Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Εργασιακή ενημέρωση


Για δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή εργαζόμενοι από διάφορα ΜΜΕ και ειδικότητες, συζήτησαν στην ΕΣΗΕΑ για τις εξελίξεις των ημερών (με κέντρο την απεργία στο ΔΟΛ), τις δράσεις που προηγήθηκαν και αυτές που θα ακολουθήσουν και θα ανακοινωθούν και με συνοπτικό κείμενο. Μπορούμε να πούμε πάντως ότι και το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των απεργών στο ΔΟΛ τέθηκε, μετά από τις πέντε μέρες απεργιακής κινητοποίησης, αλλά και η συμμετοχή την Τρίτη στις 6.30μμ στη διαδήλωση ενάντια στην ανεργία (Προπύλαια) που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα και άλλες συλλογικότητες. Την ερχόμενη Παρασκευή στις 6.30μμ θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση.


Το βράδυ της Παρασκευής μάθαμε και τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΠΗΕΑ, όχι όμως τα επίσημα και τον ακριβή αριθμό των ψηφοδελτίων, αλλά τις έδρες.

Διατηρεί με κάποια πτώση σε ψήφους τις 6 έδρες η προηγούμενη διοίκηση (ΑΣΚ), 3 έδρες παίρνει το Δίκτυο αλληλεγγύης και παρέμβασης (είχε 2) και 2 η ΔΑΣ (ΚΚΕ) όσες είχε με άνοδο όμως στις ψήφους. Η επιπλέον έδρα σε σχέση με τις εκλογές του 2008 προκύπτει από τη μη συμμετοχή συνδυασμού στις εκλογές του 2010, που είχε εξασφαλίσει εκπροσώπηση το 2008. Τα αναλυτικά αποτελέσματα θα τα αναρτήσουμε όταν τα λάβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: