Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κομμένοι συμβασιούχοι ΕΡΤ: "θα αγωνιστούμε για τις δουλειές μας"

"Αδειάσαμε το μαγαζί τον περασμένο Ιούλιο, φέραμε τους δικούς μας και κρατήσαμε και κάποιους παλιούς για ξεκάρφωμα". Με μια φράση, αυτός είναι ο απολογισμός του πρώτου δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ούτε όμως η ΕΡΤ δεν μπορεί να υποστηρίξει πως η διαδικασία υπήρξε αξιοκρατική. Ευνοιοκρατία, αδιαφάνεια, βύσματα και ρουσφέτια ντυμένα με τον μανδύα ενός δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού. Τα αποτελέσματα φωνάζουν…
Εμείς που μείναμε εκτός, χαιρόμαστε που βλέπουμε στην λίστα των επιτυχόντων και κάποιους συνάδελφους που εργαζόντουσαν στην ΕΡΤ και τώρα επιστρέφουν. Ζητούμε από την διοίκηση της ΕΡΤ να μην επιμείνει στο επιχείρημα πως "οι περισσότεροι είναι άνεργοι". Ανάμεσα στους νεοπροσληφθέντες βρίσκουμε και πολλούς δημοσιογράφους που εργάζονται σε εφημερίδες και θα έχουν πλέον την ΕΡΤ ως την δεύτερη δουλειά τους. Σημειώνουμε πως η ΕΡΤ δεν απαιτεί από τους καθ’ όλα άξιους συναδέλφους να εγκαταλείψουν την εργασία τους στις εφημερίδες. Έτσι λοιπόν, κάποιοι χάνουμε την δουλειά μας και κάποιοι άλλοι μόλις κέρδισαν την δεύτερη εργασία τους. Στη λίστα βέβαια υπάρχουν και δημοσιογράφοι που δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά βρίσκονται εντός ραδιομεγάρου.
Δημοσιογράφοι που εργαζόμασταν στην ΕΡΤ από το 2001, το 2003, το 2004 δεν κριθήκαμε άξιοι να εργαστούμε για ακόμη μια φορά στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Δεν έχουμε δεύτερη εργασία και έτσι μετά από 6 μίση μήνες αναμονής, παραμένουμε άνεργοι και "προδομένοι" από το μαγαζί στο οποίο εργαστήκαμε τόσα χρόνια. Η ΕΡΤ χρειάστηκε σχεδόν 7 μήνες για να μας απορρίψει και τώρα εμείς πρέπει να ψάξουμε για δουλειά σε μια αγορά που δοκιμάζεται και μάλιστα στη μέση της χρονιάς.
Ζητούμε την έμπρακτη συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ. Διεκδικούμε την επιστροφή μας στην ΕΡΤ. Ζητούμε από την διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να αναθεωρήσει την στάση της και να προχωρήσει στις προσλήψεις των άνεργων συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Δεν το βάζουμε κάτω, θα αγωνιστούμε για τις δουλειές μας.


Οι συμβασιούχοι εκτός


Υ.Γ. οι Financial Crimes στηρίζουν τις διεκδικήσεις των συναδέλφων, μετά τις σκανδαλώδεις επιλογές ορισμένων και το κόψιμο συναδέλφων που είχαν απόλυτη ανάγκη τη δουλειά και αγνοήθηκαν τα τυπικά τους προσόντα, από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/01/blog-post_9798.html

Ανώνυμος είπε...

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Λάβαμε απο έναν πρώην συμβασιούχο της ΕΡΤ το παρακάτω κείμενο για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρόεδρος των συμβασιούχων στην επιλογή ορισμένων ηχοληπτών και δημοσιογράφων.

"Τα κριτήρια για τους ηχολήπτες είναι να έχουν πτυχίο ηλεκτρονικού, για τους δημοσιογραφους απολυτήριο Λυκείου. Δείτε παρακαλώ τα ονόματα που πέρασαν (ηχολήπτες δημοσιογράφους) και που απασχολούνταν πριν διακοπούν οι συμβάσεις. Χορωδός έγινε δημοσιογράφος, απο την παραγωγή μια άλλη έγινε κι αυτή δημοσιογράφος. Με ποιά κριτήρια πήραν αυτούς που πήραν δεν θα έπρεπε να ξέρουμε;Και το σηαμντικότερο απ όλα, η ξεφτίλα του Παπαγεωργίου ...τα έκανε πλακάκια με τον πρόεδρο των συμβασιούχων Γιάννη Πρίντεζη, σχεδόν κάθε μέρα στο γραφείο του ήταν, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει τη θεσούλα του, όπως και έγινε τελικά, λέγοντας σε εμάς οτι όλα θα πάνε καλά. Δυστυχώς τίποτα δεν πήγε καλά για εμάς παρά μονο για τον πρόεδρο των συμβασιούχων της ΕΡΤ που δεν έχει ούτε απολυτήριο Λυκείου.Αυτό είναι σίγουρο, άρα πως πέρασε σαν ηχολήπτης;;; Να δούμε τα χαριά του, τα πτυχία του και να μας πει πως πέρασε αυτός και δεν πέρασαν άλλα παιδιά. ΌΛοι οι συμβασιούχοι τον έχουμε στη μπούκα και νοιώθουμε αδικημένοι."