Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

"Συμβουλές" από εργοδότη


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 ο νόμιμος εκπρόσωπος της εφημερίδας "ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ" προσήλθε στο χώρο εργασίας της προέδρου μας και την "συμβούλεψε" να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ελληνική δικαιοσύνη.
Το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου καταγγέλλει την ανωτέρω πράξη η οποία βάλει ευθέως κατά της συλλογικής αυτονομίας και συνιστά αθέμιτη προσπάθεια παρέμβασης του ανωτέρω στη λειτουργία κλαδικού σωματείου. Οι πρακτικές αυτές έχουν καταδικαστεί στη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού και έχουν καταγραφεί στις μαύρες σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι εργαζόμενοι στα ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ είναι σε επίσχεση εργασίας από την 12/3/2010 και ο ανωτέρω εργοδότης αρνείται να τους απολύσει αν και ρητά έχει δηλώσει ότι δεν θα εκδώσει την εφημερίδα. Αντί να τους καταβάλει τις αποζημιώσεις τους στρέφεται εναντίον τους προσπαθώντας να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι αναστέλλει την λειτουργία της επιχείρησης λόγω ανεπάρκειας των εργαζομένων. Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα και η δράση του Σωματείου μας υπαγορεύεται από την υπεράσπιση των δίκαιων και νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων. Στον αγώνα μας αυτό τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει πολύ περισσότερο "συμβουλές" και τέτοιου είδους επισκέψεις. Καλούμε το λαό της Λέσβου να παλέψει ενάντια στο κύμα απολύσεων που έρχεται και στο νησί μας και κάθε δημοκράτη πολίτη να περιφρουρήσει το δικαίωμα στην ανεξάρτητη και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος, Ο γενικός γραμματέας
Θάλεια Βουγδή, Νίκος Κασκαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: