Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Περικοπές ο Αλαφούζος -Απεργία η ΕΠΗΕΑ στο ΔΟΛ


1)Μάθαμε από τηλεφώνημα συναδέλφου, ότι στο Αλαφουζέϊκο, ανακοινώθηκε γενική μείωση 10% στις αποδοχές, ανεξάρτητα από άλλες παραμέτρους, όπως πχ το ύψος τους. Λόγω της ώρας δεν έχουμε τη δυνατότητα να το ψάξουμε περισσότερο.


2)Απεργία στο ΔΟΛ αποφάσισε η ΕΠΗΕΑ για τη Δευτέρα

Ανακοίνωση ΕΠΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. στα πλαίσια της κλιμάκωσης της διεκδίκησης των θέσεων εργασίας και αντιμετώπισης της επίθεσης της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης στο ΔΟΛ και στον ΒΗΜΑ FM, για τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 06.00 μέχρι την Τρίτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 06.00, ζητώντας την ανάκληση και το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων.
Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, συνεχίζει τις αναίτιες μαζικές απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας, ακόμα και με «εικονικές εκτελέσεις» απολύοντας και ακυρώνοντας απολύσεις εργαζομένων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την πολύχρονη προσφορά των εργαζομένων στον Οργανισμό.
Καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στον ΔΟΛ, να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία και αποτρέποντας την ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας.
Καλούμε σε συμπαράσταση τις αδελφές ενώσεις των συναδέλφων μας στα ΜΜΕ, για να αποτρέψουμε όλοι μαζί την εφαρμογή των απαράδεκτων εντολών της Τρόικας.
Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας και να αγωνιστούμε για να τεθεί τέρμα στις στρεβλώσεις που έφεραν την ενημέρωση στο σημερινό αδιέξοδο. Να δημιουργηθούν άμεσα μηχανισμοί κοινωνικού ελέγχου και να θεσπιστούν κανόνες διαφάνειας που θα τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις, ώστε να επανέλθει η αξιοπιστία των ΜΜΕ στην κοινωνία στην οποία θα προσφέρεται δημοκρατικά η ενημέρωση και τα ΜΜΕ θα στηρίζονται στους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές.
3)Στην ΕΣΗΕΑ θα ξυπνήσετε ή να περάσουμε από τη ΔΕΛΤΑ της γειτονιάς για να προμηθευτούμε τα "απαραίτητα". Δύο μέρες συνεδρίαση και καταφέρατε να μη βγάλετε απεργία, για απάντηση στους μπράβους της εργοδοσίας. Να τους χαίρεστε συνάδελφοι, όσοι τους ψηφίσατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: