Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Απολύσεις μελών της ΕΠΗΕΑ

Δύο απολύσεις μελών ΕΠΗΕΑ στην "Ελευθεροτυπία" στο τμήμα μάρκετινγκ, συνέλευση σήμερα το απόγευμα εργαζομένων ΕΠΗΕΑ.

AΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Με την σχεδόν καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες(EΠΗΕΑ), παρόντος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου αλλά και αρκετών δημοσιογράφων έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων στην "Ελευθεροτυπία" με θέμα την ανάκληση των δύο απολύσεων από το ατελιέ του μάρκετινγκ. Οι απολύσεις ήταν αρχικά τρεις, ωστόσο η μία εργαζόμενη είναι έγγυος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να απολυθεί.
Το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ πάντως αντιμετωπίστηκε μα αρκετή καχυποψία από ορισμένους εργαζόμενους, γεγονός που δείχνει ότι η ολιγωρία των ηγεσιών των συνδικαλιστικών ενώσεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και κυρίως την κινητοποίηση των εργαζομένων όχι μέσω της προσφιλούς τακτικής της αποστολής e-mail, αλλά με ενεργό παρουσία στους τόπους δουλειάς είναι επιβεβλημένη. Αντίθετα, το Δίκτυο ήταν η μόνη παράταξη που κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για κινητοποίηση(σταση εργασίας) η οποία τελικά θα γίνει την Δευτέρα 28 Ιούνη απο τις 10πμ έως τις 12, σαν μια πρώτη απάντηση.
Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι της ΕΠΗΕΑ εξήραν το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες εφημερίδες, η παρουσία συντακτών σε συνέλευση διοικητικών ήταν αξοσημείωτη και ενισχύει την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός όλων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.
Συμπέρασμα: Συνάδελφοι έσω έτοιμοι πριν έρθουν ακόμη πιό χειρότερες μέρες. Μην "τσιμπάτε" σε διασπάσεις συντακτών-διοικητικών κλπ, που στόχο έχουν απλά να κάμψουν τη διάθεση αντίστασης στην βαρβαρότητα που έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: