Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Aπεργία και στη Λέσβο


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΛΕΣΒΟΥ
Βαλαωρίτου & Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6932313037 & 6938651754
semmel@hotmail.gr

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Βρίσκεσαι, βρισκόμαστε όλοι και όλες στο στόχαστρο της κυβέρνησης, της Τρόϊκας και της εργοδοσίας. Μέσα σε τρεις ημέρες η πρόταση της κυβέρνησης για δήθεν «αναμόρφωση» της συλλογικής συμβατικής εργασίας στην Ελλάδα καταργεί εν ψυχρώ τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που κατακτήθηκαν με αίμα μέσα σε 80 χρόνια, εδραιώνει την ατομική διαπραγμάτευση, επιχειρεί να επιστρέψει τη χώρα στον εργασιακό μεσαίωνα και να καθιερώσει ένα κλίμα όπου η εργασία θα αποτελεί ένα αβέβαιο προνόμιο, που θα είναι σε θέση να το απολαμβάνουν μόνο όσοι υφίστανται αδιαμαρτύρητα τις επιθέσεις και προσαρμόζονται πρόθυμα σε αυτές. Όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί, φυσικά, χρυσή ευκαιρία για την εργοδοσία, που για να προασπίσει την αναπαραγωγή της κερδοφορίας της βάζει λουκέτα, απολύει μαζικά, οδηγεί εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση, σπείρει το φόβο και την τρομοκρατία. Εκατοντάδες απολύσεις μέσα σε λίγες ημέρες στο ΔΟΛ, άλλες 20 προχθές στο κυριακάτικο «Βήμα», απολύσεις στο Ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΝΤ-1», στο δρόμο όλοι οι εργαζόμενοι της «Απογευματινής» και η λίστα δεν έχει τέλος. Πρέπει να αποφασίσουμε και να φωνάξουμε ότι αυτός ο οδοστρωτήρας δεν θα περάσει από πάνω μας, δεν θα φτάσουμε μέχρι το φυσικό και κοινωνικό θάνατο για να μείνουν όρθιοι όσοι πλουτίζουν από την εργασία μας.
Το Σωματείο Εργαζομένων στα ΜΜΕ Λέσβου στα πλαίσια της αντίστασης για να αντιμετωπιστούν οι πρωτοφανείς και ανελέητες αυτές επιθέσεις σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, αποφάσισε τη συμμετοχή του Σωματείου στην 24ωρη γενική πανελλαδική και πανεργατική απεργία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα μεθαύριο Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και στην 48ωρη απεργία σε όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας για την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

ΖΗΤΑΜΕ
• Την άμεση τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
• Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και
• Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
• στην πρωτοφανή επίθεση που πλήττει βάναυσα το δικαίωμα στην εργασία, στην ασφάλιση, στην ποιότητα ζωής μας και
• στη δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές ή και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους όλων ανεξαιρέτως των ειδικοτήτων, στα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Λέσβου, να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις παραπάνω απεργιακές κινητοποιήσεις και σε εκείνες που θα ακολουθήσουν, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας θα είναι αποφασιστικός και μαζικός, από όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: