο Τύπου

Συγκροτήθηκε την Τρίτη 16 Φλεβάρη 2010 σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Πρόεδρος: Θάλεια Βουγδή
Αντιπρόεδρος: Στρατής Τσιντώτας
Γενικός Γραμματέας: Νίκος Κασκαράς
Οργανωτικός Γραμματέας: Στρατής Σκουντιανέλλης
Ταμίας: Θράσος Αβραάμ

Στα πλαίσια της διεύρυνσης της δημοκρατικής λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στις θέσεις να είναι μονοετής και μετά εκ περιτροπής εναλλαγή.

Επίσης καθορίστηκε το πρόγραμμα δράσης του Σωματείου για την επόμενη περίοδο που συνοψίζεται στα εξής:

- Συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με τους ιδιοκτήτες όλων των τοπικών Μ.Μ.Ε.
-Τακτικές ανά δίμηνο συσκέψεις με τους εργαζόμενους ανά εργασιακό χώρο.
-Εκλογή εκπροσώπων ανά επιχείρηση που θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
-Δημιουργία site και έκδοση τρίμηνου ενημερωτικού περιοδικού του Σωματείου.
-Διοργάνωση εκδήλωσης σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Χίου για τις νέες εργασιακές συνθήκες στον χώρο του Τύπου.




-Ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση του ενιαίου Συνδικάτου Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: