Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Μπράβο στην ΕΣΗΕΠΗΝ



Με παιδικά χαμόγελα και χαρούμενα ξεφωνητά γέμισε χθες το πρωϊ ο καταυλισμός των τσιγγάνων στην περιοχή του Ρηγανοκάμπου. Συνεπείς στο ραντεβού τους οι φορείς – ανάδοχοι των παιδιών του καταυλισμού φορτωμένοι με δώρα και τρόφιμα τα επισκέφτηκαν πρωϊ – πρωϊ θέλοντας να τους δώσουν λίγη χαρά και να εξασφαλίσουν την τροφή τους για τις ημέρες των εορτών.
Την επίσκεψη την συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου –Ηπείρου – Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πατρέων.
Στην χθεσινή επίσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους των διοργανωτών, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άμπετ Χασμάν ενώ από τους υπόλοιπους φορείς –αναδόχους συμμετείχαν, εκ μέρους της Νομαρχίας ο αντινομάρχης Υγείας Γεράσιμος Φεσσιάν, το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ειρήνη Χαραμή, τους γιατρούς του ΙΚΑ ο διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας Χαράλαμπος Μπονάνος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΙΚΑ Απόστολος Σωτηρούδης, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών η προϊσταμένη του Νικολίτσα Παπαδοπούλου, του Τμήματος Πατρών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. οι εθελοντές, Γεωργία Μπεκερτζή, Βασίλης Χατζόπουλος , Αρίων Ζήκος και Κωνσταντίνα Μυρωδιά.
Καθοριστική για την αποτελεσματική διοργάνωση της εκδήλωσης, ήταν η βοήθεια του Ψυχολόγου του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Δημήτρη Μόρφη όπως και της υπεύθυνης της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Μαρίας Τριπολιτσιώτη.
Το δυσάρεστο είναι ότι οι συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό είναι πάρα πολύ άσχημες λόγω της έλλειψης καθαριότητας. Μάλιστα ο κ. Χασμάν, την ώρα που βρίσκονταν στον καταυλισμό επικοινώνησε με τον δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα προκειμένου να υπάρξει άμεση φροντίδα για την καθαριότητα του χώρου. Ανάλογη επικοινωνία για το θέμα αυτό θα έκανε και ο πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Απόστολος Βουλδής ώστε το δυνατόν συντομότερο να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Ανάλογες επισκέψεις διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία περίπου 9 χρόνια. Από τότε δηλαδή που 16 φορείς της πόλης ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της Ενώσεως Συντακτών συμμετείχαν στην ομαδική βάπτιση των παιδιών του καταυλισμού.

Υ.Γ. Δικό μας σχόλιο: κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα παρουσιάζουμε με χαρά από το site της ΕΣΗΕΠΗΝ τη σχετική πρωτοβουλία και κάθε φορά θα υπενθυμίζουμε, αυτοί οι "μπαλαμοί" στην ΕΣΗΕΑ γιατί τόσα χρόνια δεν κάνουν κάτι αντίστοιχο, τόσο "αρεία φυλή" είναι οι δημοσιογράφοι στην Αθήνα που δεν καταδέχονται τα κατά καιρούς προεδρεία να πάνε μέχρι το Ζεφύρι, τον Ασπρόπυργο, κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: