Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση για την αναστολή στο ΔΟΛ


ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ
Μετά από 7 συνεχόμενες μέρες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ. Με απόφαση Δ.Σ. (το οποίο δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί σε σώμα) κατά πλειοψηφία ΑΣΚ + ΔΑΣ-ΠΑΜΕ διαφώνησε το ΔΙΚΤΥΟ).


Συνάδελφοι/σες,
λίγες μέρες μετά τις αρχαιρεσίες στην ΕΠΗΕΑ και με καταγεγραμμένους τους συσχετισμούς στο νέο Δ.Σ., η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων – απεργών στο ΔΟΛ, για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, αξιολογήθηκε από τη πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΑΣΚ+ΔΑΣ-ΠΑΜΕ) και εκφράστηκε με τη κατά πλειοψηφία απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων.
Έτσι, από σήμερα Τετάρτη 13/10, η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ, υποχρεώνει δεκάδες αγωνιζόμενους συναδέλφους μας να επανέλθουν στην εργασία τους (απαίτηση και της εργοδοσίας), μέχρι να «οργανωθεί» καλύτερα και αποτελεσματικότερα ο αγώνας των εργαζομένων, κυριότερα αναμένοντας την «αγωνιστική» συμμετοχή της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης.
Για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός και ο κομματικός συνδικαλισμός-αυτές και αν δεν είναι ανίερες συμμαχίες-αναζητά σανίδες σωτηρίας με βερμπαλισμούς και αγωνιστικές δημαγωγίες.
Διοικητικές πλειοψηφίες που μέχρι σήμερα δεν τόλμησαν να πάρουν την απόφαση έστω μιας ολιγόωρης στάσης εργασίας της ΕΠΗΕΑ σ’ όλα τα ΜΜΕ, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στο ΔΟΛ.
Συντεταγμένες γραμμές στην πιο κρίσιμη καμπή του αγώνα των εργαζομένων στο ΔΟΛ που επιχειρούν να τον εκφυλίσουν και να τον ακυρώσουν είτε ως μορφή εργοδοτικής διαμεσολάβησης είτε ως προσπάθεια χειραγώγησης του από κομματικούς μηχανισμούς.

Δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.
Η μία που συναινεί ανοικτά και απροκάλυπτα και η άλλη που σκοτώνει οτιδήποτε δεν ελέγχει.
Με πρόσχημα την περαιτέρω οργάνωση του αγώνα «διευκόλυναν» την εργοδοσία τον επόμενο μήνα να απολύσει άλλους 40 συναδέλφους μας (πλαφόν ορίου μηνιαίων ομαδικών απολύσεων) ολοκληρώνοντας το επιχειρησιακό της σχέδιο εξόντωσης των διοικητικών υπαλλήλων της εταιρείας.
Αν το επόμενο διάστημα δεν υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα μετά από 15 μέρες ίσως να έχουν κριθεί πολλά και οι εναπομείναντες συνάδελφοι για διάφορους λόγους να είναι πιο «ευκολόπιστοι» στο να αποδεχθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα είναι στο επόμενο διάστημα στις νέες λίστες των προγραφών.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ζητά άμεσα τη διενέργεια έκτακτης Συνέλευσης των εργαζομένων στο ΔΟΛ, αλλά και έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΗΕΑ, ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να δώσουν διέξοδο και προοπτική στους αγώνες τους.
Η ΕΠΗΕΑ οφείλει επί του παρόντος άμεσα να καταβάλλει την οικονομική ενίσχυση των απεργών στο ΔΟΛ χωρίς όρους και προϋποθέσεις – παρά μόνο με τη συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις.
Καθυστερήσεις και διάφορες άλλες μεθοδεύσεις αποκλεισμών ενδεχομένως να εκληφθούν ως υπονόμευση του αγώνα τους.
Ο αγώνας στο ΔΟΛ με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του – συνέπεια, αποφασιστικότητα, συλλογικές διαδικασίες γενικών συνελεύσεων, εργασιακές επιτροπές κ.λ.π, συνεχίζει να είναι ο εφιάλτης τους.



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ή δεν έχετε ενημερωθεί σωστά ή δεν θέλετε να πείτε την αλήθεια. Οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να σταματήσουν τις απεργίες, ύστερα από συνέλευση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο αμφιθέατρο του ΔΟΛ. Οι λόγοι πολλοί και όποιος θέλει να μάθει ας αφήσει ένα μύνημα να τους αναφέρω σε επόμενη δημοσίευση.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι εδώ φαίνεται πόσο μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στο ΔΟΛ είναι ρουφιάνοι και εργοδοτικοί.

Αλλά τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν,τον ρουφιάνο ουδείς.

Θα έρθει κι αυτών η ώρα τους...και δεν θα είναι καθόλου καλή.

Αϊ σιχτίρ με τους οσφυοκάμπτες επιτέλους.

Financial Crimes είπε...

Στο http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/10/blog-post_8757.html υπάρχει παρουσίαση της συνέλεσης και των βασικών απόψεων που ακούστηκαν. Να θυμίσουμε, ότι ανεξάρτητα αν στο ΔΟΛ υπήρξαν στιγμές που οι συνελεύσεις έδωσαν τον τόνο (με καλό ή κακό τρόπο και δεν μιλάμε μόνο για την ΕΠΗΕΑ)ότι για να κηρυχτεί και τυπικά μια απεργία, πρέπει να αποφασιστεί από μια συνδικαλιστική οργάνωση. Αυτή προκηρύσσει και αυή αναστέλει, όπως για παράδειγμα ΔΕΝ ανέστειλε και καλά έκανε η ΕΣΗΕΑ, μετά τις "κάλπες" και τις "εφορευτικές επιτροπές" των διευθυντών. Άρα εκτός από τις τακτικές "ήρθαμε να σας ακούσουμε", δηλαδή χωρίς πρόταση, καλό είναι να πει κανείς δημόσια, γραπτά και ενυπόγραφα ποιά είναι η θέση του. Ξεκινάμε πρώτοι με την αμέσως επόμενη ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μου εξηγήσετε για ποιόν λόγο δεν μπόρεσαμε να κάνουμε μια απεργία νόμιμη και επιπλέον αν ισχύει ότι εφόσον η απορία κρίνεται παράνομη θεωρήσε αδικαιολογήτως απών και αν συμβεί αυτό 7 ημέρες μπορούν να σε απολύσουν χωρίς αποζημίωση ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Ανώνυμος είπε...

Στα τρία κόρνερ πέναλτυ!!!!

Κάπως έτσι πάει αυτό με τις παράνομες απεργίες;

Μα καλά πολύ θα ήθελα να μάθω ποιος διαρρέει αυτές τις σαχλαμάρες και ποιός κάθεται και τις πιστεύει.

Τέλοσπάντων,αν ψάχνει κάποιος άλλοθι στην Αστική Νομιμότητα για να διεκδικήσει την αξιοπρέπεια και την ίδια του τη ζωή,τότε το έχει χάσει το παιχνίδι εξ'αρχής.

.
.
.
Σε ότι αφορά την συνέλευση των εργαζομένων θα μου επιτρέψετε να είμαι της άποψης ότι ήταν πολλοί που έσκυψαν το κεφάλι,δυστυχώς,και άλλοι τόσοι που ξέχασαν εντελώς τους ήδη απολυμένους συναδέλφους τους.Ντροπή τους.