Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ξένιος: αποπληρωμή χρεών

Αθήνα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση Δελτίο Τύπου

Μετά την Τριμερή στο Υπουργείο Εργασίας

για τον Δημοτικό ραδιοσταθμό Άνω Λιοσίων «Ξένιος»

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Χθες στις 14.00 πμ έγινε στο Υπουργείο Εργασίας και υπό την προεδρία του κου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (Συμβούλου του Υπουργού Εργασίας) τριμερής, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος» που επί μήνες παρέμεναν απλήρωτοι. Την πλευρά των εργαζομένων εκπροσώπησαν οι: κα Νανά Νταουντάκη (Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ), κος Δημήτρης Καμαρινόπουλος (Πρόεδρος της ΕΤΕΡ), κος Μανώλης Μητσόπουλος (Μέλος ΔΣ της ΕΤΕΡ και εργαζόμενος στον Ξένιο), και ο κος Κώστας Γεωργακόπουλος (εκπρόσωπος των συντακτών στο Ξένιο) ενώ την πλευρά της εργοδοσίας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κος Χρήστος Παππούς.

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση μεταξύ των μερών ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος της Διοίκησης του Ξένιου δήλωσε ότι κάθε μήνα θα καταβάλλεται ο τρέχων μισθός και ακόμη ένας από τους χρωστούμενους, μέχρι οριστικής εξοφλήσεως των εργαζομένων. Επίσης δήλωσε ότι παράλληλα θα αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των εργαζομένων και ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή του Δημοτικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού. Ο κος Κωνσταντόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία και έληξε την διαδικασία. Τηρήθηκε πρακτικό που συνυπεγράφει από όλα τα μέρη.

Σήμερα αποπληρώθηκαν δύο μήνες από την Διοίκηση του ραδιοσταθμού και σε ένδειξη καλής θέλησης οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους, αναστέλλοντας την επίσχεση εργασίας.

Όλοι οι εργαζόμενοι στον Ξένιο (Δημοσιογράφοι Τεχνικοί και Διοικητικοί) θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύμβουλο του Υπουργού εργασίας κο Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ώστε να έχουμε λύση του θέματός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: