Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Δράση όχι αναμονή


Καθώς πλησιάζει η ώρα του "αποχαιρετισμού" συνάδελφων συμβασιούχων, με φόντο την οικονομική κρίση που δημιούργησαν διεφθαρμένοι πολιτικοί και ληστρικές τράπεζες έχουμε αναλωθεί σε άσκοπες φιλολογικές συζητήσεις, αντί να αντισταθούμε και να οργανωθούμε στην επικείμενη απόλυση τόσων ανθρώπων.

Και είναι μεγάλη αυταπάτη αν πιστεύει το μόνιμο προσωπικό ότι δεν τους αφορά,γιατί θα είναι οι επόμενοι. Αφού ήδη αναφέρεται κατάργηση της μονιμότητας υπό τις οδηγίες του ΔΝΤ, μετατάξεις προσωπικού, ασφαλιστικό, μειώσεις των μισθών. Άρα είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή όλων.

Είναι γεγονός ότι η κοινωνία, από παραπληροφόρηση κυρίως, είναι απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Θεωρούν για παράδειγμα ότι οι συμβασιούχοι και όχι μόνο, είναι "ευνοημένοι" και όχι όμηροι. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να γίνουν συνεχείς εξωστρεφείς δράσεις των διεκδικήσεων και των επιχειρημάτων στον "έξω κόσμο" τόσο με συστηματικές και οργανωμένες προπαγανδιστικές παρεμβάσεις, όσο και με συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις .

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο ή θα διεκδικήσουμε όλοι μαζί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους ή θα κάτσουμε άπραγοι να παρακολουθήσουμε να εφαρμόζονται τα αντικοινωνικά μέτρα (απολύσεις).

Καλούμε τα σωματεία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα και να ορίσουν κινητοποιήσεις μπροστά στο τσουνάμι απολύσεων που έρχεται.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ (ΜΕΛΗ ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΙ ΕΣΗΕΑ)

Για επικοινωνία:Karim@in. gr,bratsos@hol. gr,Johnnykalt@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: