Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του "επικοινωνία 94FM"



Συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι εργαζόμενοι του "επικοινωνία 94FM" για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παρουσία από κλαδικά σωματεία είχε μόνο η ΕΤΕΡ, ενώ γι άλλη μια φορά δεν έδωσε το παρόν ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους 11 ανύπαρκτους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ!!
Στις φωτο οι: Δ.Δημακόπουλος (εκπρόσωπος στο μικτό της ΕΣΗΕΑ), Σ.Φλέσιας(εκπρόσωπος στο μικτό της ΕΣΠΗΤ), Τ.Τατάρογλου(εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της επιχείρησης), Κ.Τατούλης (πρόεδρος τοπικού σωματείου), Δ.Καμαρινόπουλος (πρόεδρος ΕΤΕΡ), Κ.Κυριακάκης (αντιπρόεδρος τοπικού σωματείου).

Παρουσιάζουμε το εισηγητικό άνοιγμα του Κωνσταντίνου Τατούλη, προέδρου του σωματείου εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση "επικοινωνία 94 FM":



Το θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται για ακόμη μια φορά στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής επί των ημερών της σημερινής δημοτικής αρχής με επίκεντρο τους εργαζόμενους στον Επικοινωνία fm 94.0, το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης μας.
Ήδη από τις 03/03/2010 ως σωματείο εργαζομένων είχαμε εκφράσει με σχετικό δελτίο Τύπου το οποίο έχετε στη διάθεση σας, την έντονη ανησυχία μας για την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου 2010 αλλά και για την καταβολή του Δώρου του Πάσχα δεδομένου ότι αυτό θα έπρεπε να μας έχει καταβληθεί ως τις 31/03/2010 όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία.
Για την ιστορία λάβαμε τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2010 στο τέλος Φεβρουαρίου και ήδη από τις αρχές Μαρτίου μετά από συνάντηση που είχε το προεδρείο του σωματείου μας με τον πρόεδρο της επιχείρησης Μιχάλη Μάντακα, ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι αδυνατεί να καταβάλει εγκαίρως τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου 2010 λόγω έλλειψης ρευστότητας στο ταμείο του Δήμου και μας είχε ζητήσει να κάνουμε για ακόμη μια φορά υπομονή προκειμένου όπως ο ίδιος τόνισε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου. Ωστόσο ο κ. Μιχάλης Μάντακας αδυνατούσε να μας δώσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Μάντακας με δική του πρωτοβουλία συγκάλεσε συνάντηση με το σύνολο των εργαζομένων στη ραδιοφωνία και μας ενημέρωσε για την όλη κατάσταση ζητώντας μας για μια ακόμη φορά να επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή υπομονή προκειμένου να καταβληθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα δεδουλευμένα του μηνός Φεβρουαρίου του 2010.
Ως εργαζόμενοι στον Επικοινωνία fm 94.0 στα είκοσι και πλέον χρόνια που είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ στα ερτζιανά ο ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με πολύ αγώνα και θυσίες έχουμε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεργαζόμαστε με τους εκπροσώπους της εκάστοτε δημοτικής αρχής παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε πληρωθεί σχεδόν ποτέ εγκαίρως.
Είναι όμως κάποιες καταστάσεις σαν και αυτή που βιώνουμε σήμερα που τα όρια της υπομονής μας εξαντλούνται εξαιτίας της ανικανότητας όλων όσων εμπλέκονται με τη διοίκηση της ραδιοφωνίας να συνεννοηθούν μεταξύ τους προκειμένου να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.
Τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή δημοτική αρχή μας αφήνουν παγερά αδιάφορους γιατί δεν έχουμε καμία ανάμειξη και καμία ευθύνη εμείς για ότι συμβαίνει στη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από την 1-1-2007 μέχρι σήμερα.
Όταν συνειδητοποιήσαμε και εμπράκτως ότι ο πρόεδρος της ραδιοφωνίας αδυνατούσε να συνεννοηθεί με το Δήμαρχο της πόλης για να δώσει λύση στο πρόβλημα μας, κάναμε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας της Νέας Ιωνίας στην οποία υπαγόμαστε, στις 15-03-2010 για τη μη καταβολή της Μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου του 2010. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά από τότε που έχει αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου η σημερινή δημοτική αρχή που η επιθεώρηση εργασίας της Νέας Ιωνίας επιδεικνύει απροθυμία προκειμένου να ασκήσει τα καθήκοντά της.
Συγκεκριμένα ενώ κάναμε καταγγελία στις 15-03-2010 η επιθεώρηση εργασίας μας έδωσε ημερομηνία για να επιλύσουμε την εργατική διαφορά της μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου για τις 27/04/2010 επικαλούμενη μεγάλο όγκο υποθέσεων. Μέχρι το τέλος Μαρτίου είχαμε αλεπάλληλες επαφές με τον πρόεδρο της επιχείρησης για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα μας και παράλληλα από τις 18-03-2010 έως και τις 11-04-2010 είχαμε προχωρήσει με κοινοποίηση εξωδίκου σε επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας αλλά η δίοικηση του Δήμου εξακολουθούσε να κρατά την ίδια αξιολύπητη στάση.
Στις 31-03-2010 (Μ. Τετάρτη) ο Δήμαρχος της πόλης κάλεσε με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος στις 08:30 το πρωί τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων Φεβρουαρίου και Μαρτίου αλλά και για την καταβολή του δώρου του Πάσχα. Στη συγκεκριμένη συνάντηση ήμουν παρών και εγώ ως πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Επικοινωνία fm 94.0. Τότε ο Δήμαρχος είπε ότι θα περνάμε το Δώρο του Πάσχα εντός της ημέρας 31-03-2010 και δεσμεύτηκε ότι σε δύο εβδομάδες από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα παίρναμε τουλάχιστον ένα μισθό. Ο Δήμαρχος όπως αναμενόταν δεν ήταν συνεπής στην υπόσχεση του και έτσι την 01-04 Αντιπροσωπεία εργαζομένων στον Επικοινωνία fm 94.0 στις 11 το πρωί με την παρουσία του Αντιπροέδρου της ΕΤΕΡ Δημήτρη Σιώτου και του Αντιπροέδρου της ΕΣΠΗΤ Γιάννη Μπαζαίου επισκέφτηκε τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Μιχάλη Χάλαρη και καταγγείλαμε την όλη κατάσταση. Ως δια μαγείας και πριν μπούμε στο γραφείο του κ. Χάλαρη ενημερωθήκαμε ότι κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας της Νέας Ιωνίας ήταν στην έδρα του σταθμού και έκανε επιτέλους τη δουλεία του. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και με την απειλή της διαδικασίας του αυτόφωρου για τον πρόεδρο της επιχείρησης Μιχάλη Μαντακα ο Δήμαρχος αποφάσισε να μας δώσει το μισό δώρο και παράλληλα δεσμεύθηκε για άλλη μια φορά προφωρικά ότι την Τρίτη του Πάσχα 06/04 θα ελμβάναμε και το υπόλοιπο του Δώρου. Στη γενική συνέλευση που έγινε στις 06/04 και ενώ ο Δήμαρχος για ακόμη μια φορά δεν είχε να μας πει κάτι για τα δεδουλευμένα μας , παρόν με εντολή του Δημάρχου ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και προσωπικού Δημήτρης Παπουτσής ο οποίος παρουσία του προέδρου της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλου και του προέδρου της ΕΣΠΗΤ Γιάννη Πλαχούρη και του συνόλου των εργαζομένων στον επικοινωνία είπε ότι τα λεφτά που του ήρθαν από τους ΚΑΠ του Μαρτίου τα είχε για τους εργαζόμενους του Δήμου.
Και όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ «Αυτοί εδώ δεν είναι εργαζόμενοι»; Απάντησε αποδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή: «Ξέρω και εγώ τι είναι εδώ; Ραδιόφωνο». Επαναλαμβάνω ότι τα εσωτερικά προβλήματα της δημοτικής αρχής μας αφήνουν παγερά αδιάφορους , αλλά δεν μπορεί κάποιοι άνθρωποι που προήλθαν από το -7 του ψηφοδελτίου της σημερινής δημοτικής αρχής να ισχυρίζονται ότι είναι υπερβολικό το κόστος της Ραδιοφωνίας και να στηρίζουν χωρίς προτάσεις και λύσεις απόψεις για εξυγίανση του μέσου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Και για να μην θεωρήσουν κάποιοι ότι θέλουμε να πολιτικοποιήσουμε τον αγώνα μας, σας επαναλαμβάνω ότι και στο πρόσφατο αλλά και στο απώτερο παρελθόν είχαμε αντιμετωπίσει παρόμοια και χειρότερα προβλήματα. Και πάλι με πολύ αγώνα και με πολλές θυσίες κρατήσαμε ζωντανό τον επικοινωνία fm στην μπάντα των fm…

Δεν υπάρχουν σχόλια: