Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελία για τους εργοδοτικούς εκβιασμούς στο "Εθνος"


Φωτό από τη συγκέντρωση έξω από το γραφείο της διεύθυνσης του Εθνους... διαβάστε εδώ περισσότερα

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
κοινοποίηση ΔΣ ΠΟΕΣΥ
Αθήνα 1/2/2011
Συνάδελφοι,
Μετά την χθεσινή κινητοποίηση που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στο “Εθνος” και τις σχεδόν ολονύκτιες συνελεύσεις των συναδέλφων, σήμερα το μεσημέρι ο διευθυντής της εφημερίδας συνάδελφος Αθ. Τσεκούρας κάλεσε τους συντάκτες στο γραφείο του.
Σκόπιμα (;) δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει εμένα ως εκλεγμένη εκπρόσωπο των συντακτών. Μόλις το έμαθα ήδη βρισκόμουν στον δρόμο με κατεύθυνση προς την εφημερίδα και του τηλεφώνησα για να καθυστερήσει για δέκα λεπτά προκειμένου να είμαι παρούσα. Μέσω της γραμματέας του το αρνήθηκε.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης όπως με πληροφόρησαν οι συνάδελφοι ο Αθ. Τσεκούρας διεμήνυσε ότι οι συντάκτες κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο αν παραβιάζουν την “κόκκινη γραμμή” με κινητοποιήσεις. Παράλληλα επιχείρησε να εκφοβίσει τους συντάκτες, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν συνεχίσουν να γίνονται κινητοποιήσεις για την προάσπιση των εργασιακών θέσεων, ο εκδότης θα κλείσει την εφημερίδα και θα χάσουν όλοι τη δουλειά τους.
Επειδή θεωρώ ότι αυτό αποτελεί απόπειρα εκφοβισμού των συναδέλφων και ρίχνει αναίτια λάδι στη φωτιά, παρακαλώ το ΔΣ να παρέμβει ώστε να σταματήσει η απόπειρα εκφοβισμού και παράλληλα να με προστατεύσει από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον μου ως συνδικαλιστικής εκπροσώπου τα στελέχη της εφημερίδας.
Η Εκπρόσωπος των συντακτών
ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ
Ιωάννα Ηλιάδη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Τσεκούρα που κάποτε παρίστανες και τον αριστερό στα αμφιθέατρα και κατάντησες εδώ και καιρό εργοδοτικός τσάτσος!!