Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Απεργιακή δράση - ενημερώσεις (τελική εικόνα πρώτης μέρας)



...φωτο από Πειραιά, στούντιο "επικοινωνία", διασωματειακό...

Στην παρούσα ανάρτηση θα παρουσιά-ζονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που θα έχουμε στη διάθεσή μας για την εξέλιξη της απεργίας και το συντονισμό δράσης. Μπορεί να μην εισακούστηκε η ανοιχτή επιστολή μας από τα περισσότερα κλαδικά σωματεία για περιφρουρήσεις, αλλά η μάχη θα δοθεί.



06πμ - Ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΕΡ στα γραφεία της στο Βύρωνα (θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση όλο το διήμερο και θα μεταφέρεται εκτός γραφείων, όπου χρειαστεί). Σε συναγερμό και το μικτό συμβούλιό της για ελέγχους.



Πειραιάς: για τις 7πμ υπάρχει προγραμματισμένη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου από εργαζόμενους στο Κανάλι 1 που είναι απλήρωτοι. Ήδη με ενημέρωση στις 8πμ, περίπου 50 άτομα έχουν αποκλείσει την είσοδο του Δημαρχείου, μοιράζουν υλικό και έχουν μαύρες σημαίες.Βεβαίως διακρίνουμε την διευθύντρια του Καναλιού και υπεύθυνη για τις απολύσεις τεχνικών Σταυρούλα Καρύδη (και υποψήφια με το Γ. Δημαρά στην Περιφέρεια Αττικής) και την απεργοσπάστρια πρόσφατων απεργιών,ηχολήπτρια Μαρία Κρητικού. Μερικοί πάντως να προσέχετε τις παρέες σας.


8πμ: Έλεγχος από τις εγκαταστάσεις του "επικοινωνία" (Ηράκλειο Αττικής) σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ των βόρειων περιοχών της Αθήνας, για το είδος του προγράμματος που εκπέμπουν και ενημερώσεις αν χρειαστεί. Στις 8.30πμ οι πρώτοι έλεγχοι ακρόασης σε κοντινούς σε απόσταση ραδιοφωνικούς σταθμούς, έδειξαν τήρηση της απεργίας. Η ίδια εικόνα και μέχρι τις 10.45πμ.


Ντου στις 11πμ του ΣΕΠΕ με την ΕΤΕΡ στο ράδιο Αthens Radio DJ 95,2FM στη Νέα Κηφισιά, όπου παραγωγός δούλευε κονσόλα. Άρχισε το γλέντι!!

Θεσσαλονίκη: "ΟΛΟΙ στην Απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία του Mega Channel, Ι. Δραγούμη. Η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η άμεση αντίδραση σε απολύσεις, τρομοκρατία, βιασμό συνειδήσεων των εργαζομένων δεν είναι άποψη ούτε αίτημα, είναι δρόμος, για την ακρίβεια, ο μοναδικός δρόμος που μας απομένει".
(από ανακοίνωση της ΕΤΕΡΜΘ)


Αθήνα: Επίσης στις 12 στην ΕΣΗΕΑ θα συγκεντρωθούν απεργοί για να αντιμετωπίσουν πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν.

1μμ - συνεδρίαση του διασωματειακού στην ΕΣΗΕΑ.

3μμ στη συνεδρίαση του διασωματειακού, έχουν μπει και όσοι είχαν συγκεντρωθεί στην ΕΣΗΕΑ και ουσιαστικά γίνεται ανοιχτή συνεδρίαση.


4.30μμ τελείωσε το διασωματειακό, όπου και με την πίεση του κόσμου που το παρακολούθησε, δεσμεύτηκε (εντάξει άλλη κουβέντα είναι η αξιοπιστία ορισμένων εκεί μέσα) ότι αν από Δευτέρα δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες, θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις με υπόσχεση για απεργία διαρκείας(φωτο από παρέμβαση διασωματειακό)

21.30μμ συνέλευση τεχνικών από το Κανάλι 1 στα γραφεία της ΕΤΕΡ.

Eπίσης το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε αθλητικό Portal που δεν απεργούσε και έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους εκεί. Κεντρικό ζήτημα ήταν η μη κάλυψη του χώρου από την ΕΣΗΕΑ και τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατάσταση αυτή. Συμμετείχε κόσμος από τους απεργούς που είχαν συγκεντρωθεί στην ΕΣΗΕΑ το μεσημέρι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περνάει κανονικά ειδήσεις στο site του o ΣΚΑΪ. Τι κάνει η ΕΣΗΕΑ;

Υ.Γ.: Φυσικά όπως πάντα και Zougla και Newsit.

Financial Crimes είπε...

Επίσης www.capital.gr και www.euro2day.gr, αλλά όπως γράφει η ΕΣΗΕΑ στη χτεσινή της ανακοίνωση: "Η απεργιακή επιτροπή είναι ήδη σε επιφυλακή"!!
Και κανείς δε ντράπηκε, ούτε καν οι μειοψηφίες, αλλιώς θα είχαν συμβολή στο να κινηθούν από τα κάτω διαδικασίες οργάνωσης της περιφρούησης.