Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η ΕΤΙΤΑ για το STAR


Αθήνα, 4 Αυγούστου 2010 Αρ. Πρωτ: 1031
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την σφαγή των εργαζομένων στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του STAR, ο Διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Πάνος (πετάω στον δρόμο οικογενειάρχες με παιδιά) Κυριακόπουλος έβαλε στόχο την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των εσωτερικών τηλεοπτικών συνεργείων εξωτερικών λήψεων.
Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού με την αμέριστη συμπαράσταση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και με απολυταρχικό τρόπο, παραβίασε την Σ.Σ.Ε. επιβάλλοντας μονομελές τηλεοπτικό συνεργείο, καθιέρωσε δηλαδή τον τεχνικό-πολυεργαλείο που είναι ταυτόχρονα οδηγός, εικονολήπτης και ηχολήπτης.

Με την παρουσία και παρέμβαση συνδικαλιστικών φορέων που παρευρέθηκαν στον σταθμό, την Δευτέρα 2 Αυγούστου, παρουσία της νομικής υπηρεσίας του σταθμού και μετά από ερωτήσεις των παραπάνω, ο κατά δήλωσή του αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής Διονύσης Βασιλακόπουλος σαν παλιός πρωταγωνιστής του βουβού κινηματογράφου σε τεχνικά ζητήματα που του τέθηκαν, δεν έλαβε θέση, παραπέμποντάς μας στην νομική Υπηρεσία.
Αποτέλεσμα της παρέμβασης είναι τριμερής συνάντηση με την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας που ορίστηκε για την Πέμπτη 5 Αυγούστου και ώρα 10π.μ.

Σε εξώδικα που απέστειλαν η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και το STAR μας λένε για την αναγκαιότητα του μέτρου και με αλαζονικό τρόπο απαιτούν την εφαρμογή του, επικαλούμενοι το καλό των τεχνικών του σταθμού, δεν μας λένε όμως για την ασφάλεια τους, την ΣΣΕ που έχουν υπογράψει (άρθρο 9), την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας και άλλα πολλά.

Πάνο Κυριακόπουλε, αλλά και Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε., οι τεχνικοί της τηλεόρασης δεν είναι η τωρινή κυβέρνηση που δέχονται τα πάντα αδιαμαρτύρητα, εν οίδη μνημονίου.
Για μας υπάρχουν κόκκινες γραμμές που τις τηρούμε απαρέγκλητα, δεν τις παραβαίνουμε και δεν κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω απ’ αυτές. Δεν θα επιτρέψουμε στο όνομα της κρίσης να αλλάξετε τον εργασιακό χάρτη της τηλεόρασης. Έχουμε ήδη κάνει αρκετές υποχωρήσεις. ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ !!!

Συνάδελφοι τεχνικοί, του STAR και όλων των τηλεοπτικών σταθμών,
Ο Πάνος (πετάω στον δρόμο οικογενειάρχες με παιδιά) Κυριακόπουλος μας κήρυξε τον πόλεμο. Το STAR είναι πιλότος για το τι θα ακολουθήσει στα υπόλοιπα κανάλια. Ετοιμαστείτε να τον αντιμετωπίσουμε. Όλοι μια γροθιά. Αντισταθείτε. Είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ και αυτό θα το διαπιστώσουν σύντομα. Εμπρός να σταματήσουμε τον διασυρμό του καναλιού που εργαζόμαστε.
ΥΓ) Ο Ιδρυτής αυτού του σταθμού από εκεί ψηλά που είναι σίγουρα δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένος με αυτόν που κρατάει στα χέρια του το δημιούργημά του, γιατί εκτός από επιχειρηματίας ήταν πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: