Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απεργιακή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ


Τριήμερη απεργία δημοσιογράφων

14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από εισήγηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών με την οποία συντάσσονται όλες οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010, συμμετέχοντας στην πανεργατική, πανελλαδική κινητοποίηση.
Ο χώρος των Μέσων Ενημέρωσης έχει εδώ και καιρό τεθεί στο στόχαστρο μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης από μέρους της κυβέρνησης με αποτέλεσμα βασικά ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα να καταλύονται, υπό το πρόσχημα της κρίσης και των διαφόρων ευφάνταστων «μεταρρυθμίσεων» που ωθούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και στον αποκλεισμό.
Παράλληλα, το τοπίο που δημιουργείται έχει αποχαλινώσει τις διαθέσεις των εργοδοτών. Οι απολύσεις συναδέλφων είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη όπως και οι έμμεσοι εκβιασμοί για χαμηλότερες απολαβές που πόρρω απέχουν από τα προβλεπόμενα των Συλλογικών Συμβάσεων. Στους εργασιακούς χώρους ο φόβος και η ανασφάλεια δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας ενώ κατακτήσεις για τις οποίες αγωνίστηκαν γενιές δημοσιογράφων διαγράφονται εν μια νυκτί.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια ακύρωσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να στηρίξει ενεργά τον χώρο της ενημέρωσης και να λάβει μέριμνα ώστε να διασφαλιστούν οι εναπομείνασες θέσεις εργασίας. Είναι δε απαράβατη υποχρέωση της Πολιτείας να θέσει άμεσα υπό καθεστώς προστασίας όλους τους απολυθέντες συναδέλφους.
Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά από τις εργοδοτικές Ενώσεις την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ύστερα από διάλογο και συνεννόηση.
Καλούμε, τέλος, τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σε αυτή την δύσκολη περίσταση που ο κλάδος δοκιμάζεται μόνη διέξοδος είναι η ενότητα και αγώνας απέναντι σε όσους θέλουν τους δημοσιογράφους πένητες, ανασφαλείς, ανασφάλιστους και χειραγωγίσιμους.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και να δείξουν με την στάση τους ότι η μετωπική επίθεση σε βάρος του κλάδου δεν πρόκειται να περάσει.
Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2010 και θα εκπνεύσει στις 6 το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2010.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους να μετάσχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και πορείες.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης για να διαδηλώσουμε με το πανό μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: