Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Εξουδετερώθηκε ο "Ιός" από ισχυρή δόση Τεγοπούλου...


...αναδημοσίευση από το www.fmvoice.gr


Εξουδετερώθηκε ο "Ιός" από ισχυρή δόση Τεγοπούλου...

Δεν θα "μολύνει" πλέον το μυαλό των αναγνωστών της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ο γνωστός Ιός, καθώς οι συντελεστές της στήλης αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τα σχέδια της κας Μάνιας Τεγοπούλου.

Γράφει ο Παναγιώτης Αθανασιάδης
Μια πορεία 20 ετών περνάει πλέον στην ιστορία, καθώς οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος οδήγησαν τελικά στη ρήξη. Μετά την άρνηση των συντελεστών της στήλης να παραδώσουν υλικό πριν δύο εβδομάδες, όταν και τους ζητήθηκε να μειώσουν κατά μία σελίδα την ύλη, φτάσαμε στο τελευταίο ραντεβού ανάμεσα σε διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας και της δημοσιογραφικής ομάδας του Ιού, στην οποία και έπεσαν οι τίτλοι τέλους.

Ο "Ιός", το συλλογικό ψευδώνυμο της δημοσιογραφικής ερευνητικής ομάδας που πρωτοπαρουσιάστηκε το Μάιο του 1990 στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, μετά την μετακόμιση του τον Απρίλιο του 1991 στο "Εψιλον", επανήλθε από τον Σεπτέμβριο του 2000 στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Κάθε Σάββατο ο "Ιός" έγραφε τις δυο σελίδες "το Μικρό και το Μεγάλο", ενώ σε έκτακτες περιπτώσεις δημοσιεύονταν και κείμενα εκτός σειράς.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά πλήγμα στην εικόνα της εφημερίδας και γεννά πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο σκέψης των ιθυνόντων της. Άνθρωποι του χώρου εκτιμούν πως το κλίμα στην ιστορική εφημερίδα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό κι εκφράζουν την αγωνία τους αναφορικά με την πορεία της.

Το σίγουρο είναι πως η "εξουδετέρωση" του Ιού έρχεται στην χειρότερη περίοδο, καθώς η κριτική ματιά και ο αντισυμβατικός τρόπος θεώρησης των πραγμάτων που είχε η στήλη θα λείψουν από το χώρο των ΜΜΕ. Και μάλιστα σε μια περίοδο που ο κόσμος τα έχει ιδιαίτερη ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: