Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Απόφαση συνέλευσης "Αθήνα 984"


Προς: τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ

Αθήνα, 15-07-10


Αγαπητοί κύριοι,
Μεταφέροντας την έντονη ανησυχία των δημοσιογράφων του ραδιοσταθμού, όπως αυτή αποτυπώθηκε και σε Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα, απευθυνόμαστε στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ ζητώντας του να διευκρινίσει τις προθέσεις του (ιδίως σε ζητήματα προσωπικού) και να προσδιορίσει το επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο θα μπορούσε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του “Αθήνα 984”, σε ένα πλαίσιο ασφυκτικής περικοπής πόρων προς την Τ.Α. καθώς και ρυθμίσεων παλαιότερων ή νέων (“σχέδιο Καλλικράτης”) που απειλούν το υφιστάμενο καθεστώς της επιχείρισης.

Ζητούμε επίσης την τοποθέτηση του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ επί παράδοξων τοποθετήσεων στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων περί “golden boys του Α984 που δεν υφίστανται περικοπές” (δ. σύμβουλος Μπέης) και περί αναγκαιότητας περιορισμού του δημοσιογραφικού προσωπικού σε 80-100 άτομα (δ. σύμβουλος Γιομπαζιολιάς).

Σημειώνουμε επίσης ότι οι εργαζόμενοι του “Αθήνα 984” υφίστανται από μηνός (σε εφαρμογή των γνωστών αντιλαϊκών κυβερνητικών ρυθμίσεων) οδυνηρές περικοπές και μάλιστα από αρχικό ύψος αποδοχών μη νόμιμο, εφόσον όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν καταβάλλονταν τα επιδόματα τριετίας.
Ζητούμε τη διευκρίνιση των προθέσεων του Δ.Σ. επ' αυτού και τη λήψη άμεσης απόφασης.


Μετά τιμής,

Ελευθερία Κουμάντου
Εκπρόσωπος εργαζομένων “Αθήνα 984” στο Δ.Σ. ΔΕΡΑ

Κώστας Ράπτης
εκπρόσωπος δημοσιογράφων “Αθήνα 984” στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ


Υ.Γ. αργότερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ εγκρίθηκε η ενσωμάτωση (από τούδε και εξής, δηλ. χωρίς αναδρομικότητα) των επιδομάτων τριετίας που αντιστοιχούν στον καθένα κατά την αρχαιότητά του. Οπότε μέσα σε τόσες δυσάρεστες εξελίξεις το τελευταίο διάστημα έχουμε επιτέλους και μία ευχάριστη.

Στην ίδια συνεδρίαση επιδόθηκε επιστολή που είχε συνταχθεί με βάση απόφαση της σημερινής Γενικής Συνέλευσής μας (βλ. συνημμένο).
Επ' αυτού ο κ. Γιομπαζολιάς διευκρίνισε ότι δεν τίθεται από την παράταξή του και τον ίδιο ζήτημα για καμία απόλυση εργαζομένου, αλλά μια διαφορετική πολιτική διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: