Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Απόλυση και συνέλευση στο "Εθνος"

Συνεχίζεται το πογκρόμ απολύσεων στον Πήγασο και οι ενώσεις κάνουν την πάπια.
Η εργοδοσία ανακοίνωσε την απόλυση μιας συναδέλφου στο τηλεοπτικό με 18 χρόνια δουλειά.
Την χαρακτηρίζουν ως "υψηλόμισθη", επειδή παίρνει ύστερα από 18 χρόνια ό,τι προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται γενική συνέλευση των εργαζόμενων στο "Εθνος" που αποφάσισε ότι δεν θα δουλέψει κανείς για την έκδοση της εφημερίδας, εάν η διεύθυνση δεν αποφασίσει να πάρει πίσω την απόλυση σήμερα.
Η εργοδοσία απάντησε στην εκπρόσωπο ότι δεν θα πάρει πίσω την απόλυση, με το αιτιολογικό ότι εκτός από "υψηλόμισθη" όπως την βάφτισε, την αποκάλεσε και "ανεπαρκή" ύστερα από 18 χρόνια δουλειάς. Ηδη έχουν γίνει 50% περικοπές στο τηλεοπτικό του Εθνους και όσοι έχουν απομείνει δουλεύουν 15ωρα υπό σκληρή πίεση για να βγει η δουλειά.
Οι εργαζόμενοι στη συνέλευση, αρκετά οργισμένοι αποφάσισαν να μην δουλέψουν για την έκδοση του φύλλου και να καλέσουν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να καλύψει την απεργία. Αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνει, ομόφωνα αποφάσισαν ότι δεν ακουμπούν τα πληκτρολόγια μέχρι την ανάκληση της απόλυσης...
Αργά το απόγευμα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να καλύψει την απόφαση των συναδέλφων για απεργία μέχρι την ανάκληση της απόλυσης, με δυο 4ωρες στάσεις εργασίας 7-11 το βράδυ και 11-3 τα ξημερώματα.
Αύριο θα γίνει νέα γενική συνέλευση 4μμ, με πρόταση για συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στον Πήγασο και συνέχιση της απεργίας μέχρι την ανάκληση της απόλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: