Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αττικές Εκδόσεις: Κρίσιμη συνέλευση




φωτο από τη χτεσινή κινητοποίηση


1)Χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα ήταν η συνομιλία που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας με τον πρόεδρο των εκδοτών περιοδικού Τύπου, ιδιοκτήτη των Αττικών Εκδόσεων και διοργανωτή…καλλιστείων Φιλλιπόπουλο, για το θέμα της ανάκλησης των απολύσεων. Δεν υπήρξε ανάκληση, αλλά ούτε και οριστική ρήξη, αφού δήλωσε ότι θέλει να το σκεφτεί. Επί της ουσίας πρέπει να τον προβληματίζει η αλλαγή ηθικού των εργαζομένων, αν επιστρέψουν οι απολυθέντες.
Άποψή μας είναι ότι θα έχει σημαντικές επιπτώσεις η ανάκληση των απολύσεων, αφού θα επανέλθει η εργασιακή ηρεμία και θα απομακρυνθούν τα σύννεφα από τον εργασιακό χώρο. Αλλιώς η απαξίωση της επιχείρησης από τον ίδιο, με εργαζόμενους τιραμόλα, που και διάθεση δεν θα έχουν και φυσιολογικά θα κλατάρουν, θα είναι κίνηση αυτοϋπονόμευσης των επιχειρήσεών του. Μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσεις τις «συμβουλές» που του δίνουν κάτι golden σύμβουλοι (παντού η ίδια ιστορία, για να μη θιγεί ο golden μισθός να απολύονται οι εργάτες των ΜΜΕ μέχρι να ρίξουν το καράβι στην ξέρα και να πηδήξουν πρώτοι να διασωθούν). Σήμερα πάντως έχει συνέλευση των εργαζομένων, με τα κλαδικά να πηγαίνουν για κλιμάκωση, αν δεν γίνει κάποια κίνηση εξομάλυνσης από την εργοδοτική πλευρά.



2)Έκτακτη συνέλευση έχει αύριο Τετάρτη στις 6μμ, η ΕΤΕΡ στο εργατικό κέντρο Αθήνας, οδός 3ης Σεπτεμβρίου 48


3)Μας καλύπτουν απόλυτα οι ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ για τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια, οπότε σε τέτοια θέματα δε χρειάζονται διαχωρισμοί με ξεχωριστές ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: