Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Κριτική της ΑΣΚ ΕΠΗΕΑ σε "συγκεκριμένες μειοψηφίες"


Συνάδελφοι αναρτούμε ανακοίνωση της παράταξης ΑΣΚ της ΕΠΗΕΑ που αναφέρεται στον ΕΔΟΕΑΠ και εκτός των όποιων θέσεων αναφέρει, ασκεί κριτική στην παρέμβαση του Δικτύου Αλληλεγγύης και Παρέμβασης που λειτουργεί στην ΕΠΗΕΑ (στο οποίο συμμετέχουν και οι Financial Crimes μαζί με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων και Συνταξιούχων στην ΕΠΗΕΑ και ανένταχτους αγωνιστές). Η ανάρτηση γίνεται για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε και την απάντησή μας, διότι αφορά σημαντικά ζητήματα γύρω από τον ΕΔΟΕΑΠ.



ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ –Α.Σ.Κ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Θεωρούμε σκόπιμο, να σας ενημερώσουμε, σχετικά με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο των ΜΜΕ και αφορούν το ασφαλιστικό μας ταμείο τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.
Στις μέρες μας, περνάμε μια δύσκολη περίοδο αποδόμησης των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος. Κεκτημένα δικαιώματα, που οι εργαζόμενοι πέτυχαν με αγώνες και αίμα, σήμερα θυσιάζονται στο βωμό της οικονομικής κρίσης που πλήττει διεθνώς το οικονομικό σύστημα και ιδιαίτερα την Ελλάδα.
Δεν θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την κρίση. Για μας είναι αυτονόητο ότι, την κρίση τη δημιούργησαν οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στη σύγχρονη κοινωνία που βέβαια δεν τις διαχειρίστηκαν οι εργαζόμενοι αλλά οι έχοντες, εργοδότες, τραπεζίτες και λοιποί πλουτοκράτες. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, μοναδικό τους πόρο είχαν και έχουν το μισθό τους και τη σύνταξή τους, αυτά ανέκαθεν υπερασπίζονται και διεκδικούν.
Στην πορεία των διεκδικήσεων και πριν από σαράντα περίπου χρόνια, όταν η πολιτεία αδυνατούσε να εξασφαλίσει την υγεία και τη σύνταξη των εργαζομένων, πολλές κοινωνικές ομάδες αναγκάσθηκαν να καταφύγουν στη δημιουργία κλαδικών ασφαλιστικών φορέων. Ένας από αυτούς είναι και ο ασφαλιστικός φορέας των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. δημιούργημα των τεσσάρων δημοσιογραφικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΘ, οι συντάκτες δηλαδή και οι διοικητικοί υπάλληλοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Οι ασφαλισμένοι στο Ταμείο μας στην αρχή ήταν περίπου 2.000. Στη συνέχεια και ύστερα από πολλά χρόνια, με την αύξηση των ΜΜΕ και ιδιαίτερα της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, αλλά και με την αύξηση τόσο του αριθμού όσο και του περιεχομένου των εφημερίδων, οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι -μέτοχοι στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. μαζί με τα έμμεσα μέλη, σήμερα κοντεύουν τις 20.000.
Το μοντέλο διοίκησης τους Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. είναι η ανά δυο χρόνια, απευθείας εκλογή 9μελούς Δ.Σ. από τα μέλη των ενώσεων, με αναλογία: πέντε μέλη η ΕΣΗΕΑ, δύο η ΕΠΗΕΑ και από ένα οι ενώσεις της Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του ταμείου μας, την διαφύλαξη των εσόδων και τη σωστή διαχείριση τους έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η περίθαλψή μας, η επικούρηση και το εφάπαξ μας. Στα πλαίσια αυτά, είναι υποχρεωμένη να δημιουργεί τμήματα εξυπηρέτησης των συναδέλφων ασφαλισμένων, να συμβάλλεται με νοσοκομεία, γιατρούς, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, αλλά πρωτίστως να περιφρουρεί την αυτονομία του Ταμείου μας και τα αποθεματικά του.
Το κυρίαρχο σώμα το οποίο ορίζει τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. στις αποφάσεις του οποίου υποχρεούται να πειθαρχήσει ακόμη και η Διοίκησή του, είναι η Γενική Συνέλευση των αμέσων μελών του.
Σήμερα που η λαίλαπα της εργασιακής και ασφαλιστικής αποδόμησης είναι απέναντί μας, η συσπείρωση του κλάδου μας γύρω από τη Διοίκηση του ασφαλιστικού μας φορέα και η περιφρούρηση του αυτοδιοίκητου και του αυτοδιαχειριζόμενου χαρακτήρα του Ταμείου μας, είναι επιβεβλημένη.
Η απαξίωση της Διοίκησης του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, που σήμερα επιχειρείται από συγκεκριμένες μειοψηφίες, που αφού κατατροπώθηκαν σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, δημιούργησαν πρόσφατα για τις εκλογές της ΕΠΗΕΑ και ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, με σκοπό να μετατρέψουν τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. σε πεδίο παραταξιακών προεκλογικών αντιπαραθέσεων και μικροσυμφερόντων, αλλά και χωρίς καμιά δημοκρατική ευαισθησία και ίχνος σεβασμού στην επιλογή των συναδέλφων, ζητάνε σήμερα την παραίτηση των εκλεγμένων συναδέλφων μας Δημήτρη Μυλωνά και Αγαθής Κυρίτση, για να πάρει τη θέση τους ο δικός τους υποψήφιος που καταψηφίσθηκε από το εκλογικό σώμα.
Η συντριπτική όμως πλειοψηφία των συναδέλφων μας, εκλέγει τους συνδικαλιστές της Α.Σ.Κ. σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, είτε αυτές είναι για το Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ είτε για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είτε για τη εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.. Εκτιμούν τις προσπάθειές μας και την μαχητική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας, εκτιμούν το ότι είμαστε πάντοτε με τους εργαζόμενους και όχι με την εργοδοσία, τέλος εκτιμούν το ότι δεν παίρνουμε εντολές και κυρίως δεν αναφερόμαστε σε κόμματα και πολιτικά σχήματα. Το σύνθημά μας είναι οι εργαζόμενοι έχουν όλοι τα ίδια προβλήματα, τα ίδια αιτήματα και τα διεκδικούν από την εκάστοτε κυβέρνηση όποια και αν είναι, δεν υποτασσόμαστε σε πολιτικές επιλογές και δεν υποστέλλουμε ποτέ τη σημαία της διεκδίκησης.
Διεκδικούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και δεν διασπάμε το συνδικαλιστικό κίνημα με εργασιακές επιτροπές, αποκόπτοντας τους εργαζόμενους από τα σωματεία τους, διευκολύνοντας την εργοδοσία στις αντεργατικές επιλογές και στις απολύσεις.
Η παράταξη μας είναι περήφανη, για την στήριξη των συναδέλφων μας Αγαθής Κυρίτση και Δημήτρη Μυλωνά, που πέρα από την επαγγελματική τους καταξίωση με την επιστημονική τους κατάρτιση, την εντιμότητα, την εργατικότητα, την φιλοτιμία τους, τα διοικητικά τους προσόντα και την κοινωνική τους ευαισθησία, εκπροσωπούν άξια τους διοικητικούς υπαλλήλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. Αυτή την επιλογή της παράταξή μας εμπιστεύτηκαν απόλυτα τα μέλη της ΕΠΗΕΑ, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι της παράταξής μας να ψηφισθούν με διπλάσιους ψήφους από τον πρώτο επιλαχόντα συνάδελφο που ήταν επιλογή των άλλων παρατάξεων.
Η παράταξή μας ήταν αυτή που υπέβαλε μήνυση για το ομόλογο του άλλου ασφαλιστικού μας ταμείου του ΤΣΠΕΑΘ.
Ήμασταν οι μόνοι που διοργανώνοντας για πρώτη φορά στο ΤΣΠΕΑΘ συλλαλητήριο με σύνθημα "φέρτε πίσω τα λεφτά μας" και πήραμε πίσω τα αποθεματικά του ταμείου μας από τους επενδυτές και διαχειριστές του τζόγου.
Ήμασταν οι μόνοι πανελλαδικά!!! Κανένα άλλο Ταμείο δεν μπόρεσε να σώσει τα αποθεματικά του.
Εμείς όχι μόνο τα σώσαμε αλλά με τη στάση μας, θέσαμε τέρμα στο τζογάρισμα των αποθεματικών από τις διοικήσεις των Ταμείων μας, που στην περίπτωση του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. τα τζογαρίσματα των Διοικήσεων του παρελθόντος, μας στοίχισαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Με την ίδια υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε και σήμερα αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να δημιουργήσουν προβλήματα στο ασφαλιστικό μας Ταμείο.
Η θέση μας είναι μία και ισχύει για όλους, είτε είναι υπηρέτες κυβερνητικών σχεδίων, είτε είναι Δούρειοι ίπποι, είτε μειοψηφίες καλυπτόμενες με μανδύες επαναστατών που ψαρεύουν ψήφους εν όψει εκλογών,
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π..
Ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. είναι το σπίτι μας, αυτοί που τον διοικούν είναι συνάδελφοι που εμείς εκλέξαμε και οι πράξεις τους κρίνονται στις Γενικές συνελεύσεις, όπως προβλέπουν τα καταστατικά που εμείς οι εργαζόμενοι συντάξαμε.
Ως εκ τούτου, στάσεις εργασίας, απεργίες και άλλες κλιμακώσεις που ως συνδικαλιστές υιοθετούμε, σαν μοναδικά όπλα για να πιέσουμε τους εργοδότες και να περιφρουρήσουμε τους εργαζόμενους, καμία θέση δεν έχουν στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π..
Τους εργοδότες ούτε τους εκλέγουμε, ούτε λογοδοτούν ενώπιόν μας, σε Γενικές Συνελεύσεις.
Θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι περνάμε επικίνδυνες μέρες και τα παιχνιδάκια με τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. αν δεν υποκρύπτουν ιδιοτέλεια, προσωπικές, κομματικές ή μικροσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες, τότε σίγουρα είναι συνειδητή επιλογή αποδόμησης του ασφαλιστικού μας φορέα, με εγκληματικές συνέπειες για την ασφάλιση τη δική μας και των οικογενειών μας.
Εμείς συνεργοί σε τέτοια σχέδια, δεν θα γίνουμε.

Συνάδελφοι,
Απομονώστε τους ελάχιστους συναδέλφους που με ευτελή κίνητρα προσπαθούν να δημιουργήσουν κρίση στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και να τον παραδώσουν αποδυναμωμένο και απαξιωμένο στο συνδικαλιστικό κατεστημένο και σε όσους τον επιβουλεύονται.
Το κυτταρολογικό τμήμα και κάθε τμήμα του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. σαφώς είναι υπόθεση όλων μας. Πρωτίστως όμως είναι θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ταμείου μας, το οποίο εμείς με την ψήφο μας εκλέξαμε και έχει την ευθύνη της διοίκησης του Οργανισμού και σε καμιά περίπτωση μιας ισχνής συνδικαλιστικής ομάδας, άσχετων «εμπειρογνωμόνων», που παριστάνουν τους εκδότες, τους αρχισυντάκτες και τη συντακτική επιτροπή φυλλάδων, προσπαθώντας με ψευτοαναλύσεις να επιχειρούν να επηρεάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους μας.

Τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ταμείου μας θα τις κρίνουμε στη Γενική Συνέλευση και τους εκπροσώπους μας στις εκλογές του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.


Αθήνα 13 Απριλίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: