Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση συμβασιούχων δημοσιογράφων ΕΡΤ


Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προέδρων της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο στον οποίο έχει ανατεθεί, από πλευράς Υπ. Εσ., το ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ. Ο υφυπουργός ενημέρωσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ότι η τρίμηνη διακοπή βάσει του ΠΔ Παυλόπουλου θα συνεχιστεί, καθώς “το κράτος έχει συνέχεια”, ενώ κατόπιν μπορούν να γίνουν 8μηνες συμβάσεις, χωρίς μάλιστα “ειδική τροπολογία” για τους δημοσιογράφους, όπως είπε, άποψη που ακούστηκε για πρώτη φορά!

Όσο για τον αριθμό των συμβάσεων είπε πως είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Διευθ. Συμβούλου της ΕΡΤ, Γ. Γαμπρίτσου, βάσει του αριθμού των εργαζομένων που θα προκύψει από την περιβόητη καταγραφή, που τώρα τελευταία εξελίσσεται σε αξιολόγηση.

Σήμερα, βέβαια, αρμοδίως διαψεύδεται ότι η ΕΡΤ μπορεί να προχωρήσει μονομερώς σε νέες συμβάσεις χωρίς την ψήφιση ειδικής τροπολογίας, οπότε παραμένουμε σε αυτά που ξέρουμε. Ότι δηλαδή:

- σε 20 μέρες λήγουν οι συμβάσεις μας

- η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα γίνει με το ζήτημα των συμβασιούχων έργου

- η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει ανακοινώσει ΟΥΤΕ το αποτέλεσμα της ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ, ούτε το ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ, ούτε φυσικά τι θα πράξει με τους συμβασιούχους

- άπαντες περιοριορίζονται σε ευχολόγια και γενικές απόψεις, αλλά κανείς δεν δεσμεύεται.

- τη Δευτέρα λήγει το τελεσίγραφο της ΕΣΗΕΑ προς την κυβέρνηση προκειμένου να λάβει απαντήσεις και δεσμεύσεις για τους 1047 συμβασιούχους της ΕΡΤ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ο χρόνος τελειώνει. Εμείς οι 40-50 που αγωνιζόμαστε όλο αυτό το διάστημα και δυστυχώς δικαιωνόμαστε από την πρώτη στιγμή όταν όλοι διαβεβαίωναν πως τέλος Μαίου θα έχουν λυθεί όλα, ας μην εγκαταλείψουμε τώρα.

Συγκεντρωνόμαστε τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:00 στο Κάτω Μπαρ (Μεσογείων 432, Υπόγειο) προκειμένου να ενημερωθούμε για το τελεσίγραφο της ΕΣΗΕΑ και να συζητήσουμε για τα επόμενα βήματα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: