Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Mε αφορμή τα γεγονότα των ημερών...


φωτο "άσκηση τρομοκρατών" στο Βροντάδο Χίου, το Μ.Σάββατο (για ξεκάρφωμα)

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Financial Crimes, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές)


Αντισταθείτε στην τρομολαγνεία των ΜΜΕ, τα «παπαγαλάκια» και την υποταγή

Στο γνωστό ρόλο του μεγάφωνου της αστυνομίας και του νομιμοποιητή της κυβερνητικής προσπάθειας να καταδικάσει τηλεοπτικά τους συλληφθέντες και κατηγορούμενους ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα έχουν αναδειχθεί για μια ακόμα φορά τα κατεστημένα ΜΜΕ (μαζί και πολλά από τα δήθεν εναλλακτικά μπλογκ), καθώς και ορισμένοι δημοσιογράφοι, που λειτουργούν ως παπαγαλάκια της ασφάλειας. Η κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μεταφορά των διαρροών της Αντιτρομοκρατικής όχι απλά «αμάσητες» αλλά και ως πραγματικά γεγονότα (χωρίς καν να κρατούνται επιφυλάξεις ή να αναφέρεται η πηγή), η βεβαιότητα ότι θα υπάρχουν καταδίκες (όταν η υπόθεση έχει πάρα πολλά κενά) δεν είναι συμπτώματα «μη επαγγελματισμού» ή «λάθη», αλλά έκφραση της μετατροπής των επίσημων ΜΜΕ σε ολοκληρωτικά στηρίγματα του συστήματος και του καθεστώτος. Η «4η εξουσία» αποτελεί απαραίτητο στήριγμα των υπολοίπων. Ας σκεφτεί κανείς τι θα ήταν αυτή η αστυνομική επιχείρηση χωρίς την ομόθυμη υποστήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των ΜΜΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι πρωτοστατούν σε αυτή την επιδρομή σε κάθε έννοια αντικειμενικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας, τα μεγαλοστελέχη της βιομηχανίας της ενημέρωσης, ακόμα και τηλε - αστέρες «συνδικαλιστές». Τα αναπάντητα ερωτηματικά της «υπόθεσης 17Ν» και το φιάσκο της δίκης του ΕΛΑ θα έπρεπε -τουλάχιστον- να τους κάνουν πιο προσεκτικούς... Αλλά στον κόσμο της Άγριας Δύσης του παρασημοφορεμένου από το FBI Σερίφη Μ. Χρυσοχοΐδη το «πιστόλι» της προπαγάνδας οφείλει να είναι γρήγορο...

Δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει (όσο κι αν μας εξοργίζει) αυτή η στάση των ΜΜΕ, δυστυχώς και ενός τμήματος υποταγμένου δημοσιογραφικού προσωπικού. Η ίδια στάση δεν αναδεικνύεται και στην περίπτωση της οικονομικής - πολιτικής τρομοκρατίας της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των περιβόητων «αγορών»; Κι εκεί δεν «πυροβολούνται» μαζικά κι αδιακρίτως τα εργατικά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι κι ακόμα περισσότερο οι απεργίες, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις; Με την ίδια λογική αποσιωπήθηκε η επίθεση των ΜΑΤ κατά των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην απεργιακή πορεία στις 11 Μάρτη και η απαράδεκτη σύλληψη και συνεχιζόμενη προφυλάκιση του διαδηλωτή Μάριου Ζ. Έτσι, (συγ)καλύφθηκε η επέλαση μοτοσικλετιστών της ΕΛΑΣ στη διαδήλωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.

Είναι «εκκωφαντική» η προσπάθεια των ΜΜΕ να «σκεπάσουν» την ληστρική επιχείρηση κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ – κεφαλαίου πίσω από την τρομολαγνεία, πίσω από το τηλεοπτικό ψεύδος και να «φοβίσουν» με την αστυνομοκρατία και την καταστολή μπροστά και στο νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων (ήδη 21 και 22 Απρίλη απεργούν μια σειρά κλάδοι).
Τα ΜΜΕ έρχονται να αναβαθμίσουν και να «ξεπλύνουν» την αστυνομία. Συνολικά, γίνονται όλο και πιο άμεσα υπηρέτες των αφεντικών τους και του κεφαλαίου συνολικά. Στρέφονται ενάντια στον «εχθρό - λαό», υποστηρίζοντας μια τρομερή αντιδραστική επίθεση, που τελικά κτυπά και τους ίδιους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Δημιουργείται ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μεγάλο χάσμα μεταξύ της μεγάλης πλειονότητας των εργαζόμενων δημοσιογράφων (που τόσα τους χωρίζουν από τα λαμόγια και τα παπαγαλάκια) και των άλλων εργαζομένων. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διαχωριστούμε κάθετα από αυτές τις πρακτικές.

Διεκδικούμε την εργασιακή αξιοπρέπεια, παλεύουμε για την ανατροπή της επίθεσης και του κοινωνικού οδοστρωτήρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – «αγορών» στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων, μαχόμαστε καθημερινά για την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας από το σύστημα.

Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: