Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κινητοποίηση στο Σκάι, συνελεύσεις σε ALTER και Έθνος







..."Καμαρώστε" το ιδιωτικό συμφωνητικό που μοιράζει ο όμιλος Αλαφούζου (κάντε κλικ πάνω του). Φωτο από την πύλη του Σκάι...


Συγκέντρωση έξω από το Σκάι στο Φάληρο, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες των ΜΜΕ, με αφορμή την απόπειρα του ομίλου Αλαφούζου να σπάσει τις ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις που «κουρεύουν» αποδοχές και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συνέλευση των τεχνικών μέσα στο σταθμό, με το ΔΣ της ΕΤΕΡ και απόφαση όλων να μην υπογράψει κανένας τις ατομικές συμβάσεις. Στη συνέχεια ήρθαν εκπρόσωποι από όλα τα κλαδικά των ΜΜΕ, έκανε ένα χαιρετισμό ο Σόμπολος και πήγε να φύγει υπό τις διαμαρτυρίες εργαζομένων που ζητούσαν τουλάχιστον στάση εργασίας για την πορεία της Τρίτης προς το υπουργείο Εργασίας. Εκείνη την ώρα βγήκαν οι τεχνικοί που ζήτησαν όλα τα κλαδικά να πάνε σε 48ωρη απεργία. Στις 2μμ υπήρχε συνάντηση με την εργοδοτική πλευρά και έτσι όλα τα κλαδικά μπήκαν μέσα, παίρνοντας μαζί και τον Σόμπολο, που τον πρόλαβαν την ώρα που έφευγε για το ALTER. Για το αποτέλεσμα της συνάντησης θα σας ενημερώσουμε αργότερα, με προσθήκη στην παρούσα ανάρτηση.

Συνέλευση γίνονταν μέχρι αργά το απόγευμα στο ALTER, ενώ αναβλήθηκε η συνέλευση στο Έθνος. Προς το βράδυ θα προσθέσουμε τις ενημερώσεις.

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο Αλαφουζέικο επιμένουν στις ατομικές συμβάσεις για τους δημοσιογράφους και στην εκ περιτροπής εργασία για τους υεχνικούς.Στο ALTER θα πληρωθούν τη Δευτέρα.Έκτακτη συνεδρίαση του διασωματειακού απόψε.

Στην πρώτη συνάντηση με τον Ψυχάρη, αργά το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ έγινε γνωστό ότι κλείνει το ΒΗΜΑ και προωθούνται σχέδια για μελλοντική ιντερνετική εφημερίδα. Μένει να αποδειχτούν οι πρόσφατες διακηρύξεις του ότι από τους εργαζόμενους που έχουν απομείνει στην εφημερίδα δεν θα απολυθεί κανείς και θα απορροφηθούν σε άλλους τομείς του ομίλου.

Το επόμενο ραντεβού είναι με εργοδοτική αντιπροσωπεία από τον Σκάι.

Σε όλες τις συναντήσεις, υπάρχει συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των κλαδικών σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: