Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ξεκάθαρο μήνυμα και απαίτηση κλιμάκωσης


Ανακοίνωση των Financial Crimes

Ξεκάθαρο μήνυμα και απαίτηση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων έδωσαν οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί που διαδήλωσαν στην Αθήνα στις 5 Μάη, αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας.
Το ΔΝΤ είναι εδώ και είναι για όλους, δημοσιογράφους, άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα ΜΜΕ, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων, σε όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και προφανώς δεν πρόκειται να σταματήσει η επίθεση μόνο στα ήδη γνωστά μέτρα.
Η παγκόσμια εμπειρία δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ασφαλώς και το τοπίο στα ΜΜΕ αντιμετώπιζε σοβαρά εργασιακά προβλήματα και πριν την έλευση των κανίβαλων των αγορών και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο μας αποδείχτηκαν από λίγες, έως συνυπεύθυνες για τη διατήρηση του τέλματος και τη διόγκωση των προβλημάτων, συχνά σε στενό εναγκαλισμό με την εργοδοσία.

Η συνέχεια απαιτεί ενεργοποίηση των διαδικασιών βάσης για συμμετοχή του κλάδου, με καλά οργανωμένες συνελεύσεις, συχνή σύγκλιση του μικτού, αλλά και επιμονή στην ενεργοποίηση του (όχι εκτός κριτικής για τις επιλογές, αλλά και τις αδράνειές του) διασωματειακού.
Στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων απαιτείται και η ενεργοποίηση απεργιακού ταμείου, καθώς και η οργάνωση των περιφρουρήσεων.


Η συνέχεια απαιτεί καθαρές θέσεις και κάνουμε την αρχή.
Όχι υποστολή των διεκδικήσεών μας, όχι «μινιμάρισμα» με άλλοθι την κρίση.
Που σημαίνει ότι διεκδικούμε ΣΣΕ με αυξήσεις ικανές να ανταποκριθούν όχι μόνο στο κύμα ακρίβειας που βιώνουμε, αλλά και στο τσουνάμι που έρχεται.
Επιμένουμε για σταθερές εργασιακές σχέσεις μισθολογίου και όχι ελαστικοποίηση με ΔΠΥ.
Δεν κάνουμε πίσω στο θέμα των συμβασιούχων σε δημοτικά ΜΜΕ και ΕΡΤ, διεκδικώντας «κανονική» εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου και όχι απλώς «παράταση» της ομηρίας.

Παλεύουμε μαζί με το συνολικό εργατικό κίνημα σε όλα τα μέτωπα (εργασιακό, ασφαλιστικό, φορολογικό, κλπ).
Απεργούμε μαζί του και εξασφαλίζουμε τη μετάδοση της αναγκαίας πληροφόρησης με απεργιακά δελτία και δικούς μας όρους. Αναλυτικά τους περιγράφουμε στην ανάρτηση: http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/05/blog-post_6374.html

Δεν εμπιστευόμαστε την «κανονική» λειτουργία των ΜΜΕ γι αυτό, όταν ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους συνυπεύθυνους για την κρίση και τις εργασιακές επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα.


Το γεγονός ότι ο τρόπος κάλυψης του τραγικού γεγονότος του θανάτου τριών εργαζομένων της Μαρφίν, από εμπρησμό, οδήγησε στη μαζική αποστολή εξώδικου στα ΜΜΕ από το σύζυγο ενός εκ των θυμάτων πρέπει να αξιολογηθεί στα σοβαρά.
Στηρίζουμε κάθε πρόταση απεργιακής κλιμάκωσης, (στη διάρκεια του πενθήμερου μαζί με τα συνδικάτα άλλων κλάδων και «ξεχωριστά» για 48ωρη με στόχο τις κυριακάτικες εκδόσεις), μέχρι η κυβέρνηση να τα πάρει όλα πίσω.


Υ.Γ. για το θέμα των εκλογών η θέση μας είναι στο κεντρικό άρθρο του νέου μας τεύχους νο 46 και πλην της παραίτησης που έπρεπε να είχε γίνει από το Μάρτη, τα υπόλοιπα είναι θέατρο σε μια συνέλευση που όλα τα μέλη του ΔΣ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν, χωρίς περιοδείες ενημέρωσης και με ανακοίνωση της στάσης εργασίας, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Στόχος τους να "κρυφτούν" πίσω από το Σόμπολο γι άλλη μια φορά.
Υ.Γ.2 με ενδιαφέρον είδαμε την κριτική της Δημ. Ενότητας σε όσους ονειρεύονται "ταξικές ανατροπές".
Μόνο που τις ταξικές ανατροπές τις υλοποιούν (στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των ονειροπόλων, στην κατεύθυνση του εργασιακού Μεσαίωνα) το ΔΝΤ, η ΕΕ, η ΕΚΤ και η κυβέρνηση που τους έφερε εδώ, με την οποία οι συνάδελφοι δεν έχουν κρύψει τις πολιτικές και κομματικές τους διασυνδέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: