Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Να ανατρέψουμε το στημένο παιχνίδι


Πάλι στην παράταση και τα πέτσινα πέναλτι πάει η απεργιακή κινητοποίηση στα ΜΜΕ για την Πέμπτη 20 Μαΐου. Στο διασωματειακό που έγινε σήμερα όλα τα κλαδικά τάχθηκαν υπέρ, αλλά η ΕΣΗΕΑ το ξανασκέφτεται και θα συνεδριάσει πάλι το πρωί της Τρίτης, ενώ τα υπόλοιπα κλαδικά το μεσημέρι για να ξέρουν την απόφαση της ΕΣΗΕΑ και να το ξαναδούν. Βέβαια πόσο σοβαρά μπορείς να οργανώσεις απεργία (και μάλιστα αντίστοιχη των περιστάσεων) σε δύο μέρες είναι μια άλλη ιστορία. "Φυσικά" όταν όλοι είναι στο περίμενε, ούτε η προοπτική εναλλακτικού απεργιακού δελτίου μπορεί να ξεκινήσει να οργανώνεται.
Ήδη τα σωματεία των τεχνικών ΕΤΕΡ και ΕΤΙΤΑ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (σήμερα 6ωρη στάση η ΕΤΕΡ και 24ωρη απεργία η ΕΤΙΤΑ) με αποτέλεσμα να υπάρχουν για ορισμένους πρόσθετες υποχρεώσεις και πιέσεις.
Επειδή το παιχνίδι δείχνει στημένο σε τραγικό βαθμό από απεργοσπάστες συντηρητικούς και κεντροαριστερούς συνδιαχειριστές της κρίσης, καλό είναι να εντείνουμε τις πιέσεις μας για να σταματήσει η σκόπιμη κωλυσιεργία, όσων ξαναξέχασαν τις "κορώνες" για "κλιμάκωση με 48ωρη" και προετοιμάζονται για νέα οπισθοχώρηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ (ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ) ΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ


Την Τρίτη έχει μικτό η ΕΣΗΕΑ και την Τετάρτη (αντί για Τρίτη) συνέλευση το σωματείο συμβασιούχων της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: