Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Να δικαιωθεί επιτέλους η Αγγελική Χατζηδημητρίου





...Φωτο η στιγμή του τραυματισμού της Αγγελικής, με τον Γιάννη Τζούμα της εφημ.Αλήθεια να σπεύδει για βοήθεια, κινητοποίηση για την υπόθεση αυτή και πανό στα δικαστήρια της Χίου πέρυσι το Νοέμβρη από εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Δείτε:http://www.alithia.gr/article.aspx?articleid=903

http://www.youtube.com/watch?v=gFVx6arTdb0&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=0yw3ms-flGY&feature=player_embedded

1)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΠΗΝ

Εκδικάζεται αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου η υπόθεση της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου. Κατηγορούμενοι είναι ο υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι που εμπόδισε βίαια την είσοδο της Αγγελικής στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006 όταν είχε εκδηλωθεί φωτιά στο χώρο.
Κατηγορούμενοι είναι και 4 γιατροί του νοσοκομείου Χίου για την αμέλεια που επέδειξαν στην άσκηση του ιατρικού καθήκοντος.
Σήμερα, 4 χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό η Αγγελική βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία. Δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, τρέφεται μέσω γαστρονομίας, αναπνέει μέσω τραχειοτομίας, παρουσιάσει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης, κλινικά συμπτώματα που συνιστούν το σύνδρομο «Locked in». Έχει όμως πλήρη διαύγεια. Επικοινωνεί με τα μάτια, ανοιγοκλείσιμο ματιών και απαντά “ναι”-“όχι” και να διαλέγει γράμματα ώστε να σχηματίζει λέξεις-φράσεις…
Η Αγγελική Χατζηδημητρίου πληρώνει ακριβά τη θέλησή της να ασκήσει όπως πρέπει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Η επίθεση εναντίον της αποτελεί δολοφονική απόπειρα κατά της ελευθεροτυπίας.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων βρίσκεται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης συναδέλφου και της οικογένειας της ζητώντας τη δικαστική της δικαίωση.
Ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Απόστολος Βουλδής θα βρεθεί στο Δικαστήριο για να καταθέσει υπέρ της Αγγελικής.
Η καταδίκη όλων όσων (φυσικών και ηθικών αυτουργών) στερούν την Αγγελική από την οικογένειά της και τη δημοσιογραφική οικογένεια θα αποτελέσει δικαίωση για όλους μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



2)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Τεσσεράμισι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου στην είσοδο του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο, η υπόθεση παραμένει εκκρεμής στη Δικαιοσύνη, η δημοσιογράφος βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία και επικοινωνεί μόνο με τα μάτια και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί… πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι δυο φορές το χρόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Με αφορμή την νέα προσπάθεια εκδίκασης της υπόθεσης αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) επαναλαμβάνει ότι η Αγγελική Χατζηδημητρίου πληρώνει ακριβά τη θέλησή της να ασκήσει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, και η εναντίον της επίθεση αποτελεί ουσιαστικά επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. βρίσκεται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης συναδέλφου και της οικογένειας της και ζητά επιτέλους τη δικαστική της δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: