Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Απεργούμε και διαδηλώνουμε














Χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας, σε μια συγκέντρωση ευπρόσωπη μεν, αλλά σίγουρα πιο κάτω από τις απαιτήσεις των καιρών, αφού η συνδικαλιστική γραφειοκρατία τα αφήνει όλα συνειδητά στον "αυτόματο πιλότο", αποφεύγοντας να οργανώσει τις αντιστάσεις που απαιτεί το μέγεθος της επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Στο μπλοκ των ΜΜΕ τραγική σε επίπεδο ναυαγίου "Τιτανικού" ήταν η παρουσία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ούτε καν το σύνολο των εκλεγμένων στα όργανα δεν συμμετείχε, ενώ μερικοί παρακολουθούσαν την πορεία από το πεζοδρόμιο (δεν σας ψήφισαν πάντως γι αυτό οι συνάδελφοι).
Σε καλύτερη μοίρα αν και μπορούσαν και καλύτερα από άποψη συμμετοχής, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΠΗΕΑ, η ΠΟΘΑ, δυναμικό όπως πάντα το μπλοκ της ΕΤΕΡ και των Financial Crimes που ακολουθούσαν. Στα θετικά στοιχεία η παρουσία της Πρωτοβουλίας συμβασιούχων και μονίμων εργαζομένων της ΕΡΤ, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν. Νωρίτερα η σχετική ανακοίνωση είχε μοιραστεί σε συναδέλφους απεργούς στη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Πιό πίσω διαδήλωναν τεχνικοί όχι από ΜΜΕ, αλλά από άλλους τομείς (πχ κινηματογραφικές παραγωγές) και πιο πίσω από αυτούς βρίσκονταν η συνέλευση εργαζομένων, ανέργων,φοιτητών ΜΜΕ.
Έξω από τη Βουλή, ομάδα ακροδεξιών δημιούργησε προβοκάτσια, αναγκάζοντας τους απεργούς να τους εκδιώξουν και να παρέμβει η αστυνομία δήθεν για να τους προστατεύσει, επιτιθέμενη στους απεργούς με χημικά.
Δεν τελείωσε η επίθεση της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, δεν τελείωσαν και οι κινητοποιήσεις, μόνο που πρέπει να είναι οργανωμένες από τα κάτω, από τη βάση των εργαζομένων, αφού η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, δεν θέλει και δεν μπορεί να δώσει τη μάχη.
Στην κατεύθυνση της οργάνωσης, της κλιμάκωσης και του συντονισμού, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: