Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Διασωματειακό: Οπισθοχώρηση - συνειδητή πολιτική επιλογή


ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ, η συμμαχία των προθύμων, έπαιξαν το ρόλο τους για να περάσει στο διασωματειακό η απόφαση να απεργήσουν τα ΜΜΕ (εκτός από τις 15 Δεκέμβρη που είναι η γενική απεργία) στις 17 και 18 Δεκέμβρη ΜΟΝΟ στις εφημερίδες (στα υπόλοιπα ΜΜΕ φαίνεται ότι τα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα).
Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, αρκετοί (και από πολλούς πολιτικούς χώρους) επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από το Σόμπολο.
Aπό την Παρασκευή με mail προς το συντονισμό που προέκυψε μετά την τελευταία απεργία, προειδοποιούσαμε ότι αυταπατώνται όσοι νόμιζαν ότι η απεργία είχε "κλειδώσει".



Eπισυνάπτουμε τα δύο mail που στείλαμε την Παρασκευή και την Κυριακή

1)Συνάδελφοι νομίζουμε ότι μπροστά στις μέχρι στιγμής εξελίξεις (αναβολή διασωματειακού Πέμπτης με ευθύνη της ΕΣΗΕΑ, τη θετική εξέλιξη της Τετάρτης στο ΒΗΜΑ, τα προβλήματα που παραμένουν στο Σκάι, στα δημοτικά ΜΜΕ και αλλού), θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σύντομα (Κυριακή, Δευτέρα) σύσκεψη της ανοιχτής επιτροπής-συντονιστικού που προέκυψε αμέσως μετά από την απεργία, με θέμα την κλιμάκωση με 48ωρη σε πρώτη φάση, για τα φύλλα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.



2)Συνάδελφοι επανερχόμαστε στην αναγκαιότητα να συνεδριάσει αυτός ο συντονισμός που προέκυψε μετά την απεργία της ΕΣΗΕΑ την προηγούμενη Τρίτη, για να οργανώσει είτε την πίεση για να γίνει η 48ωρη (υπάρχει διασωματειακό τη Δευτέρα στις 12 και ελπίζουμε να γίνει και να μη σαμποταριστεί), είτε την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, εάν αυτή προκύψει από το διασωματειακό, γιατί ΔΕΝ είναι ακόμα «κλειδωμένη» ότι θα γίνει. Μια ιδέα είναι να σπρώξουμε μια συνάντηση για το βράδυ της Δευτέρας (8.30μμ ή 9μμ), με σύντομες και όχι μακρόσυρτες διαδικασίες. Απαιτείται λοιπόν η εκδήλωση κίνησης σε αυτή την κατεύθυνση για να μην αφήνουμε την όποια πρωτοβουλία για τα απεργιακά σε όσους αποδεδειγμένα μας κρεμάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: