Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η ΕΤΕΡ για ΣΣΕ


Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Αθήνα, Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Να υπογραφεί χωρίς άλλη καθυστέρηση Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους Τεχνικούς της Ραδιοφωνίας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης με θέμα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Με την πρωτοφανή μαζική προσέλευση και μαχητικότητά τους τα μέλη της Ένωσης διατράνωσαν την θέλησή τους για υπογραφή βιώσιμης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να απαντά στις σημερινές ανάγκες του εργαζόμενου τεχνικού της ραδιοφωνίας απέναντι στην ακρίβεια και την διαρκώς εντεινόμενη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα μας.

Οι εργαζόμενοι τεχνικοί ζώντας ήδη στο διαμορφωμένο οικονομικό πλαίσιο της χώρας μας καθημερινά βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα, την οποία η καθυστέρηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας επιτείνει.

Η «καθυστέρηση» υπογραφής ΣΣΕ και η «αβεβαιότητα» που μέσω αυτής καλλιεργείται στο χώρο, δεν παράγει εργασιακή ειρήνη.

Καλούμε την Εργοδοτική πλευρά να συναινέσει στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να διασφαλίζει τη διατήρηση και αναβάθμιση των οικονομικών και θεσμικών δεδομένων των Τεχνικών της Ραδιοφωνίας. Να αποστεί από κάθε ιδέα αποδόμησης των κεκτημένων μας. Την όποια «κρίση» δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και ως εκ τούτου δεν είναι διατεθειμένοι και να την πληρώσουν. Η άμεση υπογραφή της ΣΣΕ για το 2010 καθίσταται πλέον κάτι παραπάνω από αναγκαία προκειμένου να αντέξουμε το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που έχει φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων.

Τα μέλη της Ένωσης ενέκριναν παμψηφεί τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για τις διαδικασίες επίτευξης υπογραφής ΣΣΕ.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: