Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Απεργιακά μέτρα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων


Απόφαση για κυλιόμενες 24ωρες απεργίες από τις 23 Ιούνη, έλαβε η ΕΣΗΕΑ για το θέμα των συμβασιούχων. Η υλοποίηση της απεργιακής κλιμάκωσης θα πρέπει να περιλαμβάνει και την ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου, διότι η ΕΣΗΕΑ γνωρίζει ότι από 1ης Ιουλίου:
α)αρχίζει η σταδιακή παρακράτηση των αναδρομικών περικοπών από 1ης Γενάρη έως και Ιούνιο, με τέσσερις δόσεις που θα αφαιρεθούν από τους μισθούς και
β)ταυτόχρονα η περικοπή των μισθών κατά 10%, (αλήθεια εκείνη η παράνομη περικοπή από τα επιδόματα στο δώρο του Πάσχα, τί έγινε, θα επιστραφεί, ή την "παντελόνιασαν" τίποτα καλόπαιδα).
Ήδη συνάδελφοι που αμείβονται με την πενιχρή ΣΣΕ που έχει λήξει το 2008 και με ευθύνη της ΕΣΗΕΑ δεν είχε ξεκινήσει έγκαιρα εκείνη την περίοδο η διεκδίκησή της, προβληματίζονται για το πώς θα επιβιώσουν καλύπτοντας στοιχειώδεις ανάγκες για το ερχόμενο τετράμηνο.
Εάν δεν υλοποιηθεί το απεργιακό ταμείο, τότε πρόκειται για σχέδιο των εχόντων δυό και τρεις δουλειές στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, να έρθουν σταδιακά "αντίπαλοι" οι συμβασιούχοι με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, στους οποίους ήδη βαρυγκομούν αρκετοί και δηλώνουν ασθένειες και άδειες τις ημέρες των απεργιών, για να βρεί έτσι διέξοδο διαφυγής το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υπό το άλλοθι "εγώ έβγαλα αγωνιστικό πρόγραμμα (μετά από μήνες αδράνειας), αλλά υπάρχουν αντιδράσεις".
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι στις πρόσφατες αποφάσεις τους για απεργίες για το θέμα των συμβασιούχων, έλλειπαν από τις κινητοποιήσεις που είχαν ψηφίσει, δείγμα της αναξιοπιστίας τους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: