Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Θλιβερή εξαίρεση





Aλλού τα έχουν λυμένα τα ζητήματα συμμετοχής σε απεργιακές κινητοποιήσεις. "Εδώ" ούτε σε απεργίες, ούτε σε συλλαλητήρια θέλουν να κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι, οι πολυθεσίτες φίλοι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, που υποδύονται τους συνδικαλιστές στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα λιτότητας πραγματοποιούν σήμερα στη Ρουμανία, αρκετοί κλάδοι εργαζομένων, με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Βικτοριέι του Βουκουρεστίου. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει μείωση κατά 25% στους μισθούς στο δημόσιο τομέα, περικοπές της τάξης του 15% στις συντάξεις, μείωση κατά 15% των επιδομάτων ανεργίας, «ψαλίδισμα» των οικογενειακών επιδομάτων και μείωση στους μισθούς των εργαζόμενων σε κρατικές εταιρίες.
Απεργιακό παρόν δίνουν και οι ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενώ σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δημοσιογράφων της Ρουμανίας MediaSind, αναφέρει ότι: «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, επειδή θεωρούν ότι θυσιάζονται τα δικαιώματα των μελών των εργατικών συνδικάτων παράνομα και ότι παραβιάζονται το Σύνταγμα, ο Εργατικός Κώδικας, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι εσωτερικοί και διεθνείς κανονισμοί εργασίας».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Agerpres

Δεν υπάρχουν σχόλια: