Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους Αιγύπτιους διαδηλωτές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, 6.00 μμ, μπροστά στην Αιγυπτιακή Πρεσβεία
(Βασιλίσσης Σοφίας – απέναντι από την Βουλή)

Καλούν: Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για την Γάζα», Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Σύλλογος «Ελεύθερη Αίγυπτος»
Τις τελευταίες ημέρες το «αραβικό πεζοδρόμιο» γράφει ιστορία! Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες οι μάζες εξεγείρονται και καταφέρνουν να κλονίζουν συθέμελα τα διεφθαρμένα καταπιεστικά καθεστώτα. Στην Τυνησία ανατράπηκε ο Μπεν Αλί τερματίζοντας 23 χρόνια δικτατορίας. Στην Αίγυπτο το δικτατορικό καθεστώς Μουμπάρακ που διατηρείται πάνω από 30 χρόνια, τρίζει και ούτε η βάναυση καταστολή ούτε οι ψεύτικες υποσχέσεις για «μεταρρυθμίσεις» μπορούν προς το παρόν να συγκρατήσουν την οργή του κόσμου που ξεσπάει και απλώνεται σε ολόκληρη την χώρα. Τα αιτήματα για δουλειά και ψωμί ενώνονται με αυτά για πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες, για ανατροπή του ίδιου του καθεστώτος, ανάβοντας το φυτίλι μιας επαναστατικής διαδικασίας που απλώνεται από την Αίγυπτο και την Τυνησία στην Αλγερία, την Υεμένη, το Λίβανο, την Ιορδανία και πολλές άλλες αραβικές χώρες.
Η Αίγυπτος αποτελεί βασικό στήριγμα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και της προσπάθειας κυριαρχίας των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ήταν η πρώτη χώρα που υπέγραψε «συμφωνία ειρήνης» με το Ισραήλ το 1978 προδίδοντας τον αγώνα των Παλαιστίνιων. Είναι η δεύτερη χώρα μετά το Ισραήλ που λαμβάνει 1.5 δις δολάρια βοήθεια από τις ΗΠΑ κάθε χρόνο για τις δυνάμεις ασφαλείας της –αυτές τις δυνάμεις που σήμερα δολοφονούν τους εξεγερμένους διαδηλωτές. Παίζει καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό της Γάζας και στην βοήθεια προς το σιωνιστικό απαρντχάϊντ του Ισραήλ για να συνεχίζει την κατοχή της Παλαιστίνης. Η πτώση του Μουμπάρακ και του δικτατορικού καθεστώτος του θα είναι νίκη για όλους τους Παλαιστίνιους, για το σύνολο των αραβικών μαζών που βγαίνουν στους δρόμους!
Οι κυβερνήσεις της Δύσης τρέμουν μπροστά στον ξεσηκωμό των αραβικών μαζών. Ο Μπεν Αλί και ο Μουμπάρακ είναι φίλοι και συνεργάτες της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αλλά και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που διατηρούσαν άριστες σχέσεις μαζί τους «ξεχνώντας» ότι είναι στυγνοί δικτάτορες. Η συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ που το τελευταίο διάστημα γίνεται ολοένα και πιο προκλητική συμβαδίζει με αυτές τις επιλογές.
Οι δικοί μας φίλοι και σύντροφοι βρίσκονται στην αντίθετη μεριά! Στους εξεγερμένους σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, στους Παλαιστίνιους που συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται για την ελευθερία τους, σ’ολους όσους παλεύουν ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλευση και την καταπίεση.
- Αλληλεγγύη στην αραβική επανάσταση - Κάτω ο δικτάτορας Μουμπάρακ
- Όχι στον αποκλεισμό της Γάζας - Λευτεριά στην Παλαιστίνη
- Καμιά συνεργασία με το κράτος τρομκράτη του Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: