Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

15, 17, 18 Δεκεμβίου: Απεργούμε σε όλα τα ΜΜΕ



Όλοι οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί διοικητικοί, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, portals) απεργούμε στις 15 Δεκέμβρη μαζί με όλους τους εργαζόμενους και την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκέμβρη απεργούμε ξανά σε όλο τον κλάδο.
Η εργοδοσία με τις ευλογίες και τη στήριξη της κυβέρνησης, έχει βάλει στόχο να ξεθεμελιώσει κατακτήσεις δεκαετιών συνολικά για όλους τους εργαζόμενους αλλά και ειδικά για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το τελευταίο διάστημα, η εργοδοσία έχει βάλει στο στόχαστρό της, τόσο τις δουλειές μας όσο και τους μισθούς μας. Ένα μαζικό πογκρόμ απολύσεων έχει ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτέμβρη. Στον εκδοτικό όμιλο του Μπόμπολα σχεδόν 200 εργαζόμενοι έχουν χάσει τις δουλειές τους τελευταίους μήνες. Στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη μετά τους 94 εργαζόμενους στα Ελληνικά Γράμματα απολύθηκαν άλλοι 60 διοικητικοί υπάλληλοι και 20 δημοσιογράφοι του Βήματος. Στην Ελευθεροτυπία αντίστοιχα 20 τεχνικοί στα τυπογραφεία της Εφημερίδας. Στον ΑΝΤΕΝΑ πάνω από 10 εργαζόμενοι. Σε διάφορους άλλους εργασιακούς χώρους καθημερινά γίνονται απολύσεις πολλές φορές χωρίς ποτέ να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Ταυτόχρονα και οι μισθοί μας μπαίνουν στον πάγκο του Προκρούστη. Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η εργοδοσία, κάτω από την απειλή της απόλυσης ανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που φτάνουν το 15%. Στο ΑΛΤΕΡ οι καθυστερήσεις πληρωμών φτάνουν τους δύο μήνες. Οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν κλαδική συλλογική σύμβαση. Η κατάσταση συνολικά στο κλάδο έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Γι’ αυτό προχωράμε σε απεργία στις 17 και 18 Δεκέμβρη με στόχο να σταματήσουμε την έκδοση των φύλλων της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου που αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα για την εργοδοσία.
Δεν αποδεχόμαστε τα επιχειρήματα ότι «πρέπει όλοι να σφίξουμε το ζωνάρι μας» τώρα με την κρίση. Δεν την δημιουργήσαμε εμείς την κρίση. Δεν απαξιώσαμε εμείς οι εργαζόμενοι την ενημέρωση, μετατρέποντάς την είτε σε στήριξη της εκάστοτε εξουσίας, είτε σε χάρτινα περιτυλίγματα DVD και άλλων «προσφορών». Δεν ήμασταν εμείς που αποκρύβαμε ή διαστρεβλώναμε τις αγωνίες και τους αγώνες της κοινωνίας. Δεν είμαστε εμείς τα «παπαγαλάκια» των δελτίων που με 30 και 50 χιλιάδες ευρώ τον μήνα κατακεραυνώνουν τους «υψηλόμισθους» των 2000 και 3000 χιλιάδων ευρώ. Δεν ήμασταν εμείς που κερδίσαμε την προηγούμενη δεκαετία της χρυσής κερδοφορίας των ΜΜΕ. Δεν «τα φάγαμε μαζί» με τους εργοδότες μας για να καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα για την κρίση.
Είμαστε εργαζόμενοι, που παλεύουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Και αυτήν την αξιοπρέπεια δεν μπορεί κανένας να μας την στερήσει. Αντίθετα την διατρανώνουμε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας και την διάθεσή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα όχι μόνο για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς μας αλλά και για να πάψει η ενημέρωση να είναι δεκανίκι της εξουσίας του Μνημόνιου και της τρόικας, αλλά αντίθετα να γίνει πραγματική ενημέρωση. Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζόμενων που παλεύουν να μην φορτωθούν αυτοί τα βάρη της κρίσης και ζητάμε από όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν και τον δικό μας αγώνα. Και στο τέλος όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: