Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Υπογραφές για συνέλευση στο ΤΕΑΣ


Λάβαμε από φίλους της ΕΣΗΕΠΗΝ μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση, για ένα θέμα που απασχολεί τους συναδέλφους και για το οποίο μαζεύουν υπογραφές για την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης του ΤΕΑΣ (το ταμείο τους).

Το δ.σ. του ΤΕΑΣ ΕΣΗΠΕΗΝ συνεδρίασε λίγο πριν τις γιορτές για να συζητήσει την αγοραπωλησία ακινήτου, προκειμένου -όπως υποστηρίχθηκε– με τη συγκεκριμένη αγορά να επενδυθούν/διασφαλιστούν, λόγω της κρίσης, τα χρήματα του Ταμείου. Στην εν λόγω συνεδρίαση, όπως μάθαμε, διαφώνησε ένα εκ των μελών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, δεν υπήρχε διάθεση το δ.σ. του ΤΕΑΣ να συγκαλέσει γενική συνέλευση για να συζητηθεί η υπόθεση(άλλωστε το καταστατικό του επιτρέπει να κάνει μια σχετική πράξη χωρίς απόφαση Γ.Σ.) αλλά είχε σκοπό να γίνουν κάνουν κατά τόπους συνελεύσεις με το σκεπτικό ότι είναι ακριβή μια Γ.Σ . Όπως έχει συζητηθεί μεταξύ συναδέλφων, το ΤΕΑΣ αρνείται εσκεμμένως τη σύγκλιση ΓΣ, προκειμένου να αποφασίσει ως διοίκηση την αγοραπωλησία ενός ακινήτου αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ, που -όπως λέγεται στην Πάτρα- από πίσω κρύβεται η αγοραπωλησία της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Επίσης έχουν διατυπωθεί ερωτηματικά για το αν υπάρχει, σχέση μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και αγοραστών της εφημερίδας.
Επίσης, όπως υποστηρίζουν συνάδελφοι που έχουν ψάξει το ζήτημα, η αντικειμενική αξία είναι 1.500/τ.μ. και η εμπορική μηδέν. Υπάρχουν πολλά βάρη.
Bασικό σημείο της λογικής των συναδέλφων που μαζεύουν υπογραφές, είναι ότι για σημαντικά θέματα είναι καλό να πργματοποιείται γενική συνέλευση, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση, κατάθεη προτάσεων και αξιολόγηση όλων των δεδομένων.

Το κείμενο συλλογής υπογραφών είναι το ακόλουθο:
Προς το Δ.Σ. του ΤΕΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εμείς οι κάτωθι υπογραμμένοι ζητούμε, όπως το καταστατικό μας προβλέπει, την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΑΣ με θέμα την αξιοποίηση των αποθεματικών του Ταμείου μας.

Ζητούμε, συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση να διεξαχθεί πριν από οιαδήποτε δικαιοπραξία που πιθανόν να έχει προγραμματιστεί και να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με εκτίμηση

Ακολουθούν οι υπογραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια: