Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΔΟΛ: ψήφισμα συνέλευσης




ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ



ΨΗΦΙΣΜΑ



1) Οι απολύσεις στο περιοδικό VITA από τη νέα διευθύντρια, Μόλλυ Αδριανού, επιβεβαιώνουν τα εργοδοτικά σχέδια για περικοπές προσωπικού στον ΔΟΛ. Το χαρακτηριστικό του αιφνιδιασμού, μάλιστα, θέτει όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου σε ανησυχία και εγρήγορση, αν όχι σε θέση μάχης. Όλοι οι εργαζόμενοι (διοικητικό προσωπικό, τεχνικοί, δημοσιογράφοι) δηλώνουμε αλληλέγγυοι, θυμίζοντας και παλαιότερη δέσμευσή μας ότι δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση. Η άμεση κινητοποίηση της Εργασιακής Επιτροπής και η σύγκληση της Συνέλευσης των εργαζομένων του ΔΟΛ, με τη συμμετοχή των Σωματείων, αποτέλεσε μια πρώτη απάντηση.

2) Επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημά μας να μετατραπούν αμέσως όλες οι συμβάσεις έργου (μπλοκάκια) σε αορίστου χρόνου, στην κατεύθυνση που ήδη ξεκίνησε η διεύθυνση του «Βήματος» για ένα τμήμα των εργαζομένων με μπλοκάκι.

3) Εντέλλουμε την Εργασιακή Επιτροπή να είναι σε εγρήγορση και σε στενή επαφή με όλους τους χώρους καθώς και με τα σωματεία μας και της αναθέτουμε την ευθύνη για άμεση κινητοποίηση σε ανάλογες περιπτώσεις.

4) Δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια και την υλική μας υπόσταση, σε μισθολογικό, εργασιακό, συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό επίπεδο, που απειλούνται από τη γενικότερη κυβερνητική επίθεση ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, κατʼεντολή των κεφαλαίων και των «αγορών» και με την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η συσπείρωση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι το όπλο μας.



Αθήνα 23/4/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: